8436 Рецепт Фаршировані перці з пшоном

Рецепт Фаршировані перці з пшоном


Рецепт Фаршировані перці з пшоном

Приготування
35 хв. + 1,5 год.

Порції
5

Складність
Помірно

Інгредієнти

Для начинки
10 перців сорту “Білозірка”
100 г пшона
200 г моркви
1 ст. л. олії
200 г цибулі
2 зуб. часнику
400 г яловичого фаршу
1 ч. л. солі

Для заливки

600 г томатів пелаті
1 ч. л. солі
1 ст. л. цукру
280 мл сметани 20% жирності

Покроковий рецепт

  1. Помийте 10 перців, видаліть з них плодоніжку та насіння. Залийте перці окропом на 3-4 хвилини або проваріть в окропі 1 хвилину.
  2. Промийте 100 г пшона, висипте у каструлю, проваріть 3 хвилини, процідіть та промийте водою.
  3. Поріжте дрібним кубиком 200 г моркви, 200 г цибулі та 2 зубчики часнику. Посмажте моркву на 1 ст. л. олії протягом 5-7 хвилин.
  4. Додайте до моркви цибулю, часник, 50 г томатної пасти та смажте ще 2-3 хвилини. Далі додайте до засмажки пшоно. Трохи охолодіть овочі та додайте 400 г яловичого фаршу. Посоліть 1 ч. л. солі та ретельно перемішайте начинку.
  5. Зафаршируйте перці овочево-мʼясною начинкою.
  6. Викладіть перці у глибоку форму для випікання.
  7. Для заливки перебийте блендером 600 г томатів пелаті. Змішайте їх з 1 ч. л. солі, 1 ст. л. цукру та 280 мл сметани. Залийте перці.
  8. Випікайте перці під фольгою 1,5 години при 180 градусах. Подавайте із зеленню за бажанням. Нехай смакує!

Яке обрати мʼясо для начинки

У цьому рецепті я використав свіжий яловичий фарш. Можете купувати вже готовий або крутити його самостійно через мʼясорубку — хто як любить. Якщо вам не подобається яловичина, просто замініть її на щось інше, наприклад ніжну курятину або індичку. Перці доволі універсальні, тому вони чудово смакують з різними начинками.

Читайте ще:  Рецепт Молода картопля зі сметаною та кропом

Поради з приготування фаршированих перців

Якщо ви не любите пшоно, можете приготувати фаршировані перці з рисом — класичний варіант цієї страви. Перці зі пшоном я запікав у духовці. Це доволі зручно. Але також вони чудово тушкуються у каструлі на плиті або готуються у мультиварці. Заливка теж дуже проста — це томати, сметана, сіль та цукор. Помідори можна замінити 3 ст. л. томатної пасти та 400 мл води. Раптом захочеться більше вершковості, додайте до заливки 150 г крем-сиру.

По теме: ( из рубрики Рецепти Овочеві Закуски )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top