Смачні і корисні салати з яйцем-пашот


Якщо ви любите яйця, або ви просто хочете приготувати і спробувати щось нове і незвичайне, зробіть цікавий, яскравий і апетитний салат з яйцями-пашот. Як? Пропонуємо круті рецепти!

Що таке яйце-пашот, як його приготувати?

Що являє собою яйце-пашот? Це традиційна страва французької кухні, зазвичай подається на сніданок. Воно передбачає приготування яєць незвичайним способом – без шкаралупи і в гарячій воді. У підсумку жовток залишається напівсирим і кремоподібним, а білок набуває ніжну консистенцію і пелюстками покриває жовткову середину.

Смачні і корисні салати з яйцем-пашот

Яйця-пашот можна готувати декількома способами, і деякі з них цілком доступні і зрозумілі навіть недосвідченим господиням:

  1. В каструлі без інших пристосувань. Коли вода почне закипати, зменшуйте вогонь і активно заважайте її ложкою, щоб вийшла воронка (так яйце не розповзеться). Далі розбивайте яйце акуратно і повільно занурюйте, але не в самий центр виру, а трохи ближче до стінки, при цьому продовжуючи перемішування обережно навколо яйця. Варіть продукт від 1,5 до 4 хвилин, в залежності від бажаного ступеня готовності і твердості білка і жовтка.
  2. У каструлі в харчовій плівці або в пакеті. Яйце потрібно акуратно розбити в плівку або пакет, зав’язати і на 3-4 хвилини опустити в каструлю з ледь бульбашкової водою. Щоб уникнути прилипання плівку змастіть маслом.
  3. У пашотнице. Це спеціальна зручна ємність для приготування вдалих яєць-пашот, яку потрібно перед зануренням продукту змастити маслом. У пашотнице зберігаються форма і структура, приготування займає три-чотири хвилини.
  4. У духовці. Яйця розбиваються в промазані маслом формочки для кексів і відправляються хвилин на 10-15 в розігріту до 180 градусів духовку.
  5. В мультиварці. Вона включається в режимі приготування на пару, а на решітку в чашу з водою поміщаються силіконові або інші жароміцні формочки з яйцями (стінки і дно бажано промазати маслом, щоб уникнути прилипання білків). Готується страва цим способом дві хвилини під кришкою і пару хвилин без неї.
  6. В мікрохвильовці. У велику кружку наливайте воду, розбивайте яйця, зверху покладіть блюдце або кришку. На найбільшій потужності готуйте яйця-пашот хвилину (якщо вони залишаться зовсім сирими, включайте таймер ще на 15-30 секунд).
Читайте ще:  10 вещей, которые может понять только Телец

Рада! Щоб яйця-пашот виходили ніжними і повітряними, використовуйте тільки свіжі продукти, а також не допускайте кипіння води (вона повинна злегка починати пузиритися і залишатися гарячою). Щоб білки не розпливалися, а злегка згорталися, у воду можна додати зовсім трохи столового оцту або лимонної кислоти.

Рецепти салатів

Як приготувати корисні і смачні салати, використовуючи такий незвичайний і апетитний інгредієнт як яйце-пашот? Є величезна кількість всіляких рецептів на будь-які випадки життя, і нижче представлено кілька цікавих варіантів.

З беконом

Смачні і корисні салати з яйцем-пашот

Готується такий салатик, який називається Ліонським, зовсім не складно, але виходить дуже апетитним і ситним, так що його варто взяти на замітку. Перелік інгредієнтів буде наступним:

  • 250 г бекону (або сала з товстої м’ясним прошарком);
  • 150 грамів салату-латук, руколи, ромен або салатного міксу (на ваш вибір);
  • 3 яйця (на три порції готового салату);
  • три шматочки батона або багета (підійде також білий хліб);
  • мелений перець з гранульованим часником і сіллю за смаком.

Для заправки:

  • 50 мл оливкової олії;
  • чайна ложка зернової гірчиці;
  • дві столові ложки винного оцту (підійде яблучний або бальзамічний);
  • сіль (морська або кухонна).

Процес приготування складається з таких етапів:

  1. Спочатку зробіть крутони (грінки або сухарики). Для цього хліб нарізуйте кубиками, перемішуйте з невеликою кількістю масла, солі і гранульованого часнику, смажте на сухій сковорідці або підсушуйте в духовці.
  2. Далі ріжте невеликими шматочками бекон, соліть його, перчіть і обсмажуйте протягом декількох хвилин до рум’яного кольору. Вийміть смажений бекон і помістіть для видалення надлишків жиру на паперовий рушник.
  3. Приготуйте яйце-пашот.
  4. Зробіть заправку, змішавши і збивши виделкою, міксером або віночком її складові.
  5. На порційні тарілки укладайте салатні листя (їх зручно рвати руками), зверху покладіть бекон з крутонами, а потім на кожну порцію покласти по одному готового яйця-пашот.
Читайте ще:  Не жертвуй собой, женщина — никто не оценит

З лососем

Смачні і корисні салати з яйцем-пашот

Дуже смачним вийде салат з яйцем-пашот і рибою. А знадобляться такі продукти для приготування:

  • 300 грамів будь слабосоленої червоної риби, наприклад, форелі, лосося, кети, горбуші або сьомги;
  • 200 грамів салату (краще всього підходить «Айсберг»);
  • 200 грамів томатів черрі (для яскравості готового салату можна використовувати червоні і жовті помідори);
  • три курячих яйця;
  • голівка білої цибулі;
  • три столові ложки діжонської гірчиці, 1,5 ст. ложки винного оцту і пара столових ложок рослинної олії (бажано оливкової) для заправки;
  • сіль – на ваш смак.

Опис:

  1. Спочатку поріжте або прямо руками порвіть листя салату, відразу покладіть їх на дно широкої салатниці або розкладіть по порційних тарілках.
  2. Далі ріжте на половинки томати черрі, викладайте їх на салат.
  3. Нарізуйте скибочками рибу, кладіть її на помідори черрі.
  4. Далі ріжте півкільцями білий цибулю, додайте його до всіх інших компонентів.
  5. Робіть заправку, активно перемішуючи масло з винним оцтом і дижонской гірчицею. Цією сумішшю рівномірно, але рясно поливайте салат. Соліть все за бажанням.
  6. Готуйте яйця-пашот і розміщуйте їх на інші інгредієнти.
  7. Салатик готовий до подачі!

З сочевицею і гарбузом

Смачні і корисні салати з яйцем-пашот

Дуже цікавий і незвичайний яскравий салат вийде з гарбузом і сочевицею. Ось список його складових:

  • 300 грамів гарбуза;
  • 150 грамів сочевиці;
  • три курячих яйця;
  • грамів 70-100 руколи;
  • трохи кедрових горішків;
  • столова ложка рідкого меду;
  • пара столових ложок оливкової олії;
  • столова ложка лимонного соку;
  • дві столові ложки соєвого соусу.

Рецепт приготування:

  1. Гарбуз ріжте невеликими кубиками, збризкуйте або промазывайте маслом і в прогрітій до 200 градусів духовці тримайте хвилин п’ятнадцять.
  2. Кедрові горішки підсушіть до виділення масла в тій же духовці або в сухій сковорідці (помішуючи).
  3. Сочевицю зваріть до готовності в підсоленій воді.
  4. Приготуйте яйця-пашот.
  5. Для отримання заправки з’єднайте соєвий соус з лимонним соком, маслом і медом, все гарненько перемішайте.
  6. Далі з’єднуйте руколу, запечену гарбуз, підсушені кедрові горішки і відварену сочевицю. Заправляйте все заправкою (залиште трохи), перемішуйте. А зверху покладіть готові яйця-пашот, їх теж злегка збризкуйте заправкою.
Читайте ще:  Топ 10 найбільш відомих у світі кулінарних книг

З печінкою тріски

Для цього салату потрібно:

  • банку консервованої печінки;
  • будь-яка зелень (наприклад, мікс, «Айсберг» або рукола);
  • головка фіолетового цибулі;
  • два яйця;
  • лимонний сік і оливкову олію для заправки;
  • сіль.

Інструкція проста;

  1. Печінка поломайте виделкою або порізати ножем на середні шматочки.
  2. Цибуля нарізайте півкільцями.
  3. Робіть яйця-пашот.
  4. Перемішуйте цибулю з зеленню і тріскової печінки, попередньо заправивши всі сумішшю масла і лимонного соку, а також посоливши.
  5. Зверху укладіть підготовлені яйця.

Неодмінно побалуйте себе і близьких або здивуйте гостей салатом з яйцем-пашот!

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top