Рецепт Тушкована молода капуста
Рецепт Тушкована молода капуста
Приготування
30 хвилин
Порції
2
Складність
Легко
Інгредієнти
800 г молодої капусти (1 головка)
1 цибулина
2 ст.л. олії
50 г масла
100 мл овочевого бульйону
½ ч.л. солі
Покроковий рецепт
- Нашаткуйте капустину середнім розміром. Очистьте цибулину та дрібно її наріжте.
- Розігрійте глибоку пательню чи каструлю з 2 ст.л. олії, викладіть на неї цибулю та смажте її 2-3 хвилини.
- Додайте до цибулі капусту та 50 г вершкового масла, влийте 100 мл бульйону, посоліть і розмішайте все.
- Тушкуйте капусту під закритою кришкою 20 хвилин.
У чому тушкувати капусту
У цьому рецепті ми тушкуємо капусту в овочевому бульйоні. Однак ви можете або спростити або трішки ускладнити рецепт. Спрощення полягає в тому, щоб готувати на воді, а ускладнення – на мʼясному бульйоні. Тут орієнтуйтеся на власний смак і можливості.
Чим приправити капусту
Тут ми використовуємо лише сіль, адже капуста має свій ніжний смак, який не хотілося перебивати. Однак вона чудово смакуватиме і зі спеціями, тому обирайте буквально будь-які улюблені. Ви можете додати паприку, гостру чи копчену, часник, італійські трави тощо. Експериментуйте зі смаками.