8243 Рецепт Панкейки на воді

Рецепт Панкейки на воді


Рецепт Панкейки на воді

ПРИГОТУВАННЯ
30 хвилин

ПОРЦІЇ
10

СКЛАДНІСТЬ
легко

ІНГРЕДІЄНТИ

250 мл води
250 г борошна
2 яйця
2 ст. л. цукру
1 ст. л. ванільного цукру
2 ст. л. соняшникової олії
5 г розпушувача
мед або джем (для подачі)
дрібка солі

 ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Відділіть білок 2 яєць від жовтка Білки збийте в кухонній машині з насадкою віничок до стійких піків. Жовтки збийте з 2 ст. цукру до побіління та збільшення маси в кілька разів.
  2. Додайте 250 мл води та 2 ст. л. соняшникової олії в суміш жовтків. Перемішайте віничком, всипте 1 ст. л. ванільного цукру. Знову перемішайте.
  3. Порціями додавайте 250 г борошна, 5 г розпушувача та дрібку солі. Збийте до однорідності.
  4. В тісто вмішуйте збиті білки силіконовою лопаткою. У вас має вийти густіша консистенція, ніж на млинці, але більш рідка, ніж зазвичай на оладки.
  5. Розігрійте суху пательню, ополоником вливайте на центр невелику кількість тіста, але його має бути більше, ніж на традиційні оладки десь удвічі. Як на поверхні почнуть з’являтися пухирці, а низ стає коричневим, переверніть панкейки на інший бік.
  6. Викладайте їх на тарілку та подавайте із рідким медом чи улюбленими джемами. Їжте гарячими.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ПАНКЕЙКІВ

Навіщо ви готуєте панкейки? Скоріше за все, для вас принциповим є момент їх пухкості, в інакшому випадку обрали б млинці. Щоб досягти цієї мети, треба окремо збити жовтки з цукром та іншими інгредієнтами. А окремо – білки до піків. На етапі з’єднання приберіть віничок та візьміть силіконову лопатку. Вимішуйте тісто до однорідності, не поспішаючи, аби зберегти максимально багато пухирців. Саме вони вплинуть на м’якість панкейків, як і розпушувач.

Смажте панкейки на розігрітій антипригарній пательні на середньому вогні. Якщо перший панкейк розірвався при перегортанні на інший бік, змастіть олією сковорідку, а потім витріть паперовим рушником. Такий прийом спрацює.

Читайте ще:  Рецепт Вівсяномлинець з бананом
По теме: ( из рубрики Рецепти Млинців )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top