Рецепт Салат зі шпротами, рисом, маринованими огірками та зеленим горошком
Рецепт Салат зі шпротами, рисом, маринованими огірками та зеленим горошком
4 порції
30 хв (ваші 15 хв )
Шпроти мають насичений копчений смак і аромат, вони відмінно доповнюються нейтральними на смак відвареним рисом і яйцями. Мариновані огірки додають кислинку, а консервований горошок надає нових відтінків смаку. Заправляється салат майонезом.
Шпроти – 240 г (1 банк)
Огірки мариновані – 200 г
Горошок зелений консервований – 120 г
Яйця – 4 шт.
Рис – 40 г у сухому вигляді
Майонез – 70 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Цибуля зелена для прикраси – 10 г
Покроковий рецепт
- Готуємо усі необхідні продукти.
- Яйця відварюємо круто (8 хвилин), після чого залишаємо охолонути у холодній воді.
- Рис промиваємо, заливаємо великою кількістю води, підсолюємо.
- Відварюємо рис до готовності (близько 15 хвилин), потім відкидаємо на друшляк. Промиваємо рис під проточною водою.
- Яйця очищаємо та нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо яйця у глибоку миску.
- Мариновані огірки нарізаємо тонкими четвертинками кружечків і додаємо в миску з яйцями.
- Шпроти (якщо є хвостики, їх потрібно видалити) нарізаємо невеликими шматочками та відправляємо у миску.
- З консервованого горошку зливаємо рідину.
Відварений рис і горошок також додаємо до інших компонентів салату. - Додаємо майонез, сіль та перець.
- Перемішуємо салат.
- Салат зі шпротами, рисом, маринованими огірками та зеленим горошком готовий.
При подачі посипаємо салат подрібненою зеленою цибулею.
По теме: ( из рубрики Рецепти Овочеві Закуски )