П’ять смачних супів для зими
Содержание
Порція гарячого, поживного супу в зимову пору – відмінний спосіб зігрітися і зберегти своє здоров’я. Крім того, щоб відчувати себе добре, взимку можна дозволити собі більш калорійні супові страви, ніж у літній сезон.
Зима вимагає особливого ставлення до приготування страв – супи повинні бути ситні, і містити максимум корисних речовин, зміцнюючи ослаблений негодою імунітет, зігріваючи тіло надовго. У цій статті буде розказано про 5 рецепти, які допоможуть пережити холоди, зміцнивши здоров’я і зберігаючи тепло.
Тортилья по-мексиканськи
Цей суп – наваристий, пряний, гострий – має величезну популярність у Латинській Америці. Він припаде до смаку всім, хто воліє зігріватися взимку густим бульйоном з м’ясом і приправами.
Необхідні інгредієнти:
- 3 томату, нарубані кубиками;
- рослинне масло – 1-2 ст. л.;
- кілька часникових зубчиків (1-3) і 1 цибулина;
- бульйон із курячого м’яса – 1 л;
- куряча грудка – 0,5 кг;
- 1 невеликий перець чилі;
- твердий сир – 200-250 м;
- нарізане невеликими кубиками авокадо;
- сіль, сушена кінза — за смаком;
- кукурудзяні чіпси-начос – 350 г;
- сметана – 150 г;
- нарізаний скибочками лайма.
Спосіб приготування:
У першу чергу потрібно обсмажити на сковорідці перець чилі – для рівномірної обробки рекомендується його періодично перевертати. Після цього з нього слід видалити все насіння, а після подрібнити разом з томатами в блендері.
Наступним етапом потрібно обсмажити цибулю на рослинній олії разом з часником, а після цього додати до томатів і перетворити в однорідну масу. Отриману суміш треба опустити в каструлю і повільно довести до кипіння. Далі вливається курячий бульйон, кладуть кінза, перець, а також сіль і шматочки курячого м’яса, після чого він знову кип’ятять.
Для подачі в глибокі тарілки розкладають чіпси, після чого зверху наливається отримана маса, яка прикрашається зверху авокадо, натертим сиром, сметаною і шматочками лайма.
Чаудер по-американськи
Того, хто любить смачні гарячі супи взимку, обов’язково варто спробувати чаудер – відоме американське блюдо, яке в різних частинах цієї країни подають і готують по-різному, але в рецепті обов’язково присутні сир і вершки.
Необхідні інгредієнти:
- бекон – 400 г;
- банку консервованої кукурудзи;
- 2 картоплини;
- 150 г борошна 1 сорту;
- рослинне масло – близько 1 ст. л.;
- селера – 150 г, цибулина і болгарський перець;
- бульйон з курки – 1 л;
- тверді сири – 200 г вершки – 150 мл;
- сіль і приправи – як подобається.
Спосіб приготування:
Бекон слід нарізати невеликими квадратними шматочками, а потім обсмажити в тій же самій каструлі, де буде варитися чаудер, злегка политої невеликим кількості олії. Слідом потрібно витягнути його і покласти в масло нашатковану цибулю, томя його до повної готовності.
Слідом потрібно нарізати картоплю, опустити його в каструльку, влити відвар з курячого м’яса. Ця суміш повинна варитися 25 хвилин до такого стану, коли картопля буде легко розминатися в пюре. В цей же час необхідно обсмажити болгарський перець і селера на окремій сковорідці.
Коли картопля буде перетворений в пюре, кладуть вершки змішати з борошном, які добре розмішують: це потрібно, щоб у процесі не виявилися грудочки. Потім поміщається бекон, кукурудза і овочі, і суміш доводиться до кипіння. Безпосередньо перед подачею чаудер прикрашається тертим сиром і нашаткованої зеленню.
Борщ класичний
До числа зігріваючих, смачних і поживних супів належить і борщ – в холодні зими він стане відмінним способом зігріти тіло і душу.
Для приготування знадобляться:
- яловичина на кістці – 800 г;
- капуста – 250 г;
- вода – приблизно 3 л;
- буряк і моркву середнього розміру — 2 шт;
- цибулина – 1 шт часник – 1 зубчик;
- 3 картоплини;
- 4 ложки томатної пасти;
- сметана, сіль, а також зелень і лавровий лист за смаком.
Приготування:
Спершу необхідно покласти яловичину в каструльку, залити її водою і варити на вогні. Поки вона вариться, треба подрібнити моркву, картоплю, буряк та цибулю. Після готовності м’ясо виймається і остуджується, а після відділяється від кісточки і поділяється на шматочки, які поміщаються в бульйон.
Після закипання в каструльку кладеться свіжа капуста і подрібнену картоплю з сіллю. Тим часом на сковорідці буряк обсмажується, додається моркву і томатна паста.
Після загустіння в масу поміщається приблизно половина бульйону, і суміш вливається в каструлю. Перед готовністю в борщ додаються спеції, а після – зелень, часник і сметана.
Стю по-англійськи з квасолею
Зими в Англії відрізняються негодою і вогкістю, а тому м’ясна юшка завжди була і залишається хорошим способом приготувати гаряче блюдо.
Інгредієнти:
- яловичина – 750 г;
- ріпчасту цибулю – близько 250 г морква – 2 штю;
- фарш зі свинини або яловичини – 200 г;
- картопля – 2 шт.;
- червона і стручкова квасоля, по півсклянки кожна;
- зелений горошок – приблизно 250 г;
- часниковий зубчик і соєвий соус – приблизно 3 ст. л.;
- паста з томатів – 150 г, приправи – паприка за смаком і 1 лавровий листок.
Як приготувати:
Червона квасоля вимочується вночі у воді, після чого промивається і відварюється. М’ясо також потрібно відварити, знімаючи піну, а перед готовністю додати лавровий лист.
Приготоване м’ясо виймається, а в каструлю кладуть очищена і дрібно нарізана картопля вариться до готовності. Потім додають морква, квасоля та горошок, прямо в каструльку наливається соєвий соус.
Нашатковану цибулю обсмажується з томатною пастою і поміщається в каструльку. На іншій сковорідці обсмажується фарш зі спеціями, ісля чого додається до стю. Відварну яловичину слід порізати шматочками і теж додати до супу.
Гуляш по-болгарськи
Це блюдо, завдяки своїм живильним властивостям і дивовижного смаку не залишить нікого байдужим і додасть сил взимку.
Інгредієнти:
- яловичина – 800 г;
- свинячий жир – 5 смужок;
- цибулина і 2 часникового зубчики;
- картопля – 1 кг;
- паприка – 2 ст. л., сіль і кмин – за смаком;
- солодкий перець – 150-200 г;
- помідор;
- бульйон – приблизно 2 л;
- борошно – 100 р, сіль і яйце для галушок.
Як готувати:
Яловичина нарізається кубиками, а в жирі підсмажується нашатковану цибулю. Далі на сковорідку додається паприка, м’ясо і часник з кмином, доливають трохи води, після чого суміш недовго тушкується.
Тим часом картопля очищається, нарізається, і готуються галушки. Після готовності яловичини до неї додається картопля і гаситься до стану готовності. Потім в суміш додаються помідор і перець.
Перед готовністю в суп кладуть галушки-чипетки і варяться з бульйоном. Коли тісто буде повністю готове, чипетки спливуть на поверхню.
loading…
loading…