Рецепт Міні-кебаб у лаваші
Міні-кебаб у лаваші
9 порцій
35 хв (ваші 15 хв )
Котлети з фаршу, загорнуті в тонкий лаваш разом із кільцями червоної цибулі та зеленню, – цікава м’ясна страва, яка на смак нагадує кебаб. У процесі приготування кебаби обсмажуються до золотистої скоринки, зберігаючи соковитість усередині. М’який та еластичний лаваш служить чудовим доповненням до м’яса.
Фарш (телятина + свинина) – 400 г
Імбир корінь – 15 г
Часник — 2 зубчики
Олія вершкове (охолоджене) — 50 г
Кінза — 10 г
Петрушка — 25 г
Лаваш тонкий – 260-300 г
Олія — 25 мл
Перець чилі мелений — 1/3 ч. ложки
Сіль за смаком
Цибуля ріпчаста червона — 130 г
Зерна граната – 2 ст. ложки
Покроковий рецепт
- Готуємо усі необхідні продукти.
- Кинзу (10 г) та петрушку (10 г) дрібно нарізаємо.
- Імбир очищаємо та натираємо на дрібній тертці. Часник очищаємо та подрібнюємо ножем.
- У миску з фаршем додаємо подрібнену зелень, імбир та часник.
- Також додаємо сіль та гострий перець.
- Вершкове масло|мастило| натираємо на середній тертці і додаємо до фаршу.
- Фарш добре перемішуємо до однорідності та злегка відбиваємо.
- З фаршу формуємо довгасті котлети-кебаби (9 шт.).
- У сковороді розігріваємо 20 мл олії та викладаємо туди котлети.
- Обсмажуємо з усіх боків приблизно 5-6 хвилин, майже до готовності та підрум’янювання. Якщо котлети будуть усередині не повністю готові, вони дійдуть до повної готовності, коли ми обсмажуватимемо їх у лаваші.
- Петрушку, що залишилася, подрібнюємо. Червону цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Небагато цибулі відкладаємо для того, щоб посипати готову страву.
- Лаваш розрізаємо на 9 прямокутників. Орієнтовні розміри — 14х24 см.
- На один бік лаваша викладаємо частину червоної цибулі.
- Зверху викладаємо частину подрібненої петрушки.
- І на цибулю з петрушкою викладаємо котлету.
- Підгинаємо нижній край лаваша та закручуємо рулет.
- Один край конвертика виходить відкритий, а другий закритий.
- Так загортаємо всі котлети у лаваш.
- Сковороду змащуємо рослинним маслом, що залишилося, і викладаємо туди котлети в лаваші.
- Обсмажуємо на невеликому вогні з усіх боків, приблизно 5 хвилин.
- Міні-кебаби у лаваші подаємо на стіл гарячими. Посипаємо страву кільцями червоної цибулі та зернами гранату. Зерна граната відмінно доповнюють кебаб, додають кислинку та яскравий смак.
- Така страва ідеально підходить для швидкого перекушування, пікніка або легкого обіду.
Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Лавашів )