Рецепт Ідеальна страва для пікніка. Лаваш з куркою
Рецепт Ідеальна страва для пікніка. Лаваш з куркою
ПРИГОТУВАННЯ
45 хвилин
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
помірно
ІНГРЕДІЄНТИ
1 шт. курячого філе (приблизно 350 г)
½ ч.л. карі
⅓ ч.л. солі
5 гілочок кропу
100 г сметани
1 томат
2 лаваші
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Вимийте 1 філе, натріть його ⅓ ч.л. солі та ½ ч.л. карі.
- Обсмажте філе на гриль-пательні з обох боків до золотавої скоринки десь по 3-4 хвилини. Потім перекладіть на застелене пергаментом деко чи форму для випікання та запікайте 15-20 хвилин залежно від розміру.
- Дрібно наріжте 5 гілочок кропу та змішайте його зі 100 г сметани. Наріжте півкільцями томати, готове філе наріжте слайсами.
- Розкладіть 2 лаваші, змастіть їх соусом в центрі, відступаючи від країв. Викладіть у центр кожного часточки філе та півкільця томатів.
- Накрийте начинку однією стороною лаваша, загорніть зверху і знизу, а потім закрутіть їх. Смажте лаваші з обох боків на гриль-пательні чи на сітці на вогні до золотавої скоринки.
ЯКІ ПРОДУКТИ ВИКОРИСТОВУВАТИ
Почнімо з лавашу: ви можете взяти наш рецепт і приготувати лаваш власноруч або ж брати вже готовий – так швидше. Важливо зазначити, що лаваш має бути прямокутним, а не круглим, щоб було зручно загортати його. Куряче філе ми приправили карі, але ви можете використати будь-які спеції до смаку. Томат може бути і звичайний, і чері – за вашими вподобаннями.
ЯК СМАЖИТИ ЛАВАШ З КУРКОЮ
Смажити лаваш можна на грилі в сітці або ж на сковорідці, якщо ви готуєте вдома. В ідеалі це має бути гриль-пательня, щоб вона лишила на вашому лаваші красиві припалені смужки. Однак за відсутності такої ви можете смажити на звичайній сухій сковорідці.