2400 Секрети приготування смачних страв з карасів

Секрети приготування смачних страв з карасів


Карась – доступна і недорога риба, і з неї можна приготувати масу цікавих і апетитних страв. Вивчіть рецепти і виберіть найкращий!

Що приготувати з карасів?

Як смачно приготувати страви з карасів? Пропонуємо кілька цікавих і простих варіантів.

Варіант перший

Секрети приготування смачних страв з карасів

Карасів можна дуже смачно запекти в духовці. Ось що для цього потрібно:

  • 1 кг карасів;
  • півсклянки борошна;
  • сім ст. л. вершкового масла;
  • близько 150 г сиру твердого сорту;
  • 2/3 склянки сметани (бажано густий);
  • велика цибулина;
  • зелень (наприклад, кріп);
  • мелений перець;
  • сіль.

Інструкція:

  1. Карасів потрібно почистити, обробити і випатрати: відріжте хвости і голови, вийміть всі зайві нутрощі, ретельно вимийте рибу і просушіть.
  2. Тепер карасів потрібно натирати перцем і сіллю, потім з усіх боків обвалювати в борошні.
  3. У сковорідці розтопіть і прогрійте масло (трохи залиште на змазування дека), обсмажуйте на ньому рибу до придбання рум’яного кольору і тонкої скоринки.
  4. Підготуйте деко, змастивши його дно залишками масла, а потім кладіть у нього карасиків, поливаючи їх використаним для смаження маслом, але не беріть весь обсяг.
  5. Цибулю почистіть, поріжте тоненькими півкільцями або кільцями, покладіть на рибу, розподіливши рівномірно і полив залишками топленого вершкового масла.
  6. Тріть на цибулю твердий сир, щоб він покрив всю поверхню.
  7. У сметану додайте сіль, туди ж дрібно порубаєте вимиту зелень, цим соусом залийте карасів з цибулею.
  8. Деко відправте в розігріту до 170 градусів духовку. Приблизно через двадцять або тридцять хвилин блюдо буде повністю готове, а подавати його слід тільки гарячим.

Варіант другий

Секрети приготування смачних страв з карасів

Якщо ви любите пікантні закуски в корейському стилі, то напевно оціните хе з карасів. Ось які інгредієнти входять у список необхідних:

  • 2 кг карасів;
  • 0,5 кг цибулі;
  • велика морква;
  • столова ложка солі;
  • неповна маленька ложка меленого перцю (червоного або чорного, непринципово);
  • стакан рослинного масла;
  • 1,5 ст. л. паприки;
  • дві-п’ять ст. л. оцту (регулюйте кількість в залежності від бажаного кінцевого смаку).
Читайте ще:  Бог послал вам этого человека, чтобы вы извлекли уроки из своих ошибок

Приготування:

  1. Карасів потрібно ретельно підготувати. Луска видаляється, нутрощі дістаються, хвости і голови зрізаються. Тепер потрібно відокремити великі кістки від філе, вийнявши хребет з ребрами.
  2. Філе нарізати кубиками або прямокутними не дуже дрібними шматочками.
  3. Укладіть порізану рибу в досить глибоку ємність.
  4. Тепер треба почистити і порізати тонкими півкільцями цибулину. Її в подрібненому вигляді додайте до риби.
  5. Морква після ретельного миття та очищення натирається на крупній тертці або нарізати тоненькою соломкою спеціальним ножем, а потім теж додається до решти продуктів.
  6. Карасів, моркву і цибулю змішайте з сіллю і меленим перцем.
  7. В масло введіть паприку, закип’ятіть його і добре прожарити, а потім відразу влийте в миску з інгредієнтами, все перемішайте.
  8. Додайте оцет і знову все перемішуйте.
  9. Готову залиту маринадом суміш укладіть в банку, щільно закрийте і мінімум на добу приберіть в холодильник. Через цей час стане закуска готова до подачі.

Варіант третій

Карасі будуть смачними, якщо обсмажувати їх на сковороді з майонезом. Набір продуктів такий:

  • три карася;
  • велика головка цибулі;
  • склянка борошна;
  • сім ст. л. майонезу;
  • чверть склянки або трохи менше рослинного масла;
  • сіль, мелений перець.

Опис процесу:

  1. Підготуйте карасиків, для чого їх потрібно звільнити від нутрощів і луски. Голова і хвіст відрізаються, щоб залишилося тільки філе на кістках, і його гарненько промийте для видалення можливої гіркоти від бульбашки, а потім залиште сушитися або промокніть паперовими рушниками.
  2. Борошно з’єднайте з меленим перцем і сіллю, додайте майонез і приготуйте своєрідне тісто або кляр. У цій густої суміші обвалюйте рибок.
  3. У сковорідці прогрійте масло, на ньому смажте попередньо почищений і порізаний невеликими кубиками цибулю. Коли він забарвиться в світлий золотистий відтінок і стане м’якше, викладайте карасиків в клярі. Їх потрібно смажити разом з цибулею до рум’яності і появи скоринки. А щоб вони стали м’якими, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте рибок близько п’яти хвилин.
Читайте ще:  Как устроить рабочий кабинет на балконе?

Варіант четвертий

Секрети приготування смачних страв з карасів

З доступних карасиків можна зробити соковиті і смачні котлети. Потрібно підготувати:

  • 1000 г карасів;
  • велику головку ріпчастої цибулі;
  • три скибочки батона або білого хліба;
  • приблизно половину склянки молока;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • масло (кількість визначиться в процесі приготування);
  • мелений чорний перець;
  • сіль.

Приготування:

  1. Карасів спочатку повністю очистіть від шкірки. Випатрайте їх, відріжте хвости і голови. Тепер відокремте від великих кісток філе, його порізати середніми шматочками (хоча це необов’язково).
  2. Цибулю почистіть, розділіть на три-чотири частини.
  3. Підготуйте м’ясорубку і з її допомогою подрібнюйте філе карасів одночасно з цибулею.
  4. Хліб або батон розкришите, залийте молоком і залиште ненадовго. Потім вологий м’якуш введіть в рибний фарш. Відразу додайте перець з сіллю, все дуже ретельно перемішайте руками.
  5. Сухарі насипте в широку миску або на обробну дошку.
  6. У сковорідці добре прогрійте масло.
  7. Вологими руками беріть фарш і формуйте коржі або маленькі трохи сплюснуте кульки, обвалюйте їх у сухарях і кладіть в сковороду.
  8. Котлетки смажаться з кожного боку до готовності, щоб з’явилася золотиста хрустка скоринка. Якщо ви переживаєте, що вони залишаться сыроватыми всередині, можна їх трохи загасити під кришкою.

Варіант п’ятий

Секрети приготування смачних страв з карасів

Цей рецепт дозволить приготувати звичайного карася оригінально і в результаті отримати майже ресторанне вишукане гаряче рибне блюдо. Підготуйте такі продукти:

  • три карасика середніх розмірів;
  • три ст. л. насіння кунжуту;
  • дві ч. л. прованських або італійських трав;
  • чотири зубці часнику;
  • півсклянки оливкової олії;
  • пучок свіжої зелені (можна використовувати кріп);
  • мелений чорний перець або суміш різних перців;
  • сіль.

Інструкція:

  1. Кунжутне насіння потрібно до легкої золотавості обсмажити на сухій сковороді.
  2. Свіжу зелень промийте, просушіть і порубаєте.
  3. Часник після чищення потрібно або пропустити через прес, або потерти на тертці (допускаються інші способи подрібнення).
  4. Тепер з’єднайте подрібнений часник, перець, олія, прованські або італійські трави, смажений кунжут і зелень, перемішайте.
  5. Карасів чистите, потрошите і звільняйте від голів і хвостів, ретельно мийте і сушіть.
  6. Кожну рибу з усіх боків зовні і всередині обмажте підготовленої масляною сумішшю, залиште на годину-півтора помариноваться. Потім карасів оберніть фольгою і покладіть на деко.
  7. Рибки запікаються в розігрітій до 170 градусів духовці близько сорока хвилин.
Читайте ще:  Мощная подборка юмора, который сотворит с настроением чудеса

Як бачите, зі звичайних карасів виходять апетитні і цікаві страви. Обов’язково спробуйте приготувати!

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top