Секрети приготування цього бейгла
2679 Секрети приготування цього бейгла

Секрети приготування цього бейгла


Якщо ви ніколи не бачили бейглов, тоді побачивши їх уперше на прилавку, можна подумати, що це чергове творіння пекарів у вигляді пишного бублика. Але насправді його історія має зовсім інші корені. Незважаючи на те, що американці вважають цю випічку практично своїм національним блюдом, прийшла вона до них і нас з єврейської кухні. Розповімо вам про неї докладніше, і з задоволенням відкриємо деякі секрети приготування.

Секрети приготування цього бейгла

Єврейський бублик

Історія бейгла іде своїми коренями в 17 століття. Вперше він з’явився в середовищі євреїв, які готували випічку з обваренного дріжджового тіста. У 17 столітті такі бублики видавали кожній єврейській жінці, яка народжувала дитину в знак подяки. Але також досі існує звичай пригощати ними людей, які прийшли на похорон вшанувати пам’ять покійного.

Секрети приготування цього бейгла

У США бейгл привезли єврейські мігранти, і ця ідея була прийнята на «ура». Традиційно такий бублик їдять з м’яким сиром і копченою сьомгою, але існує ще величезна кількість варіантів і начинок.

Перед тим як приступити до приготування, відкриємо кілька секретів:

  1. Щоб отримати хрустку скоринку зовні і неймовірно повітряний, смачний м’якуш всередині, перед тим, як відправити заготовки в духовку, їх потрібно обдати окропом або кинути в киплячу воду. Варити по 30 секунд з кожної сторони.
  2. Піч бейгли потрібно в добре нагрітій духовці, інакше вони можуть бути жорсткими.
  3. Якщо готуєте солодкий варіант, у воду, в якій будуть варитися заготовки, можна додати трохи меду або цукру.

Бейгл підійде як для сніданку з чашкою улюбленого напою, так і в якості перекусу для дитини в школі або міні-ланчу на роботі. Зверху їх можна посипати маком, кунжутом, насінням, товченими горіхами або навіть обваляти в смаженому луці.

Читайте ще:  Якого числа, великдень і трійця в 2018 році

Беремо на замітку

Секрети приготування цього бейгла

Так як же приготувати оригінальний бейгл? Ловіть рецепт. Часу це займе чимало, а от кулінарні навички в цій справі мати не обов’язково. З продуктів будуть потрібні:

  • молоко – 100 мл;
  • сухі дріжджі – 1 ч. л.;
  • борошно – 2 ст.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • рослинне масло – 1 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Спочатку потрібно зробити опару. Для неї нагріти молоко, всипати дріжджі і 1 ст. борошна, накрити і поставити в тепле місце. Через півгодини додати цукор і масло, а також борошно і замісити тісто. Дати йому відпочити 15-20 хвилин, після чого можна приступати до формування бубликів.

Для цього тісто поділити на рівні частини, кожну розкачати в джгут і згорнути у формі кільця.

Коли всі заготовки будуть готові, можна відправляти їх в киплячу воду. Максимальний час для варіння – 1 хвилина. Після бейгли викладають на лист, посипають маком або кунжутом, і відправляють в духовку на 15-20 хвилин.

Варіанти начинок можуть бути різноманітними. Найбільш популярні в Америці такі:

  • з сиром, зеленню, солоним лососем;
  • вершковим сиром, креветками, динею;
  • ковбаски гриль, зеленню, кетчупом;
  • ростбіфом, солодким перцем, руколою;
  • томатами, печеними баклажанами, несолоним сиром.

Популярністю користуються також страви з яєчнею, шинкою і соусом песто, авокадо та індичкою.

У солодкі кладуть джем, арахісову пасту, а в тісто часто додають мед або сухофрукти. На вуличних лотках можна зустріти і більш цікаві варіанти – з карамелізованими грушами, хурмою або бананами в шоколаді.

Здавалося б, така проста випічка, а скільки фанатів зуміла зібрати навколо себе. Адже правду кажуть – все геніальне – просто. Так і є у випадку з бейглами. Приємного апетиту!

loading…

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Статті)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

7 − 1 =

Сейчас читают:
Top