Рецепт Вівсяномлинець з бананом
Рецепт Вівсяномлинець з бананом
ПРИГОТУВАННЯ
30 хвилин
ПОРЦІЇ
4
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
16 ст.л. вівсянки
4 яйця
4 банани
½ ч.л. солі
2 ст.л. олії +для смажіння змазати сковорідку
РЕЦЕПТ
- Покладіть у блендер 16 ст.л. вівсянки, розбийте 4 яйця та розламайте довільними шматочками 4 почищених банани. Додайте ½ ч.л. солі, 2 ст.л. олїі та перебийте до однорідності. Лишіть настоятися на 10-15 хвилин.
- Розігрійте пательню, додавши трішки олії. Обсмажуйте млинці по 2-3 хвилини з кожного боку до золотавої скоринки.
- Подавайте млинці гарячими зі сметаною, ягодами чи додатковими бананами зверху.
ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ МЛИНЦІВ
Для хорошого результату потрібно обрати правильну вівсянку. Плющена не підійде, адже вона затверда, а от звичайна будь-якого помелу – ідеально. Вівсяномлинці можуть готуватися на кефірі, воді, молоці чи сироватці, однак ці завдяки бананам нічого з цього не потребують. Фрукт водночас гарно пов’язує інгредієнти та підсолоджує страву.
На банані вівсяномлинці більше схожі на панкейки, адже не виходять тоненькими. Якщо хочеться легкої текстури, готуйте звичайні млинці на кефірі, котрі виходять невагомими. Ну а ці бананові, викладаючи на пательню, відразу формуйте невеликими та товстенькими. До речі, сковорідку краще брати антипригарну, адже олія кладеться в тісто, а пательня лиш трішки змащується олією перед розігріванням. Тому до звичайного покриття млинці можуть липнути.