Рецепти смачних і нескладних млинцевих тортів
Десерти люблять всі. Кожне свято завершується подачею солодких страв, найчастіше тортів. Оригінальний по дизайну і незвичайний за смаком торт запам’ятовується надовго. Він може затьмарити собою всі які подавали страви. Рецепт вдалого кулінарного шедевра нарозхват, гості йдуть з приємним післясмаком урочистості.
Тому до десерту треба ставитися не менш відповідально і трепетно, ніж до основних страв у меню. Торти можуть бути різних форм і кольорів, відрізнятися консистенцією і смаком, але їх об’єднує одне основне властивість – це солодкі смаколики, що дарують радість.
Про десертах
Десерти можна купити. Величезний асортимент тортів навіть ускладнює вибір. Стоїш в магазині – і «очі розбігаються». Торт можна замовити у кондитера, який створить індивідуальний кулінарний шедевр до будь-якого торжества з урахуванням побажань замовника.
Але є особлива категорія десертів – домашні, зроблені своїми руками з любов’ю, і без всякого серйозного приводу. Просто так. Щоб провести душевний вечір в компанії близьких людей. Смачно поснідати разом, готуючись до нового дня. Влаштувати «солодкі вихідні». Таким десертом, зробленим в домашніх умовах, і є млинцевий торт.
І це все про нього
Часто ми не маємо достатньо вільного часу, щоб втілити в життя наші кулінарні уподобання та фантазії. А так хочеться здивувати і почастувати дорогих і коханих! І тут на допомогу може прийти один з рецептів, якими ми поділимося в нашій статті.
Тортик з млинців має ряд незаперечних переваг, з якими погодиться будь-яка господиня, любляча готувати солодкі страви:
- не вимагає багато часу для приготування;
- технологія виготовлення «коржів» відома з дитинства;
- не поступається за смаком випічці;
- вимагає мінімум продуктів;
- незвичайний торт, викликає здивування у їдців.
Цей нехитрий солодкий десерт готується на сковороді. Не треба витрачати час на тісто, яке може бути невдалим, не підійти або не пропектися. Досить замісити універсальне тісто для млинців і насмажити їх. Потім зробити смачний крем і перемазати млинці.
Складові десерту
Як приготувати млинцевий торт? Елементарно. Досить двох простих складових, приправлених фантазією:
- Млинці. Вони можуть бути простими і дріжджовими.
- Крем. Сирний, сметанний, фруктовий, шоколадний.
Тортик може приготувати навіть починаюча господиня. Якщо будинок несподівано нагрянули гості, якщо просто захотілося чогось смачненького» ‒ то беріть на замітку будь-який з рецептів, або придумайте свій, оригінальний.
Є передчуття, що після прочитання нашої статті, у вашому будинку з’явиться новий улюблений десерт.
Чотири варіанти «смакоти»
Перший рецепт торта зі згущеним молоком і сметаною, дозволить приготувати насичений і смачний десерт, від якого не можна відірватися. Прості інгредієнти здатні творити чудеса, якщо їх використовувати з любов’ю:
- два яйця;
- сто мл молока;
- одна столова ложка цукру;
- пів чайної ложки солі;
- три столових ложки рослинного масла;
- дві столові ложки какао;
- склянка борошна;
- згущене молоко зі сметаною по смаку;
- бажано волоські горіхи.
Готуємо тісто для млинців, збиваючи міксером суміш з яєць, молока, цукру, солі, борошна. Ділимо його на рівні частини, додаючи в одну з них какао. На змащеній маслом сковороді смажимо млинці – білі та коричневі.
Для крему використовуємо сметану і згущене молоко, перемішуючи їх міксером і додати подрібнені горіхи.
Даємо млинців охолонути і змащуємо їх кремом. Сформований тортик прибираємо в холодильник на годину, щоб він просочився і краще розрізався згодом.
Другий рецепт – шоколадний торт з млинців, який можна урізноманітнити за допомогою кремів з згущеного молока або сиру, перетертих фруктів та іншого. Або використовувати готовий, не менш вишуканий варіант з нутеллою, який ми пропонуємо:
- склянка борошна;
- дві столові ложки какао;
- дві-три столові ложки цукру;
- три яйця;
- півлітра молока;
- розпушувача і по дрібці солі;
- одна-дві столових ложки рослинного масла;
- сто п’ятдесят грамів шоколаду;
- за сто п’ятдесят мл вершків і нутелла.
Збити яйця з сіллю, цукром і молоком. Змішати борошно з розпушувачем і какао. З’єднати суміші, довести до однорідної маси і відставити на тридцять хвилин. Робимо Крем з розтопленого шоколаду, нутелла і вершків. Рослинне масло вливаємо в тісто і готуємо млинці. Наносимо крем, даємо настоятися. Прикрашаємо за бажанням наше «шоколадне диво».
Третій млинцевий тортик теж буде відмінною альтернативою духовим тортів і пирогів. Він складається з ажурних млинчиків і крему, для якого можна використовувати вершковий сир, і политий розтопленим шоколадом. Такий кулінарний шедевр можна їсти відразу, не наполягаючи. Нам знадобляться:
- за два лимона і яйця;
- пів склянки борошна;
- сода з сіллю по щіпці;
- одна чайна ложка цукру;
- одна столова ложка рослинної олії;
- стакан молока;
- по пів склянки цукрової пудри і вершків;
- сто грам шоколаду;
- кілограм домашнього сиру;
- ваніль за смаком.
Сир змішуємо з цедрою двох лимонів, ваніллю, цукровою пудрою – це буде наш крем. Для тіста змішуємо яйця з борошном, сіллю і содою, цукор з олією. Вливаємо туди ж молоко для отримання рідкої консистенції. На розігрітій сковороді випікаємо млинці.
На охолоджені викладаємо млинці сирний крем. Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додаючи в нього вершки. Отримана шоколадна глазур, недбало розлита на тортик, стане його окрасою.
Десерт не тільки смачний, але і дуже корисний!
Заключний четвертий рецепт самий незвичайний і ошатний! Такий млинцевий торт прикрасить стіл, і викличе захват у друзів і родичів. На відміну від трьох попередніх варіантів виробів з кремом, тут використовується карамельний соус. За зовнішнім виглядом тортик нагадує троянду, а смак соусу надовго запам’ятовується. Він оригінальний по подачі і смаковими якостями, незважаючи на простоту і доступність продуктів:
- одне яйце;
- склянка борошна;
- по столовій ложці цукру і масла рослинного;
- дві щіпки солі;
- третина чайної ложки соди;
- чотириста п’ятдесят мл молока;
- двадцять ірисок;
- двісті мл жирних вершків.
Звичайно, для приготування млинців можна користуватися перевіреним роками улюбленим рецептом. Але для отримання ажурних млинчиків з дірочками, які так необхідні для складання композиції, рекомендуємо дотримуватися рецептури. Тоді ваш бутон троянди буде найбільш реалістичний. Повинно вийти десять тонких млинчиків (діаметр 21 см).
Підігріваємо чотириста мл молока і в нього додаємо яйце з дрібкою солі і цукром. Міксером збиваємо, поки не вийде повітряна піна. Окремо просіяне борошно з содою частинами вводимо в молочну суміш, повільно і не довго, щоб не знищити повітряні бульбашки, що відповідають за дірочки в млинчиках. Довгий перемішування надає тісту ваги і щільності.
Як тільки отримали однорідну структуру – відразу вимикайте міксер. Рослинне масло вливаємо в тісто, щоб млинці краще відходили від сковорідки. Для смаження першого млинця бажано змастити сковороду маслом і добре розжарити її.
Коли всі млинці будуть готові, вибираємо самий товстий. Беремо роз’ємну форму, змащуємо, викладаємо на дно наш блін, формуючи невисокі бортики. Поміщаємо в духовку при 180С на п’ять-десять хвилин, щоб основа для нашої троянди добре тримала форму, трохи підсохнувши.
Для карамельного соусу розтопити іриски у залишився молоко, постійно помішуючи. Остудимо карамель. Вершки взобьем, попередньо охолодивши їх. І тут же, не перестаючи збивати, введемо в них карамель. Отримана однорідна маса і буде нашим соусом. Пару ложок карамелі слід залишити для прикраси.
Кожен млинець рівномірно змащуємо двома столовими ложками соусу, згортаючи його гармошкою. Укладаємо в форму вкруговую, починаючи від бортика. Ажурні краю будуть виглядати як пелюстки троянди, якщо ви правильно і трохи недбало розкладіть млинці. Залишеної карамеллю полийте готовий десерт, і сміливо подавайте.
Домашні рецепти млинцевих тортів прості та універсальні, але в підсумку виходить смакота! Спробуйте самі.
loading…
loading…