Особливості приготування морквяного салату
Содержание
Морква доступна круглий рік, у тому числі в холодну пору року. І з неї можна готувати різні апетитні, цікаві і корисні салати.
Рецепти смачних салатів з моркви
Як приготувати смачний і незвичайний морквяний салат? Пропонуємо кілька вдалих рецептів.
Рецепт перший
У вас вийде смачна пікантна закуска, якщо ви будете використовувати цей рецепт. Підготуйте такий набір продуктів:
- 700 г моркви;
- велика цибулина;
- половина чайної ложки каррі;
- по дрібці червоного, білого і чорного перцю;
- третина великої ложки коріандру;
- ст. л. цукрового піску;
- 2 ст. л. 9%-ного оцту;
- ½ Ст. л. солі;
- три зубці часнику;
- чверть склянки рослинної (оливкової) олії.
Приготування:
- Моркву поріжте спеціальним ножем для корейських закусок або просто потріть на крупній тертці. Допускається нарізка тоненькою соломкою.
- Цибулю почистіть і поріжте тонкими півкільцями.
- Часник після чищення пропустіть через прес.
- У миску покладіть моркву з цибулею і часником.
- Масло перелийте в вогнестійку посудину і сильно нагрійте, покладіть в нього суміш перців, оцет, коріандр, сіль та цукровий пісок. Це буде своєрідний маринад, яким потрібно залити укладені в миску інгредієнти.
- Ретельно перемішайте всі компоненти і злегка пам’ятаєте їх, щоб вони просочилися маслом і дали сік.
- Складіть закуску в скляну закривається банку і на добу приберіть в холодильник.
Рецепт другої
Якщо змішати моркву з буряком і додати ще кілька простих інгредієнтів, вийде приголомшливий салатик! Ось що потрібно для його приготування:
- 4 моркви середніх розмірів;
- дві буряків;
- 8-10 штук чорносливу;
- близько 150 г сиру твердого сорту;
- три зубці часнику;
- півсклянки попередньо очищених волоських горіхів;
- майонез для заправки.
Опис процесу:
- Буряк зваріть до повної готовності, почистіть і потріть на крупній тертці.
- Моркву потрібно добре вимити і при необхідності очистити, а потім натерти або нарізати тонкою соломкою.
- Часник після чищення будь-яким способом подрібніть, приміром, пропустіть через часникову давильця або порубаєте ножем.
- Чорнослив ретельно вимийте і на пару хвилин залийте гарячою водою, щоб він розм’як і розпух. Далі його треба порізати.
- Твердий сир натріть.
- Підготуйте салатницю, бажано плоску і має круглу форму.
- З’єднайте морква з чорносливом, викладіть масу на дно салатниці, змастіть майонезом.
- Натертий сир змішується з часником і викладається поверх морквяного шару, після чого також покривається помірною кількістю майонезу.
- Буряк з’єднаються з волоськими горішками, які можна порізати або подрібнити в блендері. Укладіть останній буряковий шар, змастіть його поверхню невеликою кількістю майонезу. Для декору можна використовувати зелень або ті ж горіхи.
Рецепт третій
Смачний і корисний салат вийде, якщо до моркви додати яблука. Знадобляться такі продукти:
- велика молода морква;
- велике соковите яблуко;
- третину склянки чищених волоських горіхів;
- чверть лимона;
- чайна ложка вершкового масла;
- 1,5 ст. л. натурального меду.
Інструкція:
- Морква після попереднього ретельного миття потріть або поріжте дрібною соломкою.
- Яблуко очистіть від шкірки, видаліть серцевину, а м’якоть натріть на крупній тертці.
- Нечищене волоські горіхи подрібніть до маленьких шматочків і зовсім злегка обсмажте на вершковому маслі, щоб вони стали більш м’якими.
- З’єднайте в одній ємності яблуко з морквою, обсмаженими горіхами і медом, додайте трохи лимонного соку і ретельно все перемішайте.
Рецепт четвертий
На сніданок можна приготувати поживний і смачний салат з моркви і сиру. Потрібно ось що:
- дві моркви;
- 350 або 400 грамів натурального сиру (чим жирніше, тим смачніше буде салат і тим краще засвоїться);
- пара ст. л. цукрового піску (можна замінити медом);
- три ст. л. сметани.
Опис процесу:
- Моркву вимити, при необхідності почистіть і потріть на дрібній тертці.
- Розітріть подрібнену моркву з сиром, додайте цукор (мед) зі сметаною.
- Все ретельно перемішайте і подавайте до столу. Такий салатик оцінять діти, і він буде дуже корисним для них.
Рецепт п’ятий
Спробуйте зробити апетитний морквяний салат на зиму. Список інгредієнтів такий:
- два кілограми моркви;
- кілограм стиглих томатів;
- п’ять зубців часнику;
- два повних ст. л. цукрового піску;
- п’ять ст. л. олії;
- три ст. л. яблучного або столового оцту;
- половина ч. л. коріандру;
- ст. л. солі;
- 8-10 горошин чорного перцю.
Процес приготування:
- Морква після миття потріть на крупній тертці або наріжте дуже дрібною соломкою.
- Томати потрібно очистити від шкірки, обдавши окропом або на хвилину зануривши в гарячу воду. Далі подрібніть їх за допомогою м’ясорубки або блендера.
- Часник очистіть, пропустіть через прес.
- В толстодонной каструлі або казані прогрійте рослинне масло, на ньому пару хвилин обсмажте моркву, потім додайте томатне пюре з подрібненим часником.
- Тушкуйте під кришкою інгредієнти п’ятнадцять хвилин, потім додайте приправи і сіль.
- Додайте оцет, потім суміш під щільно закритою кришкою ще пару хвилин, а потім розкладіть її по стерилізованим банкам і загорніть їх.
Рецепт шостий
Якщо потрібно швидко і нескладно зробити ситний салатик до святкового столу або приходу гостей, то підготуйте наступні продукти:
- 700 г моркви;
- 400 р свинини;
- велика цибулина;
- столова ложка кунжуту;
- 70 мл рослинного масла;
- три ст. л. соєвого соусу;
- ч. л. цукрового піску;
- ст. л. води;
- пучок кропу;
- сіль за смаком.
Інструкція:
- Цибулю почистіть, поріжте півкільцями або нашаткуйте. Свинину потрібно вимити і порізати соломкою або кубиками. Морква після миття наріжте соломкою або потріть на крупній тертці.
- В рослинному маслі обсмажте спочатку моркву з цибулею, потім свинину.
- З води і цукру зваріть сироп. Кунжут можна буквально хвилину обсмажити в олії.
- Змішайте обсмажені свинину і моркву з цибулею, додайте частину залишився після смаження олії, зварений сироп, соєвий соус, кунжут і сіль, все перемішайте.
- Зверху посипте салат рубаним свіжим кропом.
Морква – доступний в будь-який час року і зовсім недорогий овоч. І якщо використовувати запропоновані вище рецепти і проявляти фантазію, можна приготувати безліч салатів і здивувати домочадців і гостей.
loading…
loading…