Рецепт Фаршировані перці з курячим фаршем
Рецепт Фаршировані перці з курячим фаршем
Приготування
1 год 25 хв
Порції
4
Складність
Легко
Інгредієнти
500 г фаршу “Соковитий” від ТМ “Наша Ряба”
100 г круглозернистого рису (не пропареного)
2 невеликі ріпчасті цибулини
1 ст. л. томатної пасти
500 мл води
½ ч. л. солі (для рису)
7-8 перців білозірка
½ ч. л. сушеного орегано
2 зубчики часнику
2 ст. л. олії
½ ч. л. солі для фаршу
сметана для подачі
Покроковий рецепт
- Ретельно промийте 100 г круглозернистого рису. У каструлю налийте 200 мл води, доведіть її до кипіння, додайте ½ ч. л. солі та всипте 100 г рису у киплячу воду. Коли вода закипить вдруге, зменште вогонь та варіть рис 10 хв до напівготовності. Через 10 хв зніміть каструлю з вогню та обережно злийте з неї воду, а рис залиште трохи охолонути. Також почистьте та поріжте кубиками 2 невеликі цибулини та 2 зубчики часнику.
- Обсмажте до золотавості нарізану цибулю на добре розігрітій з 2 ст. л. олії пательні. Смажте цибулю приблизно 8-9 хв, додайте на пательню порізаний часник та смажте інгредієнти ще 1 хв, помішуючи. Зніміть готову засмажку з вогню та залиште її трішки охолонути.
- В окрему велику миску викладіть 500 г фаршу, напіввідварений рис, обсмажену цибулю з часником, ½ ч. л. сушеного орегано, ½ ч. л. солі та ретельно все перемішайте.
- Підготуйте перці: 7-8 перчиків помийте, видаліть з них плодоніжку та насіння та викладіть в миску. Залийте перці окропом на 5 хв, потім злийте воду.
- За допомогою столової ложки викладіть начинку всередину перців. Фаршировані перці викладіть в каструлю.
- Підготуйте заливку: в окремій мисці змішайте 1 ст. л. томатної пасти з 500 мл води, додайте дрібку солі собі до смаку та залийте цією сумішшю перці в каструлі.
- Поставте каструлю з перцями на середній вогонь, закрийте кришкою та тушкуйте 50 хв після закипання заливки. Готові фаршировані перчики подавайте теплими зі сметаною.
Який фарш обрати
Для рецепта фаршированих перців я раджу обрати курячий фарш “Соковитий” від ТМ “Наша Ряба”. Цей фарш вирізняється особливою ніжністю та соковитістю, адже на 100 % складається лише із м’яса ніжки. Також з фаршу “Соковитий” виходить дуже смачна домашня ковбаса з курячого фаршу за моїм рецептом.
Обираємо правильні інгредієнти
Рис. Обирайте саме круглозернистий рис, адже в ньому міститься більша кількість крохмалю, завдяки чому він краще тримає форму та є більш ніжним. Також замість рису можна використати пшоно чи булгур.
Томатна паста. Замість томатної пасти ви можете використати томатний сік, але в такому разі потрібно зменшити кількість води в рецепті.
Я використав українські перці “білозірка”, але можна фарширувати й звичайний солодкий перець або перець капі, які продаються в магазинах впродовж усього року.
Спеції. За бажанням, експериментуйте зі спеціями, додавши до фаршу мелений чорний перець або перець чилі, паприку та дрібку коріандру.