2116 Секрети приготування соковитих котлет з курки

Секрети приготування соковитих котлет з курки


Спочатку кулінарний термін «котлета» позначав приготоване на кістки м’ясо курки, так як походить від французького «cote» – ребро. Так само іноді називали рибне філе. У російській кухні з часом це поняття істотно змінилося, і під назвою «котлета» на столах стало з’являтися блюдо з фаршу у вигляді круглої сплюсненою коржі.

Але так як м’ясо курки є досить сухим, то господині шляхом експериментів вже кілька десятиліть намагаються знайти ідеальні пропорції продуктів, щоб в результаті отримати смачне і соковите блюдо. Про деякі секрети розповімо і ми.

Не на шкоду, а в задоволення

Секрети приготування соковитих котлет з курки

Котлети можна приготувати з різних продуктів: м’яса, риби, морепродуктів і навіть овочів. Але ось вироби з курячого фаршу відрізняються особливою, ніжною структурою, і дозволені до вживання дітям і навіть тим, хто уважно стежить за своєю фігурою.

Але як же зробити так, щоб блюдо вийшло дійсно соковитим? Запам’ятайте кілька важливих рекомендацій:

Всього в міру. Головними інгредієнтами, як правило, є фарш, яйця і хліб. Тут важливо знайти золоту середину. Оптимальний варіант – брати на 1 кг фаршу 2-3 яйця. Хоч вони і сприяють отриманню більш ніжною, пухкої консистенції, але надмірне їх кількість може призвести до того, що м’ясні вироби почнуть розвалюватися в процесі смаження.

З хлібом також важливо не переборщити. Його додають як сполучна ланка для інших інгредієнтів, бо 200 г на 1 кг м’яса буде цілком достатньо.

Додаткові інгредієнти. Соковитості додасть хлібний м’якуш, якщо його попередньо замочити в молоці. Такого ж ефекту можна домогтися, додавши трохи сирого або обсмаженої цибулі. Досвідчені кулінари в цих цілях також кладуть подрібнений лід. Якщо ви не вгадали з пропорціями, і фарш вийшов зовсім не жирний, можна покласти трохи вершкового масла.

Читайте ще:  Что можно посмотреть в кино в январе 2018 года?

Не забути відбити. Відбивають приготований напівфабрикат для того, щоб маса вийшла ще більш однорідною і більш еластичною. До того ж, насичуючись, таким чином, киснем вона виходить ще більш пишною.

Витримка. Після відбивання фарш потрібно закрити харчовою плівкою і дати постояти близько півгодини. За цей час хліб просочиться м’ясним соком, і ви отримаєте відмінний смак готової страви.

Паніровка. «Запечатати» сік всередині допоможе паніровка. Це можуть бути сухарі, борошно або насіння кунжуту.

Розігріта сковорода. Щоб сік не встигла витекти, напівфабрикати варто класти на добре розігріту сковороду і обсмажувати по кілька хвилин з кожного боку на великому вогні. Після появи скоринки котлети можна накрити кришкою і дати їм трохи пропарити.

Тепер же давайте дізнаємося, як приготувати це гаряче блюдо.

Традиційні

Секрети приготування соковитих котлет з курки

Готувати їх можна на сковороді і на пару, таким чином, легко вписуючи блюдо в схему дієтичного і дитячого харчування. Будуть потрібні:

  • філе курки – 0,5 кг;
  • хліб – 2 шматочки;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 100 мл;
  • спеції.

Хліб без скоринки замочити в молоці. Філе перекрутити на м’ясорубці або перемолоти за допомогою блендера, додати хліб і яйце. Сіль, перець та інші спеції – за смаком. Гарненько вимісити, відбити, дати постояти і сформувавши котлети, обсмажити на рослинному маслі або приготувати на пару.

З сиром

Секрети приготування соковитих котлет з курки

Особливість курячого м’яса в тому, що воно дуже швидко готуватися, а значить, вечеря може бути готовий менш ніж за годину. І якщо звичайними котлетами ваших домашніх вже не здивуєш, то цей рецепт буде дуже до речі. З продуктів знадобляться:

  • куряче філе – 500 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • сир – 100 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • крохмаль – 2 ст. л.;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • кріп;
  • спеції.
Читайте ще:  Когда будут отмечать Пасху в 2018 году?

М’ясо нарізати дрібними шматочками, додати подрібнену цибулю і натертий сир. Покласти крохмаль і рубану зелень. Приправити спеціями, сформувати грудочки, обваляти в борошні і обсмажити.

З овочами

Секрети приготування соковитих котлет з курки

Овочі особливим чином відтіняють смак м’яса, роблячи його ще більш виразним. Необхідні продукти:

  • грудка курки – 400 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 1-2 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • манка – 2 ст. л.;
  • спеції.

З грудки вирізати кісточки, якщо такі є, обсушити і нарізати невеликими кубиками. Подрібнені цибулю і моркву пропассеровать на сковороді і додати до м’яса. Туди ж покласти натертий на дрібній тертці картоплю, манку, яйце і спеції. Вимісити, відбити, обсмажити.

Якщо додатково приготувати соус, можна замінити смаження запікання в духовці.

Для приготування вершкового соусу в сковороді обсмажити трохи цибулі, додати вершки, трохи води і 1 ст. л. борошна. Ретельно розмішати, щоб не було грудочок. Покласти спеції і проварити кілька хвилин. Отриманим соусом залити викладені у форму сирі напівфабрикати і запікати 30 хвилин.

Ароматні, швидкі в приготуванні котлети стануть прекрасним блюдом в щоденному раціоні, а додавши до них додаткових інгредієнтів, зможете створити справжній шедевр, який прикрасить і святковий банкет. Приємного апетиту!

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top