Рецепт Картопляна запіканка з кисломолочним сиром та кукурудзою
Рецепт Картопляна запіканка з кисломолочним сиром та кукурудзою
Приготування
1 год
Порції
4
Складність
Легко
Інгредієнти
1 кг картоплі
20 г масла
2 яйця
60 г твердого сиру
100 г свіжомороженої кукурудзи
80 г кисломолочного сиру
дрібка чорного меленого перцю (0,3 г)
дві дрібки солодкої меленої паприки (0,8 г)
3 г сушеного кропу
½ ч. л. солі (3 г)
1 ч. л. олії (5 г)
сметана для подачі
Покроковий рецепт
- Почистьте 1 кг картоплі, наріжте великими шматочками, викладіть в каструлю, залийте її гарячою водою, додайте ½ ч. л. солі та варіть до готовності, 15-20 хв. Коли картопля звариться, зайву воду злийте, а картоплю трішки підсушіть. Доки картопля ще гарча, роздавіть її товкачкою до стану пюре.
- У гаряче картопляне пюре додайте 20 г масла, 100 г свіжомороженої кукурудзи (не розморожуючи), 80 г кисломолочного сиру та перемішайте інгредієнти ложкою.
- В окрему миску вбийте 2 яйця, додайте до них чорний мелений перець, паприку, сушений кріп, дрібку солі та перемішайте. Додайте яєчну суміш до картопляного пюре та перемішайте до однорідності.
- Форму для запікання змастіть олією, та викладіть картопляну масу рівномірним шаром, товщиною 2-3 см. Випікайте запіканку у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хв.
Як подавати запіканку
Наріжте запіканку на невеликі квадратні шматочки та подавайте їх теплими зі сметаною або улюбленим соусом. Наприклад, можна приготувати грецький соус Дзадзикі на основі густого білого йогурту, з додаванням свіжого кропу, огірків, зубчика часнику та солі. Два огірки очистьте від шкірки, натріть на дрібну терку та відтисніть від зайвого соку. Потім змішайте в мисці 250 г йогурту, натерті огірки, дрібно нашаткований кріп, сіль та перець до смаку, сік половини лимона та розчавлений зубчик часнику.
На що звернути увагу
У рецепті присутні алергени, а саме лактоза у молочних продуктах та яйця. Шматочок запіканки, вагою 100 г містить 121 ккал.