Три шоколаду — ефектний і смачний десерт
Кожен гурман знає, що десерт – це воістину божественне завершення трапези, якщо він приготований зі свіжих продуктів і з любов’ю. Але навіть якщо ви не зараховуєте себе до числа великих цінителів вишуканих страв, напевно любите хоч іноді побалувати себе чим-небудь смачненьким. Сьогодні пропонуємо вам приготувати ласощі, яке подарує гастрономічне задоволенням всім – десерт «три шоколаду».
Гармонія смаку і кольору
Історія свідчить, що рецепт цього чудового торта завітав до нас із Франції. Його ідея прийшла в голову художнику Тулуз-Лотрека, який залишивши кисті і мольберт, відправився творити на кухню. В результаті він представив світу надзвичайно ніжний і тане в роті мус, що складається з трьох шарів.
Так, він далеко не легкий у приготуванні, але однозначно варта того, щоб над ним попрацювати. Запорука ідеального результату – в якісних і свіжих продуктах. Вершки, які знадобляться за рецептом, повинні бути жирними (не менше 30%), а шоколад – натуральним і не пористим. Не варто економити, бо це безпосередньо відобразиться на смак готового продукту.
Традиційний рецепт також передбачає використання лікеру (зазвичай Бейліз), але якщо ласощі призначене для всієї родини, де є діти або дитячого свята, то його цілком можна замінити сиропом.
Тепер давайте дізнаємося, як приготувати «три шоколаду». Отже, вам будуть потрібні:
Для основи:
- яйце – 2 шт.;
- цукор – ½ ст.;
- молоко – 50 мл;
- рослинна олія – 40 мл;
- какао – 1ст.л.;
- борошно – ½ ст;
- розпушувач – ½ ч. л.
Для мусу:
- три види шоколаду (чорний, молочний, білий) – 100 г;
- вершки – 600 мл (по 200 мл на кожен шар);
- цукрова пудра – 3 ст. л.;
- вершкове масло – 120 г;
- желатин – 21 р.
Для початку необхідно зробити бісквіт. Яйця для цього потрібно ретельно збити з цукром до повного його розчинення, влити рослинне масло і молоко, додати какао і перемішати. Вилити у форму і випікати 30-40 хвилин. Остиглу готову основу потрібно поставити в холодильник, щоб з нею краще схоплювався мус.
Тепер можна переходити до приготування шоколадних наповнювачів. Всі інгредієнти для них потрібно поділити на три рівних частини.
Для нижнього шару третю частину замоченого желатину змішати з розтопленим шоколадом і вершковим маслом, прогріти на повільному вогні і влити невелику кількість сиропу за бажанням.
200 мл вершків гарненько збити міксером і з’єднати з шоколадною масою. Викласти на корж, і відправити в холодильник.
Таким же чином, і з тих же продуктів, готується і два наступних шару, в яких змінюватися буде тільки вид шоколаду.
Кожен раз після заливки чергового шару десерт потрібно ставити в морозильну камеру на деякий час, щоб маса встигла «схопитися», і наступний шар не змішувався з попереднім.
Крім торта можна приготувати також порційні ласощі в креманках. Робити їх можна не використовуючи бісквітну основу, а заливати відразу шоколадні шари. Але якщо хочете слідувати традиційним рецептом, тоді корж необхідно нарізати на дрібні шматочки і помістити на дно кожного стаканчика.
Прикрасити таке домашнє ласощі можна чим завгодно. Це може бути шоколадна стружка, яка відмінно впишеться в основну ідею десерту, а також всілякі фрукти, ягоди, горіхи і топінги.
Варто також прислухатися до одного важливого секрету кондитерів. Якщо хочете, щоб муссовая консистенція вийшла ніжною і однорідною, збивати інгредієнти потрібно міксером на невеликій швидкості, щоб в масі не утворювалися бульбашки.
Приготувавши торт з шоколаду в домашніх умовах, ви переконаєтеся, що це чудове, ароматне ласощі, яке стане прикрасою будь-якого святкового столу і відмінним приводом, щоб зібратися з рідними і друзями за чашкою чаю. Приємного апетиту!
loading…