Рецепт Ніжні курячі гомілки у кавуновому маринаді
Рецепт Ніжні курячі гомілки у кавуновому маринаді
Приготування
40 хв. + 2 год.
Порції
4
Складність
Помірно
Інгредієнти
Для гомілок
1 велика упаковка курячих гомілок ТМ «Наша Ряба»
200 г мʼякоті кавуну без кісточок
3 ст. л. меду
200 г кетчупу
½ ч. л. перцю чилі пластівцями
1 ч. л. солі
Для соусу
250 г йогурту
¼ шт. лимону
3 гілочки кінзи
сіль за смаком
чорний мелений перець за смаком
Ппокроковий рецепт
- Для маринаду перебийте занурювальним блендером 200 г кавуна без кісточок. Додайте 200 г кетчупу.
- Додайте до маринаду 3 ст. л. меду, ½ ч. л. перцю чилі пластівцями та 1 ч. л. солі.
- Проколіть курячі гомілки виделкою, викладіть їх у глибоку миску або керамічну форму для випікання та залийте маринадом. Накрийте миску харчовою плівкою та дайте гомілкам 1-2 години замаринуватися у холодильнику.
- Підготуйте деко, помістіть на ньому решітку. Дістаньте гомілки з маринаду та викладіть їх на решітку. Залишки маринаду збережіть. Запікайте гомілки при 200 градусах протягом 10 хвилин. Далі переверніть гомілки на іншу сторону та запікайте ще 10 хвилин.
- Дістаньте гомілки з духовки та змастіть їх маринадом, що залишився. Відправте мʼясо в духовку ще на 5 хвилин, включивши режим “гриль”.
- Для соусу змішайте 250 г йогурту, сік ¼ шт. лимона, 3 гілочки подрібненої кінзи, сіль та мелений чорний перець за смаком. Ретельно перемішайте.
- Подавайте курячі гомілки разом із соусом. Нехай смакує!
Як маринувати курячі гомілки
Ми будемо маринувати курячі гомілки у кавуновому маринаді, до складу якого також входить кетчуп та мед. Це поєднання надає мʼясу цікавий солодкуватий присмак, інтенсивність якого ви можете регулювати за бажанням. Якщо ваш кавун має більш нейтральний смак, додайте до маринаду на 1 ст. л. більше меду. Крім того, можна погратися зі спеціями, зробивши маринад більш пряним або гострим. Наприклад, використати трохи соусу срірача.
Поради з приготування курячих гомілок
Час випікання гомілок залежить від їхнього розміру. Зазвичай вистачає 30-45 хвилин, щоб приготувати соковите та смачне мʼясо. В нашому випадку вийшло зробити це набагато швидше, тому що гомілки були не дуже великого розміру. Тож орієнтуйтесь по параметрах продукту, з якого плануєте готувати, та функціоналу вашої духової шафи.