7817 Рецепт Міні-кебаб у лаваші

Рецепт Міні-кебаб у лаваші


Міні-кебаб у лаваші

9 порцій
35 хв (ваші 15 хв )

Котлети з фаршу, загорнуті в тонкий лаваш разом із кільцями червоної цибулі та зеленню, – цікава м’ясна страва, яка на смак нагадує кебаб. У процесі приготування кебаби обсмажуються до золотистої скоринки, зберігаючи соковитість усередині. М’який та еластичний лаваш служить чудовим доповненням до м’яса.

Фарш (телятина + свинина) – 400 г
Імбир корінь – 15 г
Часник — 2 зубчики
Олія вершкове (охолоджене) — 50 г
Кінза — 10 г
Петрушка — 25 г
Лаваш тонкий – 260-300 г
Олія — ​​25 мл
Перець чилі мелений — 1/3 ч. ложки
Сіль за смаком
Цибуля ріпчаста червона — 130 г
Зерна граната – 2 ст. ложки

Покроковий рецепт

  1. Готуємо усі необхідні продукти.
  2. Кинзу (10 г) та петрушку (10 г) дрібно нарізаємо.
  3. Імбир очищаємо та натираємо на дрібній тертці. Часник очищаємо та подрібнюємо ножем.
  4. У миску з фаршем додаємо подрібнену зелень, імбир та часник.
  5. Також додаємо сіль та гострий перець.
  6. Вершкове масло|мастило| натираємо на середній тертці і додаємо до фаршу.
  7. Фарш добре перемішуємо до однорідності та злегка відбиваємо.
  8. З фаршу формуємо довгасті котлети-кебаби (9 шт.).
  9. У сковороді розігріваємо 20 мл олії та викладаємо туди котлети.
  10. Обсмажуємо з усіх боків приблизно 5-6 хвилин, майже до готовності та підрум’янювання. Якщо котлети будуть усередині не повністю готові, вони дійдуть до повної готовності, коли ми обсмажуватимемо їх у лаваші.
  11. Петрушку, що залишилася, подрібнюємо. Червону цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Небагато цибулі відкладаємо для того, щоб посипати готову страву.
  12. Лаваш розрізаємо на 9 прямокутників. Орієнтовні розміри — 14х24 см.
  13. На один бік лаваша викладаємо частину червоної цибулі.
  14. Зверху викладаємо частину подрібненої петрушки.
  15. І на цибулю з петрушкою викладаємо котлету.
  16. Підгинаємо нижній край лаваша та закручуємо рулет.
  17. Один край конвертика виходить відкритий, а другий закритий.
  18. Так загортаємо всі котлети у лаваш.
  19. Сковороду змащуємо рослинним маслом, що залишилося, і викладаємо туди котлети в лаваші.
  20. Обсмажуємо на невеликому вогні з усіх боків, приблизно 5 хвилин.
  21. Міні-кебаби у лаваші подаємо на стіл гарячими. Посипаємо страву кільцями червоної цибулі та зернами гранату. Зерна граната відмінно доповнюють кебаб, додають кислинку та яскравий смак.
  22. Така страва ідеально підходить для швидкого перекушування, пікніка або легкого обіду.
    Смачного!
Читайте ще:  Рецепт Конвертики з лавашу з фаршем, рисом та сиром
По теме: ( из рубрики Рецепти Лавашів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top