Рецепт Смачна закуска для пікніку. Лаваш з сиром
Рецепт Смачна закуска для пікніку. Лаваш з сиром
ПРИГОТУВАННЯ
20 хвилин
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
100 мл сметани
1 пучок кропу
150 г сиру фета
150 г твердого сиру
1 томат
2 прямокутні лаваші
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Дрібно наріжте пучок кропу та змішайте його зі 100 мл сметани.
- Натріть на крупну тертку 150 г твердого сиру, наріжте невеликим кубиком 150 г фети. Томат наріжте слайсами.
- Розкладіть лаваші, змастіть їх соусом, відступаючи по 4-5 см по краях. Викладіть зверху мʼякий сир і томати, притрусіть натертим сиром.
- Закрутіть лаваші, загорнувши всередину краї зверху та знизу. Викладіть на розігріту пательню гриль чи на решітку та смажте з обох боків до золотавої скоринки десь по 3-4 хв на низькому вогні.
ЩО ПОКЛАСТИ В ЛАВАШ
Закуски з лаваша можна робити з будь-якими начинками. Дуже популярний лаваш з куркою, а також цей легкий лаваш з сиром, котрий чудово пасуватиме до шашликів. Щоб смак був насиченим, ми використовуємо сир фета (чи подібний до нього) та твердий сир, який гарно тане. Так і текстура виходить тягуча й ніжна, і смак більш насичений. До сиру гарно пасує томат – будь-який до вашого смаку. Він додає страві свіжості.
ЯК ГОТУВАТИ ЛАВАШІ
По-перше, ви можете використовувати як самоприготований лаваш, так і магазинний. З готовим буде швидше і трішки зручніше, бо він має бути прямокутний.
Смажити лаваші можна на грильовій сковорідці або ж на решітці на грилі чи на вогні. Якщо ні того, ні того немає, ви можете смажити лаваш просто на сухій сковорідці до золотавої скоринки.