2410 Секрети приготування яскравих страв з лангустінов

Секрети приготування яскравих страв з лангустінов


Той, хто любить морепродукти, напевно встиг спробувати чимало страв з них. І якщо ви хочете приготувати що-те нове, то використовуйте в якості основного інгредієнта лангустінов.

Що це таке, чим корисно?

Лангустини – представники ракоподібних і родичі лангустів, мають зовнішню схожість з омарами і дуже схожі на креветок, тільки з клешнями, як у раків. Розмір може варіюватися від 10-15 сантиметрів до 20-25. Лангустини живуть у солоній воді океанів і морів і вважаються вишуканим делікатесом, тому дуже цінуються у всьому світі. Смак приємний, трохи солодкуватий, м’ясо дуже ніжне.

Секрети приготування яскравих страв з лангустінов

До складу лангустінов входить чимало корисних речовин, таких як білок, фосфор, цинк, калій, селен, натрій, магній, залізо, марганець, йод, кальцій, мідь, вітаміни РР, А і групи В. Калорійність 100 грамів таких морепродуктів становить всього близько 90-110 кілокалорій.

Розглянемо основні корисні властивості:

  • Це відмінний джерело йоду, який необхідний щитовидній залозі.
  • Продукт допомагає нормалізувати обмінні процеси.
  • Регулярне вживання забезпечує поліпшення роботи нервової системи.
  • Входить до складу білок – це основа нових клітин і запорука здорових і міцних м’язів.
  • Лангустини корисні для судин і серця, так як сприяють їх зміцненню.
  • Кальцій, що міститься тут, допоможе зберегти щільність кісткових тканин.
  • Фосфор необхідний для безперебійного функціонування мозку.
  • При регулярному вживанні поліпшується робота ендокринної системи.
  • Продукт забезпечує зміцнення імунітету.
  • Лангустини уповільнюють процеси старіння і окислення тканин.
  • Цинк володіє протизапальними властивостями.

Важливо: лангустини вважаються алергенним продуктом, тому варто проявляти обережність. Також вони містять холестерин, так що не варто вживати у великих кількостях літнім людям та людям, страждаючим атеросклерозом.

Як вибирати?

На жаль, більшість регіонів лангустини потрапляють в замороженому вигляді, так як без води вони швидко гинуть і починають псуватися. І після заморозки структура м’яса порушується, воно стає менш ніжним, тому кращий варіант – свіжі морепродукти.

Читайте ще:  Настоящие мужики никому не нужны, или почему вокруг так много несчастных женщин

Зверніть увагу на розміри. Середні особини мають величину близько 12-15 сантиметрів, великі – близько 20-25, і вони, відповідно, коштують дорожче. Насторожити має неприємний запах, витікаючий від ділянки між панциром і згином хвоста. Якщо від лангустина сильно пахне рибою, напевно він несвіжий.

Що приготувати?

Як приготувати вишуканих лангустінов? Нижче розглянуті цікаві страви.

Смажені

Секрети приготування яскравих страв з лангустінов

Лангустінов можна обсмажити на сковороді, і вони виходять дуже смачними. Ось що знадобиться:

  • 500 г лангустінов;
  • половина лимона;
  • пучок петрушки;
  • два зубці часнику;
  • сіль;
  • оливкова або вершкове масло.

Приготування:

  1. Займіться лангустинами. У кожного морського мешканця відокремлюйте панцир з головою, щоб залишився тільки хвіст. Його з внутрішньої сторони злегка надріжте для вилучення неїстівної частини травного тракту. Так само очищайте всі морепродукти.
  2. Підготуйте маринад: часник після чищення будь-яким способом подрібніть, змішайте з вичавленим соком з половини лимона, дрібно посіченою зеленню і сіллю. У цю суміш покладіть хвостики лангустінов, перемішайте, залиште на годину маринуватися.
  3. У сковорідці добре прогрійте масло і на середньому вогні буквально протягом пари хвилин смажте лангустінов до рум’яного кольору. Подати їх можна до рису або салату.

Різотто

Секрети приготування яскравих страв з лангустінов

Якщо ви віддаєте перевагу смачні і вишукані страви, спробуйте зробити різотто. Для цього підготуйте:

  • 200 г рису (краще арборіо);
  • 10-15 лангустінов;
  • головка цибулі-порею;
  • стебло селери;
  • стакан білого вина;
  • три ст. л. оливкової олії;
  • пучок кропу;
  • половина ч. л. куркуми;
  • 10 г вершкового масла;
  • ч. л. солі (краще морської).

Приготування:

  1. У лангустінов потрібно відрізати хвости, очистити їх від панцирів, вийнявши тільки м’ясо (кишки витягуються за допомогою поздовжнього розрізу).
  2. Все решта частини (голови, клешні, панцирі) промийте, покладіть в сотейник або толстодонную каструлю, додайте вершкове масло, розімніть все ложкою або лопаткою. Влийте півсклянки вина, додайте куркуму і на повільному вогні двадцять хвилин варіть бульйон. Коли він охолоне, процідіть його.
  3. Цибулю порізати тонкими півкільцями, селера або потріть на середній тертці або наріжте тоненькою соломкою. У тому ж сотейнику прогрійте оливкова олія, смажте селера з цибулею до м’якості, а потім викладайте і рис.
  4. Коли рис вбере масло і трохи розбухне, додайте половину склянки вина, почекайте, коли воно випарується. Потім почніть поступово вливати бульйон.
  5. Варіть рис близько двадцяти хвилин, а за пару хвилин до готовності додайте хвости лангустінов і дрібно порубаний кріп.
Читайте ще:  Камень Морганит

Шашлик з лангустінов

Секрети приготування яскравих страв з лангустінов

На пікніку або відпочинку на природі можна приготувати лангустінов на мангалі. Для цього потрібно:

  • 1 кг лангустінов;
  • половина лимона;
  • трохи зелені кропу і петрушки;
  • мелений перець;
  • три зубці часнику;
  • три ст. л. оливкової олії;
  • сіль.

Інструкція:

  1. Спочатку треба підготувати лангустінов, відокремивши хвости, а також звільнивши їх від кишок. Панцирі знімаються.
  2. Зробіть маринад для морепродуктів. Вичавіть сік з лимона, зелень після миття поріжте, часник почистіть і пропустіть через прес або потріть. Змішайте всі ці компоненти, додайте сіль, масло і перець.
  3. Залийте очищених лангустінов маринадом і залиште в ньому на годину, щоб вони просочилися.
  4. Нанизуйте лангустінов на тонкі дерев’яні шпажки, попередньо змочені водою.
  5. В мангалі повинні залишитися гарячі вугілля, і на них слід готувати морепродукти буквально дві-три хвилини, щоб м’ясо залишалося ніжним.

Загальні рекомендації

Секрети приготування яскравих страв з лангустінов

Кілька порад щодо правильного приготування і вживання лангустінов:

  • Не варіть лангустінов довше 30 секунд, так як при тривалій термічній обробці м’ясо втрачає свою ніжність і стає щільним, «гумовим».
  • Краще всього починати приготування відразу після покупки морепродуктів.
  • Їстівна частина – хвіст, і саме його слід їсти. В панцирі знаходиться травний тракт, в якому залишається спожита морським мешканцем їжа, тому цю частину їсти не варто. Немає сенсу обробляти і клішні: у них дуже мало м’якоті.
  • Неїстівні клішні і голови можуть використовуватися для приготування бульйонів, соусів і супів, тому не поспішайте їх викидати.

Візьміть на озброєння запропоновані вище рецепти і обов’язково побалуйте себе, рідних або гостей стравами з лангустінов!

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top