848 Найпопулярніші страви татарської кухні

Найпопулярніші страви татарської кухні


Татарська кухня – це особливий вид кулінарного мистецтва, який складався протягом багатьох століть і дбайливо передавався з покоління в покоління. Татарську кухню шанують не тільки національні жителі, але представники всіх куточків земної кулі, особливо Східної Європи. І це не дивно! В її асортимент входить маса вишуканих і простих страв, які приводять у захват навіть дуже вибагливого гурмана.

Найпопулярніші страви татарської кухні

Татарська кухня може похвалитися апетитними рідкими гарячими стравами: супами і бульйонами.

Бульйон, татарською його іменують шулпой, буває:

  • м’ясний (на м’ясі);
  • молочний (на молоці);
  • пісний (на рослинному маслі).

Суп вариться на основі одного з бульйонів і заправляється різними продуктами. Від виду заправки залежить різновид супів, а зокрема:

  • борошняний;
  • круп’яної;
  • борошно-овочевий;
  • крупяно-овочевий;
  • овочевий.

Татарська кухня не обійшла увагою і різні каші: з пшеничної крупи, гречки, вівсянки, рису, гороху і т. п.

Обов’язковою умовою будь-якої (повсякденного або святкового) трапези є подача священного страви – хлібної випічки з дріжджового тіста, наприклад, хліба під назвою икмэк.

Кулінарної особливістю татарської кухні є подача в якості:

  • I страви – токмач;
  • II страви – м’ясо відварне (курка, баранина…), порзане великими скибочками + варена картопля.

Якщо званий обід, то він не обходиться без ситного традиційного плову і м’ясо ‒ круп’яного бэлиша.

Чудова сімка

Представляємо вашій увазі популярні рецепти семи татарських страв, які легко можна приготувати в домашніх умовах.

Тутырма

Найпопулярніші страви татарської кухні

Перед створенням цього шедевра запасіться:

  • кілограмом субпродуктів (печінка+серці+легкі);
  • крупи рисової або гречаної (півсклянки);
  • одним яєчком;
  • кількома цибулинами;
  • 0,5 л молока або бульйону;
  • кам’яною сіллю і чорним перцем;
  • кишкою (вона йде як порожнина для начинки).

Процес створення:

  • Підготуйте субпродукти, помивши їх і порізавши. Очистіть цибулини.
  • Перекрутіть з допомогою м’ясорубки і викладіть все в мисочку.
  • У перекручену масу вбийте вміст яйця, всипте достатню кількість перцю і солі, відварений рис або гречану кашу і охолоджене молоко або бульйон. Добре змішайте. Повинна вийти рідка начинка.
  • Наповніть порожнину кишки і обидва його кінці зав’яжіть.
  • Тушкуйте до готовності, остудіть, наріжте шматочками і викладіть на тарілку.
  • Їжте в якості другої страви.
Читайте ще:  Как заставить его хотеть вас отчаянно и страстно. Советы от мужчины!

Татарський плов

Найпопулярніші страви татарської кухні

За традицією татарський плов готується з:

  • баранини (нежирної) – 200 гр;
  • маргарину – 30 гр.;
  • томатного соусу або пасти– 30 грам;
  • чистої води – 1,5-2 склянки;
  • рисової крупи – 140 гр;
  • кілька цибулин;
  • лаврового листа, перцю, кам’яної солі – все за смаком.

Готуйте так:

  • м’ясо помийте, поріжте великими скибочками, посоліть, поперчіть і обсмажте;
  • складіть все у сотейник, залийте водою, розтопленим маргарином і томатом.
  • у киплячу рідину додати добре промитий рис, подрібнену цибулю і прянощі;
  • варіть, періодично помішуючи;
  • зняти з вогню і дати рису настоятися.

Порада: деякі кулінари замість соусу додають подрібнені овочі або фрукти.

Перемеч – це національна випічка на основі прісного або дріжджового тіста.

Найпопулярніші страви татарської кухні

Для фаршу знадобиться: м’ясо (яловичина або баранина) – 0,5 кілограма, три цибулини, сіль, перець і трохи холодної рідини (молока або води).

Для смаження: рослинне масло.

Тісто: дріжджове або прісне.

Процес приготування:

  • приготуйте фарш: через м’ясорубку перекрутіть м’ясо і цибулю, додайте в суміш спеції і трохи молока або води;
  • розділіть тісто на кульки, присипте борошном і прbплюсніть, формуючи коржі;
  • на кожен коржик покладіть начинку, підніміть і з’єднайте краї, залишаючи невеликий отвір;
  • обсмажте кожен виріб в рослинному маслі до золотистого кольору;
  • подавайте до столу в теплому вигляді.

Тутырган тэкэ – так називають фаршировану баранину.

Найпопулярніші страви татарської кухні

Для створення цього шедевра підготуйте: м’якоть молодої баранини, десяток яєць, трохи менше склянки молока, дві цибулини, пів пачки вершкового масла, сіль і перець.

Інструкція створення:

  • грудинку або задню частина окосту молодого барана відокремте від кісток, формуючи свого роду мішечок;
  • окремо в ємності змішайте всі яйця (без шкаралупи), розтоплене остигле масло, посоліть, поперчіть, і все добре змішайте;
  • м’ясний мішечок заповніть рідкою сумішшю і зашейте;
  • виріб покладіть в каструлю, залийте бульйоном, посипте подрібненими шматочками цибулі і моркви і варіть до готовності;
  • готовий тутырган тэкэ змастіть маслом, покладіть на сковорідку, помістіть в духовку на двадцять хвилин, щоб підрум’янився.
  • подавайте на стіл як гаряче блюдо.
Читайте ще:  Духовные таланты знаков Зодиака

Бэлиш з м’ясом качки

Найпопулярніші страви татарської кухні

Для приготування цієї страви вам знадобиться:

  • півтора кг тіста;
  • одна качка;
  • 0,4 кг рисової крупи;
  • пачка масла;
  • три цибулини;
  • склянку м’ясного бульйону;
  • перчик чорний і сіль.

Поетапний процес приготування:

  • м’ясо качки відокремте від кісток і наріжте невеликими скибочками;
  • промийте рисову крупу і трохи відваріть до напівготовності;
  • злийте воду з рисової крупи, промийте під струменем теплої водички, а потім просушіть;
  • змішайте рис з маслом, цибульними скибочками і шматочками качки. Посоліть, поперчіть і начинка готова!
  • розкачайте тісто загорніть в нього начинку, покладіть на сковорідку і відправте в духовку на 2-2,4 години. За півгодини до готовності вилийте бульйон на деко з бэлишом;
  • готову страву піднесіть гостям, не викладаючи зі сковороди.

Тунтэрма – це свого роду омлет

Найпопулярніші страви татарської кухні

Перелік того, що потрібно:

  • яйця;
  • молоко – 1-1,5 склянки;
  • манна крупа і борошно – 0,5 склянки;
  • масло вершкове – 0,5 пачки;
  • сіль.

Приготування дуже просте:

  • міксером або віночком збийте яйця до однорідної консистенції, додайте склянку або трохи більше молока, розтануло масло, манку (борошно), посоліть;
  • тягучу консистенцію влийте в змащену жирком сковороду і смажте, поки загусне;
  • переставте тунтэрму в духовочный шафа на п’ять хвилинок;
  • готовий виріб змастіть жиром.

Пельмені з начинкою конопляної

Найпопулярніші страви татарської кухні

Знадобиться:

  • сто грам тіста;
  • одне куряче яєчко;
  • фарш з коноплі, цукровий пісок і кам’яна сіль;
  • склянка сметани або 50 г масла.

Приготуйте фарш: розітріть в ступці зерна конопель, всипте цукровий пісок, посоліть.

Зробіть тісто, як для звичайних пельменів, начиніть їх конопляним фаршем, відваріть в солонуватою воді. Подавайте, заправивши сметаною або маслом.

Погодьтеся, що рецепти національної татарської кухні досить прості, тому не складе труднощів приготувати смачні страви, щоб насолодитися цими кулінарними шедеврами на власній кухні.

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top