Рецепт Кабачки з помідорами та сиром
Рецепт Кабачки з помідорами та сиром
Приготування
30 хвилин
Порції
4
Складність
Легко
Інгредієнти
1 кабачок середнього розміру (приблизно 700 г)
2 томати
100 г твердого сиру
2 ст.л. олії
½ ч.л. свіжозмеленого перцю
⅓ ч.л. солі
Покроковий рецепт
- Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Вимийте кабачок і наріжте його кружальцями товщиною приблизно 1 см.
- Два томати поріжте напівкільцями, 100 г сиру натріть на середню тертку.
- Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього кабачки. Змастіть олією, посоліть і приправте свіжозмеленим перцем.
- Зверху викладіть по півкільцю томатів, притрусіть сиром. Випікайте закуску 20 хвилин.
Які продукти обрати
Хоча тут усе ну дуже просто, деякі питання таки можуть виникнути. По-перше, кабачки. У багатьох стравах вони цілком взаємозамінні з цукіні. Але не тут. Річ у тім, що цукіні мають твердішу шкірку, а тому потребують більше часу, щоб пропекти її. При цьому серединка пропікається досить швидко, що в цій закусці робить цукіні небажаним інгредієнтом.
Томати можна обирати будь-які: червоні чи жовті, улюбленого сорту та розміру. Також ви можете додати сюди спеції до смаку.
Як запікати кабачки
Викладати кабачки потрібно на невеликій відстані одне від одного, щоб вони рівномірно пропеклися. Ви можете запікати кабачки на деку, застеленому пергаментом, чи у формі для запікання бажаного розміру.
Також ви можете спробувати приготувати цю закуску на грилі, але замінити натертий сир на, наприклад, халумі, який чудово смажиться. До речі, приготуйте також запіканку з томатним соком – вона теж дуже смачна.