Секрети приготування вівсяних котлет
Содержание
З вівсянки можна готувати не тільки каші, але і смачні корисні котлетки. Зі статті ви зможете дізнатися декілька цікавих рецептів.
Варіанти приготування вівсяних котлет
Як приготувати смачні і прості вівсяні котлети? Зробити це можна різними способами, і деякі з них розглянуті нижче.
Спосіб перший
Це найбільш прості, але дуже смачні котлетки з вівсянки. Вам потрібно підготувати:
- два склянки вівсяних пластівців, що не потребують варіння;
- дві склянки води або бульйону (курячого, овочевого);
- одну моркву;
- головку цибулі;
- три зубці часнику;
- півсклянки панірувальних сухарів (можна використовувати сухі хлібні крихти);
- два яйця;
- зелень кропу;
- сіль;
- за бажанням мелений чорний перець;
- олія для обсмажування.
Приготування:
- Бульйон повинен бути гарячим, так що доведіть його до кипіння. Якщо ви використовуєте воду, то в неї для смаку можна додати бульйонний кубик або приправи.
- Залийте пластівці гарячим бульйоном і залиште розбухати, поки ви будете готувати інші компоненти.
- Часник з цибулею очистіть і будь-яким способом подрібніть, наприклад, пропустіть через м’ясорубку або завантажте в блендер. Моркву потрібно ретельно вимити і потерти на середній або дрібній тертці. Кріп вимити, обтрусіть і порубаєте.
- Тепер в набряклу масу з вівсяних пластівців введіть яйця, всі овочі і зелень, потім додайте перець з сіллю.
- У сковорідці добре розігрійте олію. З своєрідного вівсяного фаршу формуйте кульки або коржі, обвалюйте їх у сухарях і смажте до появи рум’яності з двох сторін.
Спосіб другий
Чудові дієтичні котлети виходять з овочами. Щоб зробити їх, підготуйте такі продукти:
- 2,5 склянки не потребують варіння вівсяних пластівців;
- склянку бульйону або води;
- 300 г цвітної капусти;
- головка цибулі;
- одна картоплина;
- два зубці часнику;
- три ч. л. соєвого соусу;
- два яйця;
- 70 мл рослинного масла;
- сіль, перець, улюблені спеції;
- панірувальні сухарі.
Інструкція:
- Бульйон доведіть до кипіння, залийте їм вівсяні пластівці, залиште постояти п’ять хвилин, а потім, використовуючи занурювальний блендер, пюрируйте масу. Можна відразу ж додати спеції, перець і сіль.
- Капусту розділите на суцвіття, картоплю почистіть і ці овочі до повної готовності зваріть в трохи підсоленій воді. Потім теж блендером або іншим способом перетворіть їх в пюре. Цибулю з часником почистіть і також подрібніть.
- З’єднайте вівсяну масу з усіма подрібненими овочами, додайте соєвий соус і яйця. Розмішувати компоненти найзручніше руками або все тим же заглибним блендером. У результаті повинна вийти суміш, що нагадує фарш або щільне тісто.
- Розігрівайте в сковорідці олію, з фаршу формуйте котлетки, з усіх боків обвалюйте їх у панірувальних сухарях і смажте, щоб з’являлася рум’яна хрустка скориночка.
Спосіб третій
Соковиті вівсяні котлети вийде, якщо додати в них гриби. Список потрібних продуктів буде таким:
- 300-400 г будь-яких грибів (білих, опеньків, глив);
- склянку бульйону (краще всього використовувати грибний, щоб посилити смак основного інгредієнта);
- два склянки вівсяних пластівців дрібного помелу і швидкого приготування;
- головка цибулі;
- чотири зубці часнику;
- три ст. л. пшеничного борошна;
- 40-50 грамів вершкового масла;
- 50 мл соняшникової олії;
- два яйця;
- мелений чорний перець;
- стакан панірувальних сухарів;
- зелень (сушена або свіжа);
- сіль.
Опис процесу:
- Бульйон закип’ятіть, залийте їм вівсяні пластівці і залиште, щоб вони настоялися і розбухнули.
- Цибулю з часником почистіть, дрібно порубаєте ножем. Гриби треба вимити і порізати маленькими кубиками.
- У сковорідці або сотейнику прогрійте масло і на ньому пасеруйте цибулю разом з часником. Через три-п’ять хвилин додайте нарізані гриби, смажте всі разом до повної готовності. Виділився в процесі термічної обробки грибний сік не зливайте, він знадобиться.
- Набряклі і размягчившиеся пластівці з’єднайте з обсмаженими цибулею, грибами і часником (масло з соком теж додаються). Потім вводите зелень (свіжу потрібно попередньо вимити і порубати), борошно, яйця, перець і сіль. Зробіть фарш, змішавши всі інгредієнти руками.
- Тепер прогрівайте рослинне масло, формуйте з вівсяної маси коржі, опускайте їх в панірувальні сухарі і з двох сторін обсмажуйте, щоб домогтися появи хрусткої і золотистої скоринки.
Спосіб четвертий
Гідна закуска до святкового столу вийде, якщо приготувати котлети з пластівцями і сиром. Для цього потрібно:
- стакан геркулесових пластівців;
- 150 г сиру твердого сорту;
- яйце;
- склянка молока або вершків;
- 70 г вершкового масла;
- дві цибулини;
- базилік (можна використовувати як свіжий, так і сушений);
- сіль;
- приблизно склянку панірувальних сухарів.
Процес приготування:
- Молоко або вершки добре нагрійте або доведіть до кипіння, залийте пластівці і залиште на десять хвилин розбухати.
- Цибулю після чищення потрібно будь-яким способом подрібнити. Сир натріть, свіжий базилік порубаєте.
- З’єднайте набряклі пластівці з сиром, цибулею, базиліком і яйцем, додайте сіль і все ретельно розмішуйте до однорідності.
- Розігрівайте в сковороді олію і на ньому з двох сторін смажте сформовані і обкачані в панірувальних сухарях котлети.
Рекомендації
Кілька порад господиням:
- Можна змінювати і доповнювати рецепти за бажанням, вводячи нові компоненти і додаючи улюблені продукти і спеції.
- Смажити котлети потрібно якісної хорошої сковорідці щоб уникнути пригорання.
- Замість обсмажування можна використовувати запікання в духовці на змащеному олії деко (можна застелити його просоченої маслом пекарської папером).
- Фарш має вийти щільним, рідкий буде розвалюватися.
- Не шкодуйте масла, щоб котлети вийшли соковитими.
- Вибирайте пластівці, які не потребують варіння, бажано самого дрібного помелу (так страва вийде більш ніжним).
Якщо ви досі не пробували вівсяні котлети, то приготуйте їх і оцініть смак!
loading…
loading…