Рецепт Кукурудза з сиром
Рецепт Кукурудза з сиром
Приготування
35 хвилин
Порції
4
Складність
Легко
Інгредієнти
4 кукурудзини
200 г сиру
1½ ч.л. солі
80 г масла
Покроковий рецепт
- Очистьте чотири кукурудзини від листя, зріжте основу качана та викладіть у каструлю. Залийте її водою та доведіть до кипіння на високому вогні.
- Зменште вогонь і варіть ще 25 хвилин до готовності. У цей час натріть на дрібну тертку 200 г сиру.
- Зі ще гарячих качанів обережно зріжте зерна кукурудзи.
- Додайте до кукурудзи сир, 1½ ч.л. солі і 80 г масла, перемішайте. Якщо сир не тане, поставте страву ненадовго у розігріту духовку чи мікрохвильовку.
Які продукти обрати
Кукурудза для цієї страви потрібна солодка та соковита, зі старої та не дуже солодкої смачна закуска не вийде. Адже головна фішка саме в поєднанні солодкавості овоча з солоністю сиру. Радимо мармурову кукурудзу, вона виходить дуже смачна.
Сир потрібно обирати такий, що гарно танутиме. Ви можете взяти будь-який твердий, але не витриманий сир. Також можна змішати кілька видів сирів до вашого смаку.
Як зрізати насіння з кукурудзи
Для того, щоб відділити насіння, спершу качан варто розрізати навпіл і міцно встановити на поверхні якраз на зріз. Так ви зможете зручно крутити шматочок і зрізати з нього насіння. Обирайте чималий і, головне, гострий ніж.