Рецепт Простий овочевий суп
Рецепт Простий овочевий суп
Приготування
1 година
Порції
4
Складність
Легко
Інгредієнти
450-460 г картоплі
1 невелика цибуля
1 невелика морква
50 г кореня селери
10 мл олії
5-10 г томатної пасти
750 мл води
50 г свіжомороженого горошку
сіль до смаку
5-7 г цукру
Овочевий суп: покроковий рецепт
- Помийте та почистіть 450-460 г картоплі, поріжте її кубиком. Почистить та поріжте дрібним кубиком 1 цибулю та 1 моркву. Також поріжте кубиком 50 г кореня селеру.
- Обсмажте на 10 мл олії цибулю та моркву до золотистості, додайте 5-10 г томатної пасти та пасеруйте овочі ще пару хвилин.
- Закипʼятіть 750 мл води, додайте картоплю та селеру. Доведіть овочі до кипіння та варіть на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.
- Додайте 50 г свіжомороженого горошку та пасеровані овочі. Варіть суп ще 10-15 хвилин. За 5 хвилин до готовності додайте сіль до смаку та 5-7 г цукру. Подавайте суп зі свіжою зеленню.
Поради з приготування супу
Якщо маєте більше часу, для супу можна зробити насичений овочевий бульйон. Для цього проваріть протягом 45 хвилин в 1 літрі води одну порізану на великі шматки моркву, цибулину, стебло селери, невеликий корінь петрушки або пастернаку (за бажанням) разом з зубчиком часнику.
Туди ж додайте лавровий лист, 3-4 горошини чорного перцю та сіль до смаку. Після приготування бульйон має настоятися. Далі достатньо процідити його від залишків овочів та використовувати для приготування овочевого супу.