Рецепт Запечені гомілки з молодою картоплею
Рецепт Запечені гомілки з молодою картоплею
Приготування
1 год 10 хв
Порції
4
Складність
Легко
Інгредієнти
1 велике паковання курячих гомілок «Наша Ряба»
500 г молодої картоплі
2 зубчики часнику
2 ст.л. меду
2 ст.л. гірчиці в зернах
5 гілочок тимʼяну
1 ч.л. солі
150 мл води або бульйону
200 г стручкової квасолі
Покроковий рецепт
- Увімкніть духовку розігріватися до 220 градусів. Ретельно вимийте молоду картоплю зі щіточкою або ж, за бажанням, очистьте її. У глибоку миску викладіть гомілки та 500 г картоплі. Додайте 2 розчавлені зубчики часнику, 2 ст.л. меду, 2 ст.л. гірчиці в зернах та 1 ч.л. солі. Ретельно перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися по продуктах.
- Викладіть мʼясо та картоплю в форму для запікання, у нас — керамічна форма розміром 27 на 35 см. Зверху викладіть гілочки свіжого тим’яну.
- Залийте інгредієнти 150 мл води чи бульйону та накрийте фольгою. Випікайте страву 45-50 хвилин під фольгою, потім зніміть її та запікайте ще 10-15 хвилин до готовності мʼяса та картоплі. Усього курочка з картоплею мають провести в духовці не менш як 60 хвилин.
- Якщо використовуєте свіжу квасолю, проваріть її. Коли м’ясо та картопля будуть готові, додайте до них 200 г нарізаної брусочками стручкової квасолі, перемішайте та дайте постояти 2-3 хвилини перед подачею.
Які продукти для страви обрати
Почнімо з курки, тут, як завжди, ми обираємо гомілки від «Наша Ряба». Курячі гомілки готуються дуже швидко та легко, а запечені поєднують в собі злегка хрустку скоринку та ніжне мʼясо. А в поєднанні з картоплею та квасолею виходить ідеальна порція на чотирьох. Читайте й інші варіанти, як приготувати курячі гомілки, бо в нас є безліч ідей.
Стручкову квасолю можна брати і заморожену, і свіжу. Якщо берете морожену, попередньо розморозьте в холодильнику впродовж кількох годин. Якщо свіжу, просто вимийте її та проваріть у киплячій воді впродовж 1 хвилини. Після цього її можна додавати в страву.
Для приготування гомілок потрібна рідина: ви можете використати воду, але смачніше буде з овочевим чи курячим бульйоном.
Як отримати красиву скоринку на гомілках
Щоб гомілки гарно пропеклися, спочатку вони запікаються під фольгою з водою, а потім іще трішки без фольги. Але красива скоринка зʼявляється не відразу. Щоб вона гарантовано вийшла, знявши фольгу, підніміть форму вище в духовці, щоб вони були наближені до верхнього жару.