Рецепт Смажені лисички
Рецепт Смажені лисички
Приготування
35 хвилин
Порції
1
Складність
Легко
Інгредієнти
300 г свіжих лисичок
сіль за смаком
1 цибуля
10 мл олії
30 г вершкого масла
1 зуб. часнику
Покроковий рецепт
- Відваріть у підсоленій воді 300 г свіжих лисичок двічі протягом 7 хвилин, міняючи воду.
- Промийте гриби та відкиньте їх на друшляк.
- Поріжте 1 цибулю напівкільцями та посмажте її до прозорості на 10 мл олії.
- Додайте до цибулі 30 г вершкового масла та відварені лисички. Вичавіть 1 зубчик часнику через прес.
- Смажте гриби ще 7 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. За бажанням прикрасьте лисички перед подачею свіжою зеленню.
Як готувати лисички
Лисички з лісу потрібно добре очищати, оскільки в їхніх капелюшках часто збирається пісок і бруд. Щоб уникнути цього, гриби можна замочити в солоній воді на кілька хвилин перед приготуванням. Якщо ви купуєте лисички у супермаркетах, зазвичай вони вже готові до споживання. Спочатку їх потрібно проварити, а потім посмажити з іншими інгредієнтами за смаком.
З чим поєднувати лисички
Лисички доволі універсальні, тому їх можна поєднувати з різними продуктами. Гриби чудово смакують з вершковими соусами, часником, цибулею та зеленню. Вони також додають цікавий смак до паст, ризотто, супів і пирогів. Якщо ви любите експериментувати зі спеціями, спробуйте додати до лисичок тимʼян, базилік, мускатний горіх, лавровий лист або звичаний чорний перець.