2195 Секрети приготування смачної гранолы

Секрети приготування смачної гранолы


Смачний сніданок – запорука вдалого початку дня і гарного настрою. Хочете отримати задоволення від цього прийому їжі? Тоді спробуйте приготувати апетитну гранолу.

Що це за страва?

Гранола являє собою десерт, що нагадує снек і готується з плющеної або перетвореної в пластівці вівсяної крупи з медом, горіхами та іншими натуральними добавками. Все це зазвичай запікається в духовці і набуває хрустку структуру, яка робить ласощі схожим на хрусткі пластівці. Під час приготування маса періодично перемішується і набуває розсипчасту консистенцію, властиву популярним сухих сніданків.

Секрети приготування смачної гранолы

Гранола – це не тільки поживний і простий сніданок, не вимагає часу на приготування, але і відмінна калорійна закуска туристів і мандрівників. А ще ласощі добре поєднується з кисломолочними і молочними продуктами, сухофруктами, свіжими ягодами і фруктами. Нерідко гранолу додають у десерти, борошняні і кондитерські вироби.

Як з’явилася?

Секрети приготування смачної гранолы

Гранола зобов’язана своєю появою американського священика Сильвестра Грему, який в першій половині позаминулого століття активно пропагував правильне харчування і розробив заготовку для десерту з цільних зерен. Але продукт, названий «гранулой», вперше був випущений в одному з лікувальних профілакторіїв Денсвилля. В основу рецепта лягли ідеї Грема і його зернова борошно, з якої робили тісто, розкатували в пласти і випікали, а потім довільно ламали, заважали і повторно запікали. Пізніше розроблялися нові рецептури, але батьківщиною гранолы донині офіційно вважається Америка.

Кілька способів приготування

Як приготувати корисну, хрустку і смачну гранолу? Нижче розглянуто декілька способів.

Спосіб перший

Самий простий і швидкий сніданок складається всього з декількох інгредієнтів:

  • три склянки вівсяних пластівців;
  • 2/3 склянки будь-яких горіхів, наприклад, волоських або арахісу (можна використовувати суміш);
  • 2/3 склянки насіння соняшнику;
  • сім ст. л. меду;
  • 2/3 склянки води.
Читайте ще:  Три знака Зодиака, которые постоянно суют нос в чужие дела

Інструкція:

  1. Деко або форму для запікання застелити пергаментом і поверх нього рівним шаром розсипте вівсяні пластівці.
  2. Надішліть пластівці сушитися в розігріту до 150-160 градусів духовку приблизно на п’ятнадцять хвилин, але два або три рази перемішайте їх, щоб не допустити підгоряння.
  3. Волоські горіхи можна подрібнити, насіння і арахіс залишайте цілими. Змішайте їх з підсушеними пластівцями.
  4. В попередньо нагрітій воді розчиніть мед, а потім цю рідину влийте в суміш горіхів, пластівців і насіння.
  5. Все рівномірно перемішайте і знову відправте сушитися в духовку на двадцять хвилин при 120 градусах. Кожні п’ять хвилин перемішуйте компоненти, щоб вони залишилися розсипчастими і не пригоріли.
  6. В кінці можна додати сухофрукти.

Спосіб другий

Секрети приготування смачної гранолы

Цей рецепт схожий на перший, але має деякі відмінності. Набір продуктів буде таким:

  • третину склянки волоських горіхів;
  • два склянки пластівців;
  • третину склянки очищених насіння соняшнику;
  • чотири ст. л. меду (краще використовувати рідкий);
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Опис процесу:

  1. Змішайте всі сухі інгредієнти і добре перемішайте.
  2. Далі вводите в суху суміш рослинне масло з медом, ретельно все перемішуючи.
  3. Розкладіть масу по застеленному пекарської папером дека і відправте доходити до хрусткого стану в духовці, прогрітій до 130 градусів. На сушку піде півгодини, але за цей час потрібно неодмінно кілька разів перемішувати компоненти, щоб вони не злипалися і не підгоряли.
  4. Дайте ласощів охолонути і подавайте з молоком або йогуртом.

Спосіб третій

Зробіть багатокомпонентну гранолу з наступних інгредієнтів:

  • півтора склянки вівсяних пластівців;
  • півсклянки мигдалю;
  • півсклянки гарбузового насіння;
  • третину склянки насіння соняшнику;
  • третину склянки арахісу;
  • півсклянки меду;
  • чверть склянки води;
  • чверть склянки лляної олії;
  • пара ст. л. тростинного цукру;
  • 2/3 склянки різних сухофруктів.
Читайте ще:  5 причин, почему стоит покупать натуральную и качественную обувь

Інструкція:

  1. В будь-якої ємності змішайте сухі продукти.
  2. В інший жароміцної ємності доведіть до кипіння воду з маслом, потім додайте мед. Цей склад влийте в суху суміш і швидко все перемішуйте.
  3. Прогрійте духовку до 140 градусів. Деко застеліть пергаментом і змастіть маслом, розкладіть по дну готову масу. Надсилайте суміш в духовку приблизно на тридцять хвилин.
  4. Кілька разів перемішайте гранолу, щоб вона сушилася рівномірно і не пригоріла. У підсумку всі продукти повинні почати хрустіти і придбати золотистість.

Спосіб четвертий

Секрети приготування смачної гранолы

В домашніх умовах можна зробити яблучну гранолу. Для цього потрібно:

  • чотири склянки вівсяних пластівців;
  • третину склянки кунжуту;
  • чверть склянки насіння соняшнику;
  • третину склянки мигдалю;
  • неповна чайна ложка меленої кориці;
  • три ст. л. меду;
  • два солодких яблука;
  • три ст. л. оливкової олії.

Опис процесу:

  1. Можна відразу включити духовку, щоб вона розігрівалася, так як всі продукти будуть готові до запіканню швидко.
  2. Змішайте сухі компоненти.
  3. Яблука очистіть, виріжте серцевини і пюрируйте м’якоть, пропустивши через м’ясорубку або подрібнивши в блендері. З’єднайте це пюре з медом і маслом.
  4. Тепер можна з’єднувати суху і рідку складові і ретельно їх перемішати.
  5. Деко застеліть просоченим маслом пергаментом, по дну рівним шаром розкладіть вашу підготовлену суміш і відправте її в духовку, яка повинна встигнути прогрітися до 130 градусів.
  6. Запікайте гранолу близько півгодини і кожні п’ять-сім хвилин перемішуйте.
  7. Остудіть ласощі і подавайте або прибирайте в закриту тару, відправляйте в прохолодне місце і зберігайте.

Спосіб п’ятий

Цей спосіб ще більш оригінальний і дозволить отримати справді вишуканий сніданок. Підготуйте:

  • чверть склянки насіння чіа;
  • три склянки вівсяних пластівців;
  • півсклянки сирого мигдалю;
  • півсклянки кокосової стружки або пластівців;
  • п’ять ст. л. кокосового масла;
  • три ст. л. кленового сиропу;
  • 5 ст. л. меду.
Читайте ще:  Эти четыре знака Зодиака — великолепные любовники, а лучший из них…

Процес приготування:

  1. Увімкніть духовку, розігрійте до 150 градусів.
  2. Змішайте всі сухі компоненти.
  3. Підігрійте кокосове масло і змішайте його з кленовим сиропом і медом. Цієї рідкою сумішшю залийте суху, ретельно все перемішайте.
  4. Промажте маслом пергамент, застеліть їм деко, розкладіть по дну гранолу і на півгодини відправте запікатися в духовці, кожні п’ять хвилин, перемішуючи.

Приготуйте по одному із запропонованих рецептів смачну гранолу на сніданок!

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top