Самі знамениті страви австрійської кухні
Батьківщина знаменитого Кафки, Моцарта, Фрейда і, звичайно ж, Шварценеггера – Австрія, зустрічає своїх гостей завжди дуже гостинно. Ця країна ‒ символ європейської культури. Ну, а її пізнання складно уявити без застілля з національними стравами. Саме про них сьогодні і піде мова.
Просто смачно
Головна особливість австрійської кухні – простота. Так склалося історично, що більший вплив на неї мали селяни, а не аристократи, тому страви, складові основу, прості в приготуванні і наборі продуктів.
Згодом кухня Австрії вбирала в себе кулінарні традиції сусідніх країн, які досі легко помітити, глянувши навіть на повсякденне меню австрійця.
До речі, місцеві жителі дуже люблять поїсти, тому на столі практично завжди присутня м’ясо, особливо цінуються тельбухи, а також різні страви з борошна – локшина, млинці та вареники.
Галушки, до речі, австрійці запозичили у чехів, копчені ковбаски у німців, а смачний, наваристий гуляш – у угорців.
Що ж обов’язково варто спробувати, приїхавши в цю країну? Давайте дізнаємося.
Віденський шніцель. Для любителів м’яса і просто ситно поїсти – це знахідка. І цьому простому рецептом вже цілих 400 років. Він з’явився в одному з ресторанів, де всі столики були розраховані на одного. Адже поставивши на стіл таке блюдо, помістити поруч щось ще навряд чи виявиться можливим.
Ніжна, добре відбита телятина розміром з тарілку, обсмажена в паніровці не залишить байдужим нікого. Зазвичай до неї подають лимон і каперси, але якщо у вас «звірячий апетит», то в кафе або ресторані обов’язково запропонують гарнір і овочевий салат. Згадати про голод після такого обіду вдасться тільки до вечора.
Франкфуртер. Під цією назвою ховаються відомі всім сосиски. Їх в Австрії налічується близько 1500 видів. Кажуть, їх придумав місцевий м’ясник Йоганн Ланер. Одного разу він додав до фаршу з свинини, який традиційно використовується для приготування сосисок, трохи яловичини.
Варто врахувати, що сосиски тут переважно смажать, бо вони виходять досить жирні.
Віденський салат. Вже уявили собі велика кількість інгредієнтів із заправкою з майонезу або оливкової олії? Поспішаємо вас здивувати. Друга назва цієї національної страви – картопляний салат, і готується він з картоплі, звареного в мундирі», крес-салату і зеленого лука. Заправляють цю смакота зазвичай маслом з гарбузового насіння.
Штрудель. Без тіні сумніву скажемо, що він відомий у всьому світі, і кожен ласун просто зобов’язаний спробувати його хоча б раз у житті. Це візитка Австрії, і там навіть влаштовують цілі шоу з процесу її приготування, а також із задоволенням проводять майстер-класи. Для начинки зазвичай використовують яблука, але це може бути також вишня або абрикос.
Торт «Захер». У радянські часи він став популярним під назвою «Прага» і досі є одним з найбільш улюблених вітчизняних десертів. Ніжний бісквіт, просочений джемом з абрикос, і прикрашений шоколадною глазур’ю – справжня насолода.
Кава по-віденськи. Тут, звичайно, часто виникає плутанина, адже одні вважають, що так називається кава з морозивом, інші – з добре збитою піною з вершків. Але можемо з упевненістю сказати, що обидва варіанти гідні похвали.
Равлики. Чому ми згадали про них в останню чергу? А тому що в свій час це блюдо втратило свою популярність, і не так давно знайшло її знову. Знайти делікатес можна практично на кожному кроці ринків вуличної їжі. Вибрати є з чого – равлики відварні, запечені і навіть у сахарі.
Австрійська кухня подарує всім без винятку велику кількість насичених смаків і яскравих вражень. Приємного апетиту!
loading…
loading…