Рецепт Неймовірні курячі гомілки в клярі
Рецепт Неймовірні курячі гомілки в клярі
ПРИГОТУВАННЯ
55 хв + 6 год
ПОРЦІЇ
4
СКЛАДНІСТЬ
складно
ІНГРЕДІЄНТИ
1 велике паковання курячих гомілок “Наша Ряба”
200 мл квасу
175 борошна
⅔ ч.л. солі
⅔ ч.л. паприки
½ ч.л. перцю
1 яйце
75 мл води
1 л олії
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Перекладіть гомілки в літрову банку та залийте їх квасом. На це піде приблизно 200 мл рідини. Лишіть гомілки маринуватися на 6-8 годин.
- Дістаньте гомілки з банки, просушіть паперовим рушником і зробіть у кожній невеликі отвори, протикаючи гомілки ножем.
- У окремій сухій мисці змішайте 175 г борошна, ⅔ ч.л. солі, ⅔ ч.л. паприки, ½ ч.л. перцю. Половину цієї суміші відкладіть для панірування. Змішайте яйце з 75 мл води та половиною борошняної суміші.
- Розігрійте 1 л олії в сотейнику до готовності. Вкиньте малесенький шматочок хліба, він мусить почати смажитися. Гомілки занурте в яєчну суміш, а потім у борошно зі спеціями.
- Смажте по 2 гомілки за раз, щоб не падала температура олії. Час від часу перевертайте їх і смажте 8-10 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180 градусів на режимі верхній і нижній жар. Перекладіть гомілки на застелене пергаментом деко чи в форму та доведіть до готовності в духовці впродовж 10 хвилин. Подавайте гомілки гарячими з улюбленим соусом, доки скоринка ще хрустить.
МАРИНАД ДЛЯ КУРКИ
Ми помітили, що досить популярними стають оригінальні маринади. Тому ми поекспериментували, взяли український темний квас і замаринували гомілки в ньому. Він чудово розмʼякшує мʼясо й забезпечує оту бажану ніжність. До речі, солодкість квасу також грає роль: якщо любите медові маринади, обирайте солодший.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Щоб гомілки мали хрустку скоринку та ніжну серединку, ми їх смажимо у клярі. Але коли йдеться про великі шматочки курки, лише кляру буде замало. Тому після смаження ми радимо допекти гомілки в духовці, щоб вони точно були готовими.