Рецепт Тушковані баклажани з грибами
Рецепт Тушковані баклажани з грибами
Приготування
35 хвилин
Порції
2
Складність
Легко
Інгредієнти
400 г баклажанів
1 цибулина
300 г печериць або глив
2 зубчики часнику
3 ст.л. олії
½ ч.л. солі
½ ч.л. коріандру
Покроковий рецепт
- Вимийте 400 г баклажанів і наріжте їх чверть кільцями. Одну цибулину також наріжте чверть кільцями. 300 г грибів розріжте начетверо, а 2 зубчики часнику пропустіть через прес.
- Розігрійте пательню з 3 ст.л. олії. Викладіть баклажани та цибулю, а через 2-3 хвилини — гриби й часник.
- Смажте страву 20 хвилин, періодично помішуючи. Потім додайте ½ ч.л. солі та ½ ч.л. коріандру. Перемішайте та тушкуйте ще 2-3 хвилини.
- Подавайте страву гарячою, за бажанням додавши трішки кропу чи лимонного соку.
Які інгредієнти обрати
Баклажани обирайте будь-якого сорту, тут це не є принциповим. Гриби радимо брати гливи або печериці. І ті, і ті мають досить ніжний смак, але характерний аромат, який наситить страву. До речі, якщо ви любите смак грибів, приготуйте баклажани, як гриби, на зиму – вони виходять дуже цікавими. Цибулю ми брали ріпчасту, але ви також можете замінити її на червону чи навіть сушену, якщо не дуже любите текстуру цього овоча.
Набір спецій тут досить базовий: часник, коріандр і сіль. Але ви цілком можете додати якісь цікаві суміші спецій чи створити власну.