2402 Секрети приготування смачних ірисок

Секрети приготування смачних ірисок


Напевно кожен з нас їв іриски, цей смак знайомий багатьом з дитинства. Сьогодні знайти в магазинах по-справжньому смачні і не містять синтетичних добавок цукерки непросто, але можна приготувати їх самостійно, це нескладно. У статті розглянуто кілька різних рецептів.

Варіанти приготування

Як приготувати знамениті цукерки іриски? Нижче розглянуто кілька варіантів.

Варіант №1

Секрети приготування смачних ірисок

Цей рецепт дуже простий і передбачає використання таких продуктів:

  • два склянки цукру;
  • 100 грамів або приблизно півпачки натурального вершкового масла;
  • повний стакан вершків або досить жирного молока;
  • пакетик ваніліну.

Приготування:

  1. Налийте Молоко в жароміцну ємність, наприклад, у сотейник або толстодонную каструлю. Коли воно стане теплим, розчиніть у ньому цукор, ретельно розмішати.
  2. Вогонь зробіть менше і варіть цукрово-молочну суміш, постійно і активно помішуючи ложкою або віночком до тих пір, поки вона не придбає коричневий або кавовий відтінок і не змінить на більш густу консистенцію. Оцінити готовність можна так: невелику кількість суміші капніть в холодну воду, і якщо крапля відразу загусне, то каструлю можна знімати з плити.
  3. В ще гарячу молочну густу масу введіть масло (воно не повинно бути замороженим, але і заздалегідь пом’якшувати його необов’язково). Розітріть складу, щоб він став однорідним, додайте ванілін.
  4. Підготуйте ємність, у якій маса буде застигати. Це може бути лист або плоский контейнер, але краще взяти силіконові або пластикові форми для льоду, щоб потім не ділити застиглий складу.
  5. Ємність змочіть холодною водою і вилийте в неї готову теплу суміш, рівномірно розподіліть і розрівняйте.
  6. Коли маса охолоне, вона стане тягучою і дуже густий. І тепер можна їсти цукерки або подавати до чаю.
Читайте ще:  Правила жизни Элизабет Тейлор

Варіант №2

Секрети приготування смачних ірисок

Смачні іриски можуть вийти і з сметани. Набір інгредієнтів буде таким:

  • 200-250 г густої сметани;
  • 70-80 г цукрового піску;
  • один-два пакетики ваніліну;
  • 70-80 г цукрової пудри.

Інструкція:

  1. У каструлі або будь-якої іншої подібної ємності змішайте сметану з ваніліном і цукром, додати пудру, але залишивши пару столових ложок. Поставте масу на слабкий вогонь і нагрівайте, постійно помішуючи, а потім варіть, також не забуваючи активно розмішувати, щоб нічого не пригоріло.
  2. Коли суміш досить загусне і трохи потемніє, вогонь можна вимикати.
  3. Форми або піднос посипте цукровою пудрою, щоб склад не прилип. Розподіліть по ємності теплу ще не встигла охолонути масу, зверху теж посипте її пудрою.
  4. Зовсім скоро суміш охолоне і перетвориться в тягучі іриски з дитинства.

Варіант №3

Можна зробити апетитні з іриски з додаванням меду. Ось що знадобиться:

  • стакан молока;
  • сім ст. л. натурального меду (бажано не дуже рідкого, але і не зацукрованого)
  • 70-80 г вершкового масла;
  • 200 г цукрової пудри.

Опис процесу:

  1. Першим ділом почніть розтоплювати вершкове масло, поклавши його в яку-небудь ємність типу сотейника і поставивши на повільний вогонь.
  2. Вливайте молоко, нагрівайте його.
  3. Порціями всипайте в молочно-масляну суміш цукрову пудру, але поступово і постійно розмішуючи ложкою або збиваючи вінчиком або міксером, щоб не залишилося грудок, і маса була однорідною.
  4. Суміш варіть близько п’ятнадцяти-двадцяти хвилин або трохи довше, щоб вона набула світло-коричневий характерний для готуються цукерок відтінок.
  5. Вимкніть вогонь і додайте в масу мед, всі активно і ретельно розмішайте.
  6. Тепер викладайте складу у форму і залишайте остигати, а потім розріжте ножем, якщо ви використовували одну плоску ємність.

Варіант №4

Секрети приготування смачних ірисок

Солодкі іриски ви зможете без проблем зробити зі згущеного молока. Ось що потрібно підготувати:

  • п’ять ст. л. борошна;
  • банку (близько 300-350 г) згущеного молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • склянка молока (краще жирного).
Читайте ще:  Два повторяющихся момента в отношениях, которые подрывают доверие

Опис приготування:

  1. Потрібно розтопити на невеликому вогні масло. Всипте в нього борошно і обсмажуйте до золотистого відтінку. На цьому етапі важливо розмішувати складу, щоб він став однорідним, без грудок.
  2. Вливайте в каструльку згущене молоко, продовжуйте варити масу, розмішуючи, приблизно десять хвилин.
  3. Молоко потрібно попередньо підігріти і теплим додати до інших інгредієнтів в каструлі.
  4. Продовжуйте нагрівати на вогні суміш, щоб вона стала досить густий (приблизно як кисіль або рідка каша) і золотисто-коричневою.
  5. Склад перемістіть у форму, залиште остуджуватися і застигати.

Варіант №5

Секрети приготування смачних ірисок

Спробуйте зробити шоколадні апетитні іриски. Набір інгредієнтів:

  • 500 грамів цукрового піску;
  • 150 г вершкового масла;
  • 1,5 плитки шоколаду (140-150 г);
  • 100 мл води;
  • три ст. л. крохмалю;
  • волоські або інші горіхи при бажанні.

Інструкція:

  1. Спочатку розтопіть масло і додайте в нього цукор, почекайте до повного розчинення.
  2. Додайте воду, нагрівайте суміш.
  3. Шоколад поломайте на шматочки і викладіть в каструльку з киплячою масою. Він повинен розчинитися і пофарбувати інші інгредієнти в характерний колір.
  4. Поступово маленькими частинами додайте крохмаль, не забуваючи швидко і постійно його розмішувати, щоб уникнути появи грудок.
  5. Горішки окремо подрібніть. Якщо ви хочете відчувати смак явно, то можна порізати їх ножем. А щоб іриски були однорідними, і горішки розчинилися в них, надавши присмак, використовуйте для подрібнення блендері або кавомолці. Додайте горіхову складову до інших продуктів.
  6. Готову густу суміш вилийте у форму і залиште густіти і остигати.

Рекомендації

Секрети приготування смачних ірисок

Щоб іриски в домашніх умовах вдалися, дотримуйтесь порад:

  • Найзручніше для формування ірисок використовувати силіконові формочки для льоду: до них маса не пристынет, і ви зможете легко отримати готові цукерки.
  • Щоб маса точно не прилипла, ємність або формочки можна змастити невеликою кількістю масла або змочити холодною водою.
  • Якщо маса застигає в єдиній ємності, то краще розділити її гострим ножем, поки вона м’яка, так як потім це буде проблематично.
  • Не намагайтеся збільшити вогонь для прискорення процесу приготування. Він повинен бути слабким, інакше суміш підгорить, або в ній утворюються грудочки.
  • Не менш важливо постійно помішувати масу під час варіння. І робіть це досить активно для досягнення ідеальної однорідності.
  • Чим густіше стала суміш, тим швидше і активніше її потрібно розмішувати, інакше вона просто прилипне до стінок каструлі і залишиться на них.
Читайте ще:  Переваги і недоліки стрижки бритвою

Тепер ви точно зможете своїми руками зробити дуже смачне і улюблене багатьма ласощі з дитинства.

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top