Секрети приготування смачних страв з карасів
Содержание
Карась – доступна і недорога риба, і з неї можна приготувати масу цікавих і апетитних страв. Вивчіть рецепти і виберіть найкращий!
Що приготувати з карасів?
Як смачно приготувати страви з карасів? Пропонуємо кілька цікавих і простих варіантів.
Варіант перший
Карасів можна дуже смачно запекти в духовці. Ось що для цього потрібно:
- 1 кг карасів;
- півсклянки борошна;
- сім ст. л. вершкового масла;
- близько 150 г сиру твердого сорту;
- 2/3 склянки сметани (бажано густий);
- велика цибулина;
- зелень (наприклад, кріп);
- мелений перець;
- сіль.
Інструкція:
- Карасів потрібно почистити, обробити і випатрати: відріжте хвости і голови, вийміть всі зайві нутрощі, ретельно вимийте рибу і просушіть.
- Тепер карасів потрібно натирати перцем і сіллю, потім з усіх боків обвалювати в борошні.
- У сковорідці розтопіть і прогрійте масло (трохи залиште на змазування дека), обсмажуйте на ньому рибу до придбання рум’яного кольору і тонкої скоринки.
- Підготуйте деко, змастивши його дно залишками масла, а потім кладіть у нього карасиків, поливаючи їх використаним для смаження маслом, але не беріть весь обсяг.
- Цибулю почистіть, поріжте тоненькими півкільцями або кільцями, покладіть на рибу, розподіливши рівномірно і полив залишками топленого вершкового масла.
- Тріть на цибулю твердий сир, щоб він покрив всю поверхню.
- У сметану додайте сіль, туди ж дрібно порубаєте вимиту зелень, цим соусом залийте карасів з цибулею.
- Деко відправте в розігріту до 170 градусів духовку. Приблизно через двадцять або тридцять хвилин блюдо буде повністю готове, а подавати його слід тільки гарячим.
Варіант другий
Якщо ви любите пікантні закуски в корейському стилі, то напевно оціните хе з карасів. Ось які інгредієнти входять у список необхідних:
- 2 кг карасів;
- 0,5 кг цибулі;
- велика морква;
- столова ложка солі;
- неповна маленька ложка меленого перцю (червоного або чорного, непринципово);
- стакан рослинного масла;
- 1,5 ст. л. паприки;
- дві-п’ять ст. л. оцту (регулюйте кількість в залежності від бажаного кінцевого смаку).
Приготування:
- Карасів потрібно ретельно підготувати. Луска видаляється, нутрощі дістаються, хвости і голови зрізаються. Тепер потрібно відокремити великі кістки від філе, вийнявши хребет з ребрами.
- Філе нарізати кубиками або прямокутними не дуже дрібними шматочками.
- Укладіть порізану рибу в досить глибоку ємність.
- Тепер треба почистити і порізати тонкими півкільцями цибулину. Її в подрібненому вигляді додайте до риби.
- Морква після ретельного миття та очищення натирається на крупній тертці або нарізати тоненькою соломкою спеціальним ножем, а потім теж додається до решти продуктів.
- Карасів, моркву і цибулю змішайте з сіллю і меленим перцем.
- В масло введіть паприку, закип’ятіть його і добре прожарити, а потім відразу влийте в миску з інгредієнтами, все перемішайте.
- Додайте оцет і знову все перемішуйте.
- Готову залиту маринадом суміш укладіть в банку, щільно закрийте і мінімум на добу приберіть в холодильник. Через цей час стане закуска готова до подачі.
Варіант третій
Карасі будуть смачними, якщо обсмажувати їх на сковороді з майонезом. Набір продуктів такий:
- три карася;
- велика головка цибулі;
- склянка борошна;
- сім ст. л. майонезу;
- чверть склянки або трохи менше рослинного масла;
- сіль, мелений перець.
Опис процесу:
- Підготуйте карасиків, для чого їх потрібно звільнити від нутрощів і луски. Голова і хвіст відрізаються, щоб залишилося тільки філе на кістках, і його гарненько промийте для видалення можливої гіркоти від бульбашки, а потім залиште сушитися або промокніть паперовими рушниками.
- Борошно з’єднайте з меленим перцем і сіллю, додайте майонез і приготуйте своєрідне тісто або кляр. У цій густої суміші обвалюйте рибок.
- У сковорідці прогрійте масло, на ньому смажте попередньо почищений і порізаний невеликими кубиками цибулю. Коли він забарвиться в світлий золотистий відтінок і стане м’якше, викладайте карасиків в клярі. Їх потрібно смажити разом з цибулею до рум’яності і появи скоринки. А щоб вони стали м’якими, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте рибок близько п’яти хвилин.
Варіант четвертий
З доступних карасиків можна зробити соковиті і смачні котлети. Потрібно підготувати:
- 1000 г карасів;
- велику головку ріпчастої цибулі;
- три скибочки батона або білого хліба;
- приблизно половину склянки молока;
- 100 г панірувальних сухарів;
- масло (кількість визначиться в процесі приготування);
- мелений чорний перець;
- сіль.
Приготування:
- Карасів спочатку повністю очистіть від шкірки. Випатрайте їх, відріжте хвости і голови. Тепер відокремте від великих кісток філе, його порізати середніми шматочками (хоча це необов’язково).
- Цибулю почистіть, розділіть на три-чотири частини.
- Підготуйте м’ясорубку і з її допомогою подрібнюйте філе карасів одночасно з цибулею.
- Хліб або батон розкришите, залийте молоком і залиште ненадовго. Потім вологий м’якуш введіть в рибний фарш. Відразу додайте перець з сіллю, все дуже ретельно перемішайте руками.
- Сухарі насипте в широку миску або на обробну дошку.
- У сковорідці добре прогрійте масло.
- Вологими руками беріть фарш і формуйте коржі або маленькі трохи сплюснуте кульки, обвалюйте їх у сухарях і кладіть в сковороду.
- Котлетки смажаться з кожного боку до готовності, щоб з’явилася золотиста хрустка скоринка. Якщо ви переживаєте, що вони залишаться сыроватыми всередині, можна їх трохи загасити під кришкою.
Варіант п’ятий
Цей рецепт дозволить приготувати звичайного карася оригінально і в результаті отримати майже ресторанне вишукане гаряче рибне блюдо. Підготуйте такі продукти:
- три карасика середніх розмірів;
- три ст. л. насіння кунжуту;
- дві ч. л. прованських або італійських трав;
- чотири зубці часнику;
- півсклянки оливкової олії;
- пучок свіжої зелені (можна використовувати кріп);
- мелений чорний перець або суміш різних перців;
- сіль.
Інструкція:
- Кунжутне насіння потрібно до легкої золотавості обсмажити на сухій сковороді.
- Свіжу зелень промийте, просушіть і порубаєте.
- Часник після чищення потрібно або пропустити через прес, або потерти на тертці (допускаються інші способи подрібнення).
- Тепер з’єднайте подрібнений часник, перець, олія, прованські або італійські трави, смажений кунжут і зелень, перемішайте.
- Карасів чистите, потрошите і звільняйте від голів і хвостів, ретельно мийте і сушіть.
- Кожну рибу з усіх боків зовні і всередині обмажте підготовленої масляною сумішшю, залиште на годину-півтора помариноваться. Потім карасів оберніть фольгою і покладіть на деко.
- Рибки запікаються в розігрітій до 170 градусів духовці близько сорока хвилин.
Як бачите, зі звичайних карасів виходять апетитні і цікаві страви. Обов’язково спробуйте приготувати!
loading…
loading…