Рецепт Салат з редиски та цибулі шніт
Рецепт Салат з редиски та цибулі шніт
ПРИГОТУВАННЯ
5 хв
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
Для салату
250 г редиски
20 г цибулі шніт
50 г листя салату сійного (латук)
Для заправки
20 мл рослинної олії
1 ч. л. лимонного соку
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Овочі та зелень помийте і висушіть паперовим рушником. Редиску наріжте тонкими півкільцями та викладіть в салатницю.
- Цибулю шніт мілко нашаткуйте. Листя салату довільно порвіть руками. Викладіть зелень в салатницю.
- В окремій мисці змішайте 20 мл рослинної олії, 1 ч. л лимонного соку та полийте цією заправкою салат.
- Додайте дрібку солі собі до смаку, перемішайте інгредієнти та подавайте страву.
ЩО ТАКЕ ЦИБУЛЯ ШНІТ ТА ЧИМ ЇЇ ЗАМІНИТИ
Цибуля шніт або цибуля-трибулька чи “різанець” — це один з видів підродини цибулевих, є городньою культурою та часто використовуються у кулінарі. Тонкі, темно-зелені та трубчасті пір’їни цибулі-трибульки мають м’якший смак та аромат, порівняно зі звичайною цибулею, у них відсутня гострота, натомість більш виражена солодкість. А ще ця культура є дуже корисною: у зелених пір’їнах міститься бета-каротин, вітаміни С, В3, В9, а ще магній та залізо.
Втім, за потреби, замінити цибулю-трибульку можна і звичайною зеленою цибулею. Або ж готуйте інший мій салат з редискою та зеленню, де замість цибулі шніт використовується петрушка.
ЧИМ ЗАПРАВИТИ САЛАТ
У рецепті я запропонував дуже просту заправку з рослинної олії та лимонного соку, але ви можете урізноманітнити її, додавши спеції собі до смаку, наприклад мелений духмяний перець, трохи часнику, свіжий базилік та кріп або петрушку.
Спробуйте також приготувати салат із соусом з оливкової олії холодного віджиму та бальзамічного оцту.
Дуже смачно замість рафінованої соняшникової олії взяти запашну соняшникову, або кунжутну олію.
- Рецепт Салат із соусом зі шпинату та овочів
- Рецепт Салат зі щавлем і картоплею
- Рецепт Салат з цвітної капусти та яблук
- Рецепт Вінегрету з квасолею та заправкою з винного оцту
- Рецепт Пісні фучки з квашеною капустою та насінням льону. Лемківська кухня
- Рецепт Хрумка та золотава цвітна капуста в клярі на сковорідці


































