Рецепт Курячі крильця у медово-лимонній глазурі
Рецепт Курячі крильця у медово-лимонній глазурі
ПРИГОТУВАННЯ
55 хв
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
600 г курячих крилець
½ ч. л. солі
перець до смаку
¼ с. (62 мл) оливкової олії першого віджиму
2 зубчики часнику
1 ст. л. меду
1 ст. л. соку лимона
дольки 1 лимона (для подачі)
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- 600 г крилець розділіть на окремі частинки, крайню кісточку (фалангу) видаліть — її ми не будемо використовувати.
- Увімкніть духовку розігріватися до 200 г. Тим часом посоліть та поперчіть крильця (½ ч. л. солі, перець до смаку).
- Викладіть м’ясо та дольки 1 лимона на застелене пергаментом деко та запікайте у розігрітій до 200 г духовці 40-45 хв.
- Приготуйте соус: в окремій мисці зміщайте 1 ст. л. меду, 1 ст. л. соку лимона та ¼ склянки оливкової олії, 2 подрібнених зубчики часнику.
- Через 40-45 хв витягніть крильця з духовки, полийте їх соусом та запікайте ще 7-8 хв.
- Подавайте гарячими, за бажанням, прикрасивши кінзою або іншою зеленню на ваш вибір.
ЯКУ ГЛАЗУР МОЖНА ПРИГОТУВАТИ ДЛЯ КРИЛЕЦЬ
Родзинка цього рецепту саме у поєднанні кислинки лимона з солодкістю меду. До речі, якщо під рукою немає лимона, його можна замінити 1 ст. л. яблучного оцту. Крім цього мед класно працює разом з гірчицею (радимо використовувати діжонську з зернами або солодку американську) та з додаванням оливкової олії, як основи для глазурі. А якщо ви поціновувач східної кухні — приготуйте маринад з меду, соєвого соусу та 1-2 подрібненими зубчиками часнику. Любите гостре? Тоді спробуйте крильця у пікантному соусі, з соусом барбекю.
ЯКІ СПЕЦІЇ ВИКОРИСТОВУВАТИ
Оскільки наш соус для глазурі має самостійний насичений смак, то ми додаємо лише сіль і перець. Але якщо хочеться поекспериментувати, то спробуйте додати паприку солодку або копчену, суміш італійських трав, сушений часник, гірчицю, сушений імбир, хмелі-сунелі, головне зважте, як поєднуватимуться смак та аромат спецій зі смаком вашої глазурі.