830 Поради по приготуванню крекерів і страв з них

Поради по приготуванню крекерів і страв з них


Крекерами називаються смачні, хрусткі печива, які з’явилися ще в 19 столітті. Вони досить швидко прижилися, так як могли добре втамувати голод і довго зберігатися. Ця закуска і сьогодні користується великою популярністю, особливо у тих, хто стежить за фігурою, адже крекери можуть готуватися без додавання цукру або жиру, а значить, мають низьку калорійність.

Поради по приготуванню крекерів і страв з них

Сьогодні з їх допомогою готуються бутерброди, салати, закусочні торти, десерти і канапе. Однак не всі купують готову продукцію, так як багато виробників не шкодують консервантів і ароматизаторів – багато господинь з радістю приготують печиво і страви з нього своїми руками.

Готуємо вдома

Найперші різновиди не містили нічого, крім води і борошна. Так тривало недовго, і незабаром рецепт був доповнений цукром і сіллю, сиром і горіхами, а також різними запашними приправами. Це печиво універсально і готується практично з будь-якими добавками, включаючи сир і картоплю. Та й сам рецепт досить сильно змінився – сьогодні печиво випікають з різних видів тіста, запеченими або обсмаженими, з додаванням жиру і без.

Поради по приготуванню крекерів і страв з них

Вироби мають свій головний секрет приготування: тісто для них слід замішувати недовго (не більше 5 хвилин) – так можна отримати особливо ніжні, хрусткі і розсипчасті екземпляри. Чим довше замішується тісто, тим щільніше і твердіше в підсумку буде закуска. Якщо в тесті міститься рослинне масло, рекомендується перед приготуванням потримати його при низькій температурі.

Слідом тісто розкочується до стану шару, товщина якого не повинна перевищувати 4 мм, після чого з нього вирізати різні фігурки. Іноді спочатку випікаються невеликі ковбаски, які згодом нарізають на скибочки і ще раз сушать в духовці – підхід до випічці не обмежений.

Читайте ще:  Подборка юмора о том-о сём

Дірочки, які роблять на печиво, потрібні не тільки для краси – з їх допомогою виробу добре пропікаються і залишаються плоскими. В домашніх умовах такі отвори можна зробити виделкою, дерев’яною паличкою, ножем і будь-яким іншим відповідним предметом.

Сирні

Сирні різновиди – прекрасна основа для бутербродів. Для приготування знадобиться приблизно 150 г сиру твердих сортів, який необхідно подрібнити. Далі необхідно відокремити білок від жовтка яйця і добре просіяти пшеничне борошно (150 г).

Поради по приготуванню крекерів і страв з них

Наступним кроком потрібно перетерти борошно і масло в долонях до тих пір, поки маса не вийде однорідної на вигляд. Робити це потрібно швидко, додаючи жовток з сиром. У результаті повинно вийти домашнє тісто, не прилипающее до рук – його поміщають на годину в холодильник, попередньо обернувши харчовою плівкою.

Витягнувши, сирний кульку слід розділити на декілька частин, які розкочуються до коржиків – з них згодом і вирізають фігурки для майбутнього печива.

В коржиках потрібно зробити дірочки, покласти на змащену маслом основу і відправити в духовку, розігріту до 170-180 ° C. Випікати сирне печиво рекомендується не більше 14-15 хвилин – можна визначити готовність світло-золотистого відтінку. Не варто знімати печива з листа відразу ж – краще дати виробів охолонути, так як в гарячому вигляді вони можуть легко зламатися.

Тепер дізнаємося, як приготувати смачні солоні різновиди.

Солоні різновиди

Цей рецепт настільки простий, що за нього цілком можуть взятися і початківці кулінари. На крупній тертці потрібно натерти морозиво вершкове масло і додати близько 200 г борошна. Сіль додається за смаком. В отриману масу необхідно додати молоко в кількості 60 мл, після чого замісити щільне, не липке і еластичне тісто. Як видно, склад виробів гранично простий.

Читайте ще:  Три знака Зодиака, которые всю жизнь находятся под крылом Ангела-хранителя

Далі потрібно, як і в попередньому рецепті, покласти тісто в холодильник – це допоможе зробити його легко піддається формуванню, після чого сформувати різні фігурки майбутніх виробів.

Поради по приготуванню крекерів і страв з них

Не варто нехтувати дірочками на поверхні перед відправкою виробів у піч. Вироби випікаються при 200º близько 14-15 хвилин.

Солоні різновиди – прекрасна основа для сирних, рибних, м’ясних і овочевих канапе, а також для закусочного торта, рецепт якого наведений трохи нижче.

Захоплююче і просто

Створення крекерного торта – захоплюючий і дуже простий процес, для якого не потрібні специфічні продукти і велика кількість вільного часу. Для створення цього ніжного і смачної страви знадобиться вже випечений солоний примірник прямокутної форми в кількості 300 р. До печива знадобиться консервована горбуша (1 банку), 4 зварених круто яйця, твердий сир (приблизно 100 г), часник, майонез і зелений лук.

Щоб конструкція при переміщеннях не постраждала, першим ділом слід зробити підкладку з твердого матеріалу (для цих цілей можна взяти, наприклад, обробну дошку) або відразу ж викладати шари подається на блюді.

Слідом потрібно скласти перший крекерный шар і ретельно промазати майонезом. Сир натерти на дрібній тертці і перемішати з подрібненим часником, після чого потрібно посипати сумішшю часнику і сиру перший шар майонезом.

Поради по приготуванню крекерів і страв з них

На сир викладається наступний шар, який також змащується майонезом, а зверху посипається цибулею, попередньо дрібно нарізаним. З консервів необхідно видалити зайву рідину і кісточки. Далі риба розминається, перемішується з майонезом і викласти на шар цибулі, а зверху укладається ще один крекерный шар, який потрібно густо промазати майонезом і посипаємо натертим білком.

На все це знову вкладається печиво і промащується майонезом. Завершальний шар посипається тертим жовтком і залишають на деякий час для просочення шарів. Подавати і є таке блюдо необхідно як торт, нарізаючи потрібного розміру шматочки. Якщо немає бажання робити торт з печива можна приготувати салат.

Читайте ще:  Як швидко відмити вікна від забруднень?

Бюджетно і незвично!

Рецептів салатів з використанням печива величезна безліч. В основному, така їжа готується з рибою або крабовими паличками, але можна спробувати приготувати салат з печива з яблуками – бюджетний і дуже незвичайний варіант. Для його приготування не потрібно багато часу. Щоб зробити такий салат, слід запастися пармезаном, козячим сиром, червоними яблуками, руколою, бальзамічним соусом і оливковою олією.

Поради по приготуванню крекерів і страв з них

З натертого пармезану необхідно сформувати коржі, які печуться в духовій шафі 7-10 хвилин. У миску необхідно покласти рукколу, нарізаний козячий сир, а також дрібно нашатковані яблучні дольки. Перемішати з оливковою олією, додати бальзамічний соус, після чого розтовкти отримані сирні коржики і висипати їх у отриманий салат.

Крекери ідеальні для приготування різноманітних страв. Додаючи в салат печиво, можна надати йому особливий смак, який сподобається багатьом. До того ж, страви з крекеру готуються дуже швидко і просто, а крекерный смак поєднується з великою кількістю продуктів, що дає великий простір для кулінарних експериментів.

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top