1944 Топ 5 найбільш корисних видів зелені

Топ 5 найбільш корисних видів зелені


Топ 5 найбільш корисних видів зелені

Найкорисніші види зелені

Якщо ви регулярно вживаєте зелень, то правильно робите. Але серед численних видів є найбільш корисні, і ви просто зобов’язані їх знати!

Читайте также: Добавить бесплатно объявление Украины

Отже, топ 5 видів зелені, що володіють численними корисними властивостями:

  1. Сама корисна зелень – добре знайома всім петрушка. Якщо ви регулярно їсте її у свіжому вигляді, то точно отримаєте добову норму аскорбінової кислоти, яка в такому продукті міститься в чотири рази більше, ніж у лимоні. Вітамін С сприяє зміцненню судин і підвищує стійкість організму до атак патогенних мікроорганізмів. Також у складі виявлені вітаміни групи В, які беруть участь в більшості обмінних процесів і реакцій, нормалізують функціонування нервової системи. Калій сприяє зміцненню серцевого м’яза, магній знімає напругу, а залізо допомагає підтримувати потрібний рівень гемоглобіну. Також петрушка дозволяє контролювати рівень цукру в крові і виявляє антиоксидантну дію: уповільнює процеси старіння тканин і попереджає мутацію клітин.
  2. Дуже корисний для організму будь-якої людини і кріп, в якому містяться бета-каротин, фосфор, солі кальцію, залізо, калій, фолієва кислота та інші вітаміни групи В, а також РР і С. Регулярне вживання такої ароматною і популярної зелені, яку легко вирощувати на своєму городі, дозволить зберегти гостроту зору, знизити ризики розвитку залізодефіцитної анемії, нормалізувати артеріальний тиск, зменшити ламкість судинний стінок, усунути набряки, поліпшити апетит і забезпечити своєчасне перетравлення їжі, а також очистити організм від токсинів і шлаків. А ще це дієве натуральне протизапальний засіб.
  3. Шпинат. Хоча багато хто до цієї зелені ставляться несерйозно або навіть зі зневагою, вона неймовірно корисна, оскільки містить солі заліза, білок, йод, вітаміни А, РР, С, групи Д2 і Ст. Такий продукт корисний для щитовидної залози, нормалізує скорочувальну активність серцевого м’яза міокарда, підвищує стресостійкість та усуває негативні наслідки стресів, забезпечує харчування і нормальне функціонування м’язових волокон, а також відновлює структуру кісткових тканин.
  4. Базилік – не тільки ароматна приправа до різних страв, але і дуже корисна зелень, яку обов’язково потрібно включати в свій раціон. Цей продукт здатний зупиняти кровотечі і загоювати рани, очищати всі важливі системи організму. Базилік має потужну бактерицидну дію і допомагає знищувати більшість патогенних мікроорганізмів, а також зміцнювати захисний бар’єр і забезпечувати стійкість до атак бактерій, вірусів і грибків. Дана зелень володіє вираженими протизапальними властивостями і усуває неприємний запах з рота, якщо пожувати кілька листочків.
  5. Регулярно вживайте м’яту, яку можна додавати в чай або використовувати для прикраси десертів. Ця зелень з приголомшливим ароматом та освіжаючим смаком підвищує мозкову активність, освіжає подих, допомагає купірувати запалення, надає м’яку седативну дію і покращує сон, усуває спазм судин і розширює їх, позбавляє від болю, а також допомагає боротися з патогенними мікроорганізмами завдяки антисептическому ефекту.
Читайте ще:  Классные анекдоты для чудесного настроения на выходных!

Як правильно їсти зелень, щоб витягти максимум користі?

Топ 5 найбільш корисних видів зелені

Щоб зелень була максимально корисною, і все в ній містяться речовини зберігалися і в повній мірі засвоювались організмом, потрібно дотримуватися кількох простих правил:

  • Не потрібно сильно подрібнити зелень. Краще її не рубати, а різати або рвати руками, щоб до складу входять ефірні масла і інші речовини не випаровувалися, а потрапляли в організм.
  • Не слід їсти зелень в чистому вигляді на голодний шлунок, так як майже всі її види стимулюють вироблення шлункового соку, який може подразнювати слизові оболонки органів травної системи.
  • Найкраще їсти зелень у свіжому вигляді, так як при високих температурах деякі корисні речовини руйнуються і втрачають свої властивості. Можна додавати її в салати і готові страви. А якщо рецепт передбачає введення зелені в процесі приготування, то здійснюйте його в самому кінці або навіть після завершення термічної обробки.
  • Відповідально підходите до вибору зелені. В ідеалі вирощуйте її самостійно в городі або в горщиках на підвіконні. Якщо такої можливості немає, придбайте продукт у великих магазинах і довіряйте перевіреним виробникам з бездоганною репутацією.

Тепер ви знаєте, яку зелень потрібно вживати, щоб покращити і зберегти здоров’я.

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )
Роздiли
Top