8383 Рецепт Пиріг з грибами лисичками

Рецепт Пиріг з грибами лисичками


Рецепт Пиріг з грибами. Насолоджуємося лисичками

Приготування
1 год 25 хв

Порції
6

Складність
Помірно

Інгредієнти

Для тіста:

250 мл води
15 г дріжджів
1 ч.л. цукру
½ ч.л. солі
400 г борошна
2 ст.л. олії
жовток для змащування

Для начинки:

500 г лисичок
20 г масла
1 ст.л. олії
1 цибулина
1 зубчик часнику

Покроковий рецепт

  1. У 250 мл теплої води (приблизно 36 градусів) додайте 1 ч.л. цукру, 15 г дріжджів і ½ ч.л. солі. Розмішайте віничком і зачекайте 10-15 хвилин.
  2. Всипте 400 г борошна та додайте 2 ст.л. олії. Замішайте тісто руками, щоб воно не липло до рук. Сформуйте з тіста кулю, покладіть її у велику миску та накрийте рушником чи плівкою. Лишіть тісто підходити на 40 хвилин.
  3. Вимийте 500 г лисичок, відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвої води. Розігрійте пательню з 20 г вершкового масла та 1 ст.л. олії. Викладіть на неї лисички та смажте 3 хвилини, помішуючи.
  4. Наріжте дрібним кубиком чи чверть кільцями 1 цибулину та подрібніть 1 зубчик часнику. Додайте їх на пательню та смажте все разом іще близько 15 хвилин, помішуючи. Готовій начинці дайте трішки охолонути.
  5. Увімкніть духовку розігріватися до 220 градусів. Робочу поверхню застеліть пергаментом чи силіконовим килимком, притрусіть борошном і викладіть зверху тісто, що піднялося.
  6. Розкачайте тісто в довгастий пласт, довжиною приблизно 35 см, шириною — 20 см, товщиною — 1 см. Розміри орієнтовні. Викладіть вздовж центру грибну начинку.
  7. Загорніть пиріг, накривши гриби тістом з обох боків. Защипніть краї тіста, переверніть пиріг так, щоб шов був знизу.
  8. Викладіть пиріг на застелене пергаментом деко та випікайте 20 хвилин. Потім дістаньте пиріг, змастіть його збитим жовтком і запікайте іще 10 хвилин.
Читайте ще:  Рецепт Ванільно-лимонний "розумний" пиріг

Які дріжджі обрати

У цьому рецепті, як і в більшості тих, що мають дріжджове тісто, ми використовуємо живі пресовані дріжджі. Вони зазвичай підіймають тісто краще за сухі. Однак ви цілком можете приготувати цей пиріг з грибами і з сухими дріжджами, зменшивши їх кількість втричі – до 5 г.

Що додати в начинку

У цьому пирозі головна зірка – лисички. Ми до них додали лиш цибулю та трішки часнику. Але ви можете експериментувати зі смаками. Додайте інші гриби, щоб отримати асорті. Радимо додавати білі гриби, печериці на фоні лисичок загубляться. Або ж приправте начинку улюбленими спеціями. Головне – дотриматися пропорції начинки та тіста.

По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top