1932 П'ять смачних супів для зими

П’ять смачних супів для зими


Порція гарячого, поживного супу в зимову пору – відмінний спосіб зігрітися і зберегти своє здоров’я. Крім того, щоб відчувати себе добре, взимку можна дозволити собі більш калорійні супові страви, ніж у літній сезон.

Зима вимагає особливого ставлення до приготування страв – супи повинні бути ситні, і містити максимум корисних речовин, зміцнюючи ослаблений негодою імунітет, зігріваючи тіло надовго. У цій статті буде розказано про 5 рецепти, які допоможуть пережити холоди, зміцнивши здоров’я і зберігаючи тепло.

Тортилья по-мексиканськи

П’ять смачних супів для зими

Цей суп – наваристий, пряний, гострий – має величезну популярність у Латинській Америці. Він припаде до смаку всім, хто воліє зігріватися взимку густим бульйоном з м’ясом і приправами.

Необхідні інгредієнти:

  • 3 томату, нарубані кубиками;
  • рослинне масло – 1-2 ст. л.;
  • кілька часникових зубчиків (1-3) і 1 цибулина;
  • бульйон із курячого м’яса – 1 л;
  • куряча грудка – 0,5 кг;
  • 1 невеликий перець чилі;
  • твердий сир – 200-250 м;
  • нарізане невеликими кубиками авокадо;
  • сіль, сушена кінза — за смаком;
  • кукурудзяні чіпси-начос – 350 г;
  • сметана – 150 г;
  • нарізаний скибочками лайма.

Спосіб приготування:

У першу чергу потрібно обсмажити на сковорідці перець чилі – для рівномірної обробки рекомендується його періодично перевертати. Після цього з нього слід видалити все насіння, а після подрібнити разом з томатами в блендері.

Наступним етапом потрібно обсмажити цибулю на рослинній олії разом з часником, а після цього додати до томатів і перетворити в однорідну масу. Отриману суміш треба опустити в каструлю і повільно довести до кипіння. Далі вливається курячий бульйон, кладуть кінза, перець, а також сіль і шматочки курячого м’яса, після чого він знову кип’ятять.

Читайте ще:  Как нарисовать семью из 5 человек, мама папа я рисунок

Для подачі в глибокі тарілки розкладають чіпси, після чого зверху наливається отримана маса, яка прикрашається зверху авокадо, натертим сиром, сметаною і шматочками лайма.

Чаудер по-американськи

П’ять смачних супів для зими

Того, хто любить смачні гарячі супи взимку, обов’язково варто спробувати чаудер – відоме американське блюдо, яке в різних частинах цієї країни подають і готують по-різному, але в рецепті обов’язково присутні сир і вершки.

Необхідні інгредієнти:

  • бекон – 400 г;
  • банку консервованої кукурудзи;
  • 2 картоплини;
  • 150 г борошна 1 сорту;
  • рослинне масло – близько 1 ст. л.;
  • селера – 150 г, цибулина і болгарський перець;
  • бульйон з курки – 1 л;
  • тверді сири – 200 г вершки – 150 мл;
  • сіль і приправи – як подобається.

Спосіб приготування:

Бекон слід нарізати невеликими квадратними шматочками, а потім обсмажити в тій же самій каструлі, де буде варитися чаудер, злегка политої невеликим кількості олії. Слідом потрібно витягнути його і покласти в масло нашатковану цибулю, томя його до повної готовності.

Слідом потрібно нарізати картоплю, опустити його в каструльку, влити відвар з курячого м’яса. Ця суміш повинна варитися 25 хвилин до такого стану, коли картопля буде легко розминатися в пюре. В цей же час необхідно обсмажити болгарський перець і селера на окремій сковорідці.

Коли картопля буде перетворений в пюре, кладуть вершки змішати з борошном, які добре розмішують: це потрібно, щоб у процесі не виявилися грудочки. Потім поміщається бекон, кукурудза і овочі, і суміш доводиться до кипіння. Безпосередньо перед подачею чаудер прикрашається тертим сиром і нашаткованої зеленню.

Борщ класичний

П’ять смачних супів для зими

До числа зігріваючих, смачних і поживних супів належить і борщ – в холодні зими він стане відмінним способом зігріти тіло і душу.

Читайте ще:  5 вещей в отношениях, которые никогда не следует нарушать

Для приготування знадобляться:

  • яловичина на кістці – 800 г;
  • капуста – 250 г;
  • вода – приблизно 3 л;
  • буряк і моркву середнього розміру — 2 шт;
  • цибулина – 1 шт часник – 1 зубчик;
  • 3 картоплини;
  • 4 ложки томатної пасти;
  • сметана, сіль, а також зелень і лавровий лист за смаком.

Приготування:

Спершу необхідно покласти яловичину в каструльку, залити її водою і варити на вогні. Поки вона вариться, треба подрібнити моркву, картоплю, буряк та цибулю. Після готовності м’ясо виймається і остуджується, а після відділяється від кісточки і поділяється на шматочки, які поміщаються в бульйон.

Після закипання в каструльку кладеться свіжа капуста і подрібнену картоплю з сіллю. Тим часом на сковорідці буряк обсмажується, додається моркву і томатна паста.

Після загустіння в масу поміщається приблизно половина бульйону, і суміш вливається в каструлю. Перед готовністю в борщ додаються спеції, а після – зелень, часник і сметана.

Стю по-англійськи з квасолею

П’ять смачних супів для зими

Зими в Англії відрізняються негодою і вогкістю, а тому м’ясна юшка завжди була і залишається хорошим способом приготувати гаряче блюдо.

Інгредієнти:

  • яловичина – 750 г;
  • ріпчасту цибулю – близько 250 г морква – 2 штю;
  • фарш зі свинини або яловичини – 200 г;
  • картопля – 2 шт.;
  • червона і стручкова квасоля, по півсклянки кожна;
  • зелений горошок – приблизно 250 г;
  • часниковий зубчик і соєвий соус – приблизно 3 ст. л.;
  • паста з томатів – 150 г, приправи – паприка за смаком і 1 лавровий листок.

Як приготувати:

Червона квасоля вимочується вночі у воді, після чого промивається і відварюється. М’ясо також потрібно відварити, знімаючи піну, а перед готовністю додати лавровий лист.

Приготоване м’ясо виймається, а в каструлю кладуть очищена і дрібно нарізана картопля вариться до готовності. Потім додають морква, квасоля та горошок, прямо в каструльку наливається соєвий соус.

Читайте ще:  Цвет кухни по фен шуй фото

Нашатковану цибулю обсмажується з томатною пастою і поміщається в каструльку. На іншій сковорідці обсмажується фарш зі спеціями, ісля чого додається до стю. Відварну яловичину слід порізати шматочками і теж додати до супу.

Гуляш по-болгарськи

П’ять смачних супів для зими

Це блюдо, завдяки своїм живильним властивостям і дивовижного смаку не залишить нікого байдужим і додасть сил взимку.

Інгредієнти:

  • яловичина – 800 г;
  • свинячий жир – 5 смужок;
  • цибулина і 2 часникового зубчики;
  • картопля – 1 кг;
  • паприка – 2 ст. л., сіль і кмин – за смаком;
  • солодкий перець – 150-200 г;
  • помідор;
  • бульйон – приблизно 2 л;
  • борошно – 100 р, сіль і яйце для галушок.

Як готувати:

Яловичина нарізається кубиками, а в жирі підсмажується нашатковану цибулю. Далі на сковорідку додається паприка, м’ясо і часник з кмином, доливають трохи води, після чого суміш недовго тушкується.

Тим часом картопля очищається, нарізається, і готуються галушки. Після готовності яловичини до неї додається картопля і гаситься до стану готовності. Потім в суміш додаються помідор і перець.

Перед готовністю в суп кладуть галушки-чипетки і варяться з бульйоном. Коли тісто буде повністю готове, чипетки спливуть на поверхню.

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top