Топ-5 цікавих сніданків з сиром
Сир поживний, корисний і смачний, тому ідеально підходить для здорового сніданку. Дізнайтеся, які цікаві страви можна приготувати з цього продукту.
Грінки з сиром
Якщо ви не знаєте, що приготувати на сніданок з сиру, звичайні бутерброди замініть грінками з сиром. Ось що вам знадобиться:
- 150 г житнього хліба;
- 300 грамів натурального сиру;
- три свіжих огірка;
- три ст. л. сметани;
- кріп;
- сіль.
Приготування:
- Хліб поріжте скибочками прямокутної або трикутної форми, а потім злегка підсушіть до утворення поверхневої скоринки. Зробити це можна або на сухій сковорідці або в духовці.
- Кріп вимийте і поріжте. Огірки після миття поріжте на дрібні шматочки. Змішайте сир з кропом, сметаною і огірками, додайте трохи солі, розітріть все виделкою до однорідності.
- Тепер просто намажте сирну пасту на підсушені скибочки хліба і насолоджуватися легким сніданком.
Ньоккі
Якщо ви не знаєте, що таке ньоккі, то приготуйте їх на сніданок і насолоджуйтеся цим стравою, яку, до речі, готується легко і швидко. Вам знадобиться:
- яйце;
- 250 г натурального бажано не маложирного (близько 9%) сиру;
- три великих ложки з гіркою манної крупи;
- три великих ложки борошна (пшеничної, вівсяної);
- трохи лимонної або апельсинової цедри;
- дві ст. л. цукрового піску.
Для ягідного солодкого соусу:
- стакан будь-яких заморожених або свіжих ягід;
- неповна ч. л. кукурудзяного крохмалю;
- пакетик ваніліну;
- три-чотири ст. л. цукру.
Приготування:
- Сир добре перетріть виделкою або через сито, також його можна подрібнити блендером. Вводите в нього яйце з цукром і цедрою, все ретельно перемішуйте, а потім додайте борошно і доведіть масу до однорідності. Залиште тісто, хоча б на годину, щоб воно стало більш ніжним і однорідним за рахунок набухання манки.
- Поки тісто лежить, зробіть соус. Ягоди разом з ваніліном, крохмалем і цукром подрібніть і змішайте, використовуючи блендер. Потім рідку суміш поваріть на повільному вогні, щоб вона трохи загусла.
- З сирного тіста формуйте кульки, запускайте їх в киплячу воду і варіть до моменту спливання на поверхню. Піднімайте їх, поливайте ягідним соусом і подавайте.
Сирний пудинг
Щоб смачно поснідати, можна зробити найніжніший сирний пудинг. Для цього підготуйте:
- 700 г сиру;
- стакан цукрового піску;
- 40 г вершкового масла;
- 7 білків;
- дві ст. л. крохмалю;
- п’ять ст. л. сметани;
- половину склянки родзинок або інших сухофруктів.
Інструкція:
- Сир потрібно перетерти з крохмалем, попередньо розм’якшеним вершковим маслом (трохи залиште для змащення) і сметаною.
- Ізюм або інші використовувані вами сухофрукти для розм’якшення на п’ять хвилин залийте гарячою водою, додайте до сиру і інших інгредієнтів.
- Яйця з’єднайте з цукром і починайте збивати їх, щоб отримати повітряну стійку піну, яка додасть пудингу пористість і ніжність.
- Тепер обережно з’єднайте дві складових, або збивши міксером на мінімальній швидкості, або перемішавши ложкою. Збивати їх активно не варто, інакше білкова піна просто опаде.
- Дно форми промажте вершковим маслом, а потім в ємність викладайте вашу суміш. Щоб пудинг покрився скоринкою, можна присипати форму і поверхню маси панірувальними сухарями, але робити це необов’язково.
- Надсилайте пудинг випікатися при 170 градусах в духовці приблизно півгодини. А щоб він не пригорів, занурте ємність в наповнений водою більший за розміром деко.
Дієтична сирна маса
Ідеальним для схуднення і підтримки форми сніданком стане легка і дієтична сирна маса, зроблена своїми руками. Потрібно такий набір продуктів:
- 200 г сиру;
- 70 г вишні або інших ягід;
- дві-три столові ложки кэроба (це порошок, що нагадує какао, але солодший);
- ст. л. натурального меду.
Приготування гранично просте:
- Спочатку сир перетріть або доведіть його до однорідності іншим способом, наприклад, подрібнивши з допомогою блендера.
- Вийміть кісточки з ягід. Можна залишити їх цілими або подрібнити разом з сиром, вибирайте будь-який варіант.
- У сир вводите кероб і мед, ретельно все перемішати блендером або виделкою.
- Додайте ягоди і знову перемішуйте складу.
- У вас вийшла ягідна дієтична сирна маса з приємним шоколадним смаком.
Повітряне суфле
Спробуйте зробити корисне повітряне сирне суфле. Знадобиться ось що:
- 250 г сиру;
- склянка кефіру, натурального йогурту або кислого молока;
- 150 г рікотти або вершкового сиру;
- три яйця;
- ч. л. соди;
- три-чотири ст. л. меду або цукру;
- трохи вершкового масла;
- три ст. л. крохмалю чи борошна.
Інструкція:
- Сир змішайте і розітріть з медом (або цукром, сиром, яйцями, кефіром, содою і борошном. Залиште суміш на півгодини, щоб сода погасилась кисломолочними продуктами і надала десерту легкість.
- Яйця окремо гарненько збийте, щоб надати пишність суфле.
- З’єднайте сирну складову з яєчною, але змішуйте їх акуратно і ніжно, щоб не полопати всі необхідні для легкості бульбашки.
- Викладайте масу в керамічну або силіконову змащену маслом форму, готуйте пудинг в духовці при 170 градусах приблизно сорок хвилин до підрум’янення.
Візьміть на озброєння запропоновані сніданки.
loading…
loading…