Рецепт Як це смачно. Салат з курячих сердець
Рецепт Як це смачно. Салат з курячих сердець
ПРИГОТУВАННЯ
30 хвилин
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
300 г курячих сердець
2 ст.л. олії
⅓ ч.л. солі
200 г спаржевої квасолі
100 г маринованих огірків
½ синьої цибулини
3 гілочки петрушки
2 ст.л. соєвого соусу
1 ч.л. лимонного соку
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Замочіть на 15 хвилин і обробіть 300 г курячих сердець, наріжте їх кружальцями. Ще раз промийте у проточній воді і злегка відіжміть.
- На пательню налийте 2 ст.л. олії, а коли вона нагріється, викладіть сердечка. Посоліть їх ⅓ ч.л. солі та смажте 5 хвилин, помішуючи.
- Наріжте 200 г спаржевої квасолі шматочками по 2-3 см, викладіть до сердець і смажте разом іще 5 хвилин. Зніміть пательню з вогню.
- Наріжте 100 г огірків та ½ синьої цибулі напівкільцями, дрібно поріжте 3 гілочки петрушки.
- Змішайте у салатниці сердечка зі спаржею, огірки, цибулю та петрушку. Заправте салат 2 ст.л. соєвого соусу та 1 ч.л. лимонного соку. Перемішайте та подавайте.
ЯКІ ІНГРЕДІЄНТИ ОБРАТИ
У цьому салаті кожен інгредієнт на своєму місці, тому ми не радимо відхилятися від заявленого переліку. Синя цибуля, наприклад, ніжніша за ріпчасту, а тому гарно доповнює салат. Мариновані огірки краще обирати солоні, без зайвих інгредієнтів: дуже солодкі чи з томатом у маринаді можуть порушити баланс смаків.
Спаржеву квасолю можна брати як свіжу, так і заморожену. Заморожену не забудьте заздалегідь дістати з морозилки, щоб потім оперативно посмажити з сердечками.
ЯК ОБРОБИТИ СЕРДЕЧКА
Перед приготуванням сердечка важливо обробити. Їх потрібно замочити у воді на 15-20 хвилин, щоб із них вийшла зайва кров. Потім сердечка потрібно ретельно вимити та зрізати жир зверху. Така обробка дасть у результаті ідеальний чистий продукт.