8031 Рецепт Ковбаса з ліверу

Рецепт Ковбаса з ліверу


Рецепт Ковбаса з ліверу

ПРИГОТУВАННЯ
2 год 5 хв

ПОРЦІЇ
8

СКЛАДНІСТЬ
помірно

ІНГРЕДІЄНТИ

700 г курячої печінки
700 г курячих сердець
700 г курячих шлунків
2 цибулини
50 г сала (за бажанням)
3 зубчики часнику
½ ч. л. меленого мускатного горіха
1 яйце
1-1,5 ч. л. солі
мелений чорний перець до смаку
4 ст. л. рослинної олії
100-150 мл бульйону, в якому варилися субпродукти
1,5 м свинячої оболонки

 ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Субпродукти (по 700 г курячих сердечок, шлунків та печінки) промийте. Печінку почистьте від плівок. Складіть все у велику каструлю, залийте водою та варіть до готовності на маленькому вогні, 40-50 хв після закипання води.
  2. Почистьте та поріжте кубиками 2 цибулини. Обсмажте цибулю з 2 ст. л. олії до золотавого кольору, періодично помішуючи.
  3. Готові субпродукти відцідіть від води (воду поки не виливайте). Коли субпродукти трохи охолонуть, змішайте їх з цибулею та перекрутіть на м’ясорубці або кухонному комбайні. Якщо ви вирішили використовувати сало, додайте його у м’ясорубку на цьому етапі. Додайте до фаршу ½ ч. л. мускатного горіха, 1-1,5 ч. л. солі, перець до смаку, 3 пропущених через прес зубчики часнику, 1 яйце та ретельно перемішайте. Додайте до фаршу також 100-150 мл бульйону, в якому варилися субпродукти — це робиться для того, щоб фарш вийшов не сухим.
  4. Ретельно промийте 1, 5 м свинячої оболонки. Встановіть насадку для ковбаси, вдягніть на неї оболонку, кінчик зав’яжіть і почніть поступово начиняти. Зав’яжіть кінчики ковбаси, просто закрутивши оболонку вузликом або за допомогою капронової чи кулінарної нитки. Сформовану ковбасу проткніть дерев’яною шпажкою
  5. Викладіть ковбасу у киплячу підсолену воду та варіть на середньому вогні 5 хв. Потім витягніть її з води, викладіть на застелене пергаментним папером деко. За допомогою тієї ж шпажки, зробіть ще більше проколів — це необхідно, щоб повітря вільно виходило.
  6. Змастіть ковбасу 1 ст. л. рослинної олії та випікайте 25 хв за температури 160 градусів. Подавайте гарячою з улюбленим соусом або охолодіть та використовуйте для бутербродів.
Читайте ще:  Рецепт Курка тушкована в сметані та бульйоні

КОРИСНІ ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ КОВБАСИ

Важливо наповнювати оболонку не надто щільно, інакше вона може луснути під час запікання, не витримавши тиску.

Перед тим, як почати наповнювати оболонку фаршем, перевірте, щоб вона була цілою та неушкодженою.

Якщо з якоїсь причини у вас не виходить впоратися з комбайном або м’ясорубкою, не засмучуйтеся: начинити оболонку можна просто проштовхуючи фарш пальцями.

ЩО МОЖНА ДОДАТИ ДО КОВБАСИ

Спеції. Мелену паприку, копчену або звичайну, яка вам більше до вподоби, також коріандр чи духмяний перець, втім додавайте не більш як ½ -1 ч. л. Крім цього, ви можете регулювати кількість часнику собі до смаку, адже не всі однаково люблять його аромат та посмак. Якщо ви хочете, щоб ковбаса вийшла більш жирною, додайте шматочок сала на етапі подрібнення субпродуктів у фарш. А замість бульйону можна додати до фаршу просто холодну воду.

ЯК ЗБЕРІГАТИ ДОМАШНЮ КОВБАСУ З ЛІВЕРУ

Зберігайте ковбасу в окремому харчовому контейнері або мисці, накривши її харчовою плівкою терміном 2-4 доби.

По теме: ( из рубрики Рецепти Птиці )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top