Рецепт Салат з куркою та ананасам
Рецепт Салат з куркою та ананасам
ПРИГОТУВАННЯ
45 хвилин
ПОРЦІЇ
6
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
600 г курячого філе стегна ТМ «Наша Ряба»
2 л води для варіння м’яса
½ ч. л. солі
3 яйця
3 шматки білого хліба (за бажанням)
100 г твердого сиру
1 банка консервованої кукурудзи (250 г)
1 банка консервованих ананасів шматочками (340 г)
3 ст. л. домашнього майонезу для заправки
3 гілочки петрушки для подачі салату
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- В каструлю налийте 2 л води та закип’ятіть. Додайте 600 г курячого філе стегна ТМ «Наша Ряба», додайте ½ ч. л. солі та варіть на середньому вогні 25 хвилин. Після вийміть з каструлі, перекладіть на тарілку та залиште повністю остигнути.
- Зваріть круто 3 яйця рівно 8 хвилин після закипання. Перекладіть їх в холодну воду, щоб шкаралупа добре очищалася. Тим часом поріжте 3 шматки білого хліба кубиком зі стороною 1 см. Підсмажте на сухій пательні до стану сухарів. Перекладіть на тарілку, нехай остигають. Дістаньте з води яйця, очистьте та наріжте середнім кубиком. Так само наріжте і 100 г твердого сиру. Перекладіть в глибоку миску, в якій будете змішувати всі компоненти салату.
- Наріжте остигле куряче філе стегна середнім кубиком та перекладіть в миску.
- З банки кукурудзи (250 г) та банки ананасів шматочками (340 г) злийте повністю рідину та всипте до всіх компонентів салату. Додайте і остиглі сухарі.
- Безпосередньо перед подачею заправте страву 3 ст. л. домашнього майонезу. Перемішайте, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися. Викладайте салат з курки і ананасів в тарілку для подачі та за бажанням зверху посипте подрібненими листами петрушки з 3 гілочок.
КОРИСНІ ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ САЛАТУ
Частіше за все на такий салат варять курячу грудку, але цього разу я хочу, щоб ви спробували приготувати його з відвареного філе стегна від ТМ «Наша Ряба». Цей продукт вже без кістки та шкірки, вимитий та герметично упакований. Залишається тільки вийняти та готувати. Запевняю вас, що ви отримаєте насичений смак курячого мʼяса та ніжну структуру.
Щодо кукурудзи, я взяв консервовану, але можна також використовувати й заморожену. Якщо берете таку, просто 1-2 хвилини пробланшуйте її в окропі, відкиньте на друшляк та промийте холодною водою, щоб вона перестала готуватись далі.
Також маю пораду щодо заправки салату – заправляйте його перед подачею та використовуйте мінімум майонезу. Потрібно, щоб він лише поєднав інгредієнти між собою, а не щоб вони у ньому плавали. Повірте мені, так набагато смачніше.