Рецепт Панкейки на воді
Рецепт Панкейки на воді
ПРИГОТУВАННЯ
30 хвилин
ПОРЦІЇ
10
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
250 мл води
250 г борошна
2 яйця
2 ст. л. цукру
1 ст. л. ванільного цукру
2 ст. л. соняшникової олії
5 г розпушувача
мед або джем (для подачі)
дрібка солі
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Відділіть білок 2 яєць від жовтка Білки збийте в кухонній машині з насадкою віничок до стійких піків. Жовтки збийте з 2 ст. цукру до побіління та збільшення маси в кілька разів.
- Додайте 250 мл води та 2 ст. л. соняшникової олії в суміш жовтків. Перемішайте віничком, всипте 1 ст. л. ванільного цукру. Знову перемішайте.
- Порціями додавайте 250 г борошна, 5 г розпушувача та дрібку солі. Збийте до однорідності.
- В тісто вмішуйте збиті білки силіконовою лопаткою. У вас має вийти густіша консистенція, ніж на млинці, але більш рідка, ніж зазвичай на оладки.
- Розігрійте суху пательню, ополоником вливайте на центр невелику кількість тіста, але його має бути більше, ніж на традиційні оладки десь удвічі. Як на поверхні почнуть з’являтися пухирці, а низ стає коричневим, переверніть панкейки на інший бік.
- Викладайте їх на тарілку та подавайте із рідким медом чи улюбленими джемами. Їжте гарячими.
ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ПАНКЕЙКІВ
Навіщо ви готуєте панкейки? Скоріше за все, для вас принциповим є момент їх пухкості, в інакшому випадку обрали б млинці. Щоб досягти цієї мети, треба окремо збити жовтки з цукром та іншими інгредієнтами. А окремо – білки до піків. На етапі з’єднання приберіть віничок та візьміть силіконову лопатку. Вимішуйте тісто до однорідності, не поспішаючи, аби зберегти максимально багато пухирців. Саме вони вплинуть на м’якість панкейків, як і розпушувач.
Смажте панкейки на розігрітій антипригарній пательні на середньому вогні. Якщо перший панкейк розірвався при перегортанні на інший бік, змастіть олією сковорідку, а потім витріть паперовим рушником. Такий прийом спрацює.