Рецепт Зефір мандариновий-пряний
Содержание
Рецепт Зефір мандариновий-пряний
Інгредієнти для «Зефір мандариновий-пряний»:
Яблуко (Середнього розміру. 230 гр. пюре повинно бути за рецептом.) — 5 шт
Білок яєчний (38-40 гр.) — 1 шт
Мандарин (Відокремити від плівок 20 гр пюре повинно бути за рецептом) — 1 шт
Вода — 150 мл
Агар-агар (3 ч.л. з гіркою) — 9 г
Цедра лимона (2 чайні ложки) — 2 ч. Л.
Імбир (Можна свіжий, можна порошок.) — 1.2 ч. Л.
Гвоздика (Меленої гвоздики) — 1.4 ч. Л.
Горіх мускатний — 1.4 ч. Л.
Цукор — 500 г
Сироп глюкози (сироп потрібен для уникнення кристалізації цукру і для більш тривалого зберігання.) — 1 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 10
Рецепт «Зефір мандариновий-пряний»:
1) Яблука очистити, поставити в мікрохвильовку з розрахунку на 1 яблуко 2 хвилини. Мандарин очистити від плівок.
Яблука і мандарин пробити блендером, 230 гр. яблучного пюре, 20 гр. мандаринового пюре повинно вийти.
2) В воді замочити агар-агар.
3) Агар поставити на плиту, довести до кипіння, додати цукор і сироп глюкози. У міксері з’єднати яблучне, мандаринове пюре, білок і збити до білого стану і пишності. Коли цукор розчиниться, варити ще приблизно 5 хвилин до тонкої ниточки. Сироп відставити на 1-2 хвилини.
4) Продовжуючи збивати поступово влити сироп в пюре. Потім додати спеції і цедру лимона.
Збиваємо до щільної, тягнучої маси.
5) Зефір перекласти в кондитерський мішок з великою насадкою. Відсадити на пергамент або на силіконовий килимок. Залишити для стабілізації не менше ніж на 8-10 годин.
Обсипати цукровою пудрою і насолоджуватися чаюванням !!! Смачного.