2591 Особливості приготування морквяного салату

Особливості приготування морквяного салату


Морква доступна круглий рік, у тому числі в холодну пору року. І з неї можна готувати різні апетитні, цікаві і корисні салати.

Особливості приготування морквяного салату

Рецепти смачних салатів з моркви

Як приготувати смачний і незвичайний морквяний салат? Пропонуємо кілька вдалих рецептів.

Рецепт перший

У вас вийде смачна пікантна закуска, якщо ви будете використовувати цей рецепт. Підготуйте такий набір продуктів:

  • 700 г моркви;
  • велика цибулина;
  • половина чайної ложки каррі;
  • по дрібці червоного, білого і чорного перцю;
  • третина великої ложки коріандру;
  • ст. л. цукрового піску;
  • 2 ст. л. 9%-ного оцту;
  • ½ Ст. л. солі;
  • три зубці часнику;
  • чверть склянки рослинної (оливкової) олії.

Приготування:

  1. Моркву поріжте спеціальним ножем для корейських закусок або просто потріть на крупній тертці. Допускається нарізка тоненькою соломкою.
  2. Цибулю почистіть і поріжте тонкими півкільцями.
  3. Часник після чищення пропустіть через прес.
  4. У миску покладіть моркву з цибулею і часником.
  5. Масло перелийте в вогнестійку посудину і сильно нагрійте, покладіть в нього суміш перців, оцет, коріандр, сіль та цукровий пісок. Це буде своєрідний маринад, яким потрібно залити укладені в миску інгредієнти.
  6. Ретельно перемішайте всі компоненти і злегка пам’ятаєте їх, щоб вони просочилися маслом і дали сік.
  7. Складіть закуску в скляну закривається банку і на добу приберіть в холодильник.

Рецепт другої

Особливості приготування морквяного салату

Якщо змішати моркву з буряком і додати ще кілька простих інгредієнтів, вийде приголомшливий салатик! Ось що потрібно для його приготування:

  • 4 моркви середніх розмірів;
  • дві буряків;
  • 8-10 штук чорносливу;
  • близько 150 г сиру твердого сорту;
  • три зубці часнику;
  • півсклянки попередньо очищених волоських горіхів;
  • майонез для заправки.
Читайте ще:  Дренаж и разрыхлители для комнатных цветов

Опис процесу:

  1. Буряк зваріть до повної готовності, почистіть і потріть на крупній тертці.
  2. Моркву потрібно добре вимити і при необхідності очистити, а потім натерти або нарізати тонкою соломкою.
  3. Часник після чищення будь-яким способом подрібніть, приміром, пропустіть через часникову давильця або порубаєте ножем.
  4. Чорнослив ретельно вимийте і на пару хвилин залийте гарячою водою, щоб він розм’як і розпух. Далі його треба порізати.
  5. Твердий сир натріть.
  6. Підготуйте салатницю, бажано плоску і має круглу форму.
  7. З’єднайте морква з чорносливом, викладіть масу на дно салатниці, змастіть майонезом.
  8. Натертий сир змішується з часником і викладається поверх морквяного шару, після чого також покривається помірною кількістю майонезу.
  9. Буряк з’єднаються з волоськими горішками, які можна порізати або подрібнити в блендері. Укладіть останній буряковий шар, змастіть його поверхню невеликою кількістю майонезу. Для декору можна використовувати зелень або ті ж горіхи.

Рецепт третій

Особливості приготування морквяного салату

Смачний і корисний салат вийде, якщо до моркви додати яблука. Знадобляться такі продукти:

  • велика молода морква;
  • велике соковите яблуко;
  • третину склянки чищених волоських горіхів;
  • чверть лимона;
  • чайна ложка вершкового масла;
  • 1,5 ст. л. натурального меду.

Інструкція:

  1. Морква після попереднього ретельного миття потріть або поріжте дрібною соломкою.
  2. Яблуко очистіть від шкірки, видаліть серцевину, а м’якоть натріть на крупній тертці.
  3. Нечищене волоські горіхи подрібніть до маленьких шматочків і зовсім злегка обсмажте на вершковому маслі, щоб вони стали більш м’якими.
  4. З’єднайте в одній ємності яблуко з морквою, обсмаженими горіхами і медом, додайте трохи лимонного соку і ретельно все перемішайте.

Рецепт четвертий

Особливості приготування морквяного салату

На сніданок можна приготувати поживний і смачний салат з моркви і сиру. Потрібно ось що:

  • дві моркви;
  • 350 або 400 грамів натурального сиру (чим жирніше, тим смачніше буде салат і тим краще засвоїться);
  • пара ст. л. цукрового піску (можна замінити медом);
  • три ст. л. сметани.
Читайте ще:  Топ 5 российских актрис которых любят только за формы

Опис процесу:

  1. Моркву вимити, при необхідності почистіть і потріть на дрібній тертці.
  2. Розітріть подрібнену моркву з сиром, додайте цукор (мед) зі сметаною.
  3. Все ретельно перемішайте і подавайте до столу. Такий салатик оцінять діти, і він буде дуже корисним для них.

Рецепт п’ятий

Спробуйте зробити апетитний морквяний салат на зиму. Список інгредієнтів такий:

  • два кілограми моркви;
  • кілограм стиглих томатів;
  • п’ять зубців часнику;
  • два повних ст. л. цукрового піску;
  • п’ять ст. л. олії;
  • три ст. л. яблучного або столового оцту;
  • половина ч. л. коріандру;
  • ст. л. солі;
  • 8-10 горошин чорного перцю.

Процес приготування:

  1. Морква після миття потріть на крупній тертці або наріжте дуже дрібною соломкою.
  2. Томати потрібно очистити від шкірки, обдавши окропом або на хвилину зануривши в гарячу воду. Далі подрібніть їх за допомогою м’ясорубки або блендера.
  3. Часник очистіть, пропустіть через прес.
  4. В толстодонной каструлі або казані прогрійте рослинне масло, на ньому пару хвилин обсмажте моркву, потім додайте томатне пюре з подрібненим часником.
  5. Тушкуйте під кришкою інгредієнти п’ятнадцять хвилин, потім додайте приправи і сіль.
  6. Додайте оцет, потім суміш під щільно закритою кришкою ще пару хвилин, а потім розкладіть її по стерилізованим банкам і загорніть їх.

Рецепт шостий

Особливості приготування морквяного салату

Якщо потрібно швидко і нескладно зробити ситний салатик до святкового столу або приходу гостей, то підготуйте наступні продукти:

  • 700 г моркви;
  • 400 р свинини;
  • велика цибулина;
  • столова ложка кунжуту;
  • 70 мл рослинного масла;
  • три ст. л. соєвого соусу;
  • ч. л. цукрового піску;
  • ст. л. води;
  • пучок кропу;
  • сіль за смаком.

Інструкція:

  1. Цибулю почистіть, поріжте півкільцями або нашаткуйте. Свинину потрібно вимити і порізати соломкою або кубиками. Морква після миття наріжте соломкою або потріть на крупній тертці.
  2. В рослинному маслі обсмажте спочатку моркву з цибулею, потім свинину.
  3. З води і цукру зваріть сироп. Кунжут можна буквально хвилину обсмажити в олії.
  4. Змішайте обсмажені свинину і моркву з цибулею, додайте частину залишився після смаження олії, зварений сироп, соєвий соус, кунжут і сіль, все перемішайте.
  5. Зверху посипте салат рубаним свіжим кропом.
Читайте ще:  Когда женщина слишком много отдает, она ВСЕГДА мало получает

Морква – доступний в будь-який час року і зовсім недорогий овоч. І якщо використовувати запропоновані вище рецепти і проявляти фантазію, можна приготувати безліч салатів і здивувати домочадців і гостей.

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top