2365 Особливості індійської кухні

Особливості індійської кухні


Індійська культура – незвичайна і загадкова. Процес приготування їжі у жителів Індії – це особливий, якщо не сказати магічний ритуал. Такою ж є і сама трапеза. Приїхавши в цю країну можна потонути в різноманітність кулінарних шедеврів, які різняться за каст, регіонам і племен. Одні індуси вже давно долучилися до високої кухні, а інші досі їдять практично теж, що і сотні років тому їли їх предки.

Сьогодні ми вирішили відкрити двері у світ індійської кухні, і розповісти вам про її головні секрети.

Калейдоскоп смаків

Особливості індійської кухні

Харчові традиції Індії формувалися під впливом двох релігій – мусульманства і індуїзму. Але все ж фундаментальні зміни відбулися в ті часи, коли країна перебувала під керівництвом Монголії. Саме звідти в індійську кухню прийшов пряний плов, сухофрукти та хлібці з мигдалем. А ще страви з тандира – м’ясо і хліб.

У період становлення Індії, коли її територія стала активно заселятися переселенцями, місцеві жителі запозичили також кулінарні традиції у французів (почавши самостійно випікати хліб) і португальців (завдяки їм серед великої кількості приправ почесне місце посіла паприка).

Які ще є особливості у індійської кухні? Давайте дізнаємося.

Прянощі. Без них немислимо приготування традиційних страв. Причому кладуть їх не тільки в основні страви, а і в десерти і навіть напої. Найпопулярніші з спецій – це кардамон, коріандр, кориця і куркума.

Особливості індійської кухні

Часто страви приправляють каррі, до складу якої входять індійський шафран, надає жовтого кольору, кмин, кардамон, фенхель, часник, перець, коріандр. Кухарі рідко використовують одну приправу, створюючи складні унікальні комбінації. Обов’язковою умовою є також застосування свіжомелених спецій.

Читайте ще:  Чим корисно пшоно?

Напої. Чай індійці зазвичай варять із молоком, але самі п’ють його рідко, воліючи масала чай – напій з додаванням приправ. Зазвичай у чорний чай додають кардамон, імбир, чорний перець. І крім особливого смаку, він має ще й лікувальним ефектом, швидко позбавляє від застуди та інших хвороб.

Приготування кави також є незвичайним процесом. Зерна спочатку ретельно перемелюють, обсмажують і додають в них пальмовий цукор. А тоді вже заварюють.

Особливості індійської кухні

Улюбленим освіжаючим напоєм, який можна придбати на вуличних лотках в жаркий час року є німбу-пані – вода з додаванням імбиру і лимонного соку.

Прихильність до регіону. Як і в будь-якій іншій країні, в Індії місцеві жителі найчастіше готують з тих продуктів, які ростуть в їх регіоні. Так, північ – рай для м’ясоїдів. Місцеві жителі там займаються розведенням овець, тому страви з баранини – звичайна справа щоденного раціону.

Особливу пристрасть тут живлять до м’яса і риби з травами, запеченим у тандирі. А як хліба запропонують коржі, схожі на лаваш. Для тих, хто хоче чогось особливого, варто спробувати курку під апельсиновим соусом, неодмінно з величезною кількістю прянощів.

Особливості індійської кухні

Південь Індії славиться стравами, обов’язковим інгредієнтом яких є перець чилі. Перевагу в цій частині країни віддають овочів. Обов’язково потрібно спробувати ідлі – незвичайні пельмені з начинкою з маринадів, і здивуватися смаком раита – йогурту, який готують зі свіжого огірка і м’яти.

На заході вас будуть пригощати морепродуктів, тут вони в достатку. З риби готують дахи-маач, заправляючи її йогуртом і приправляючи імбиром, а також роблять неймовірно смачні страви з креветок і кокоса. А після щільного обіду або вечері запропонують десерт з фініків або бананів.

Читайте ще:  Самая модная летняя обувь в 2021 году

Екзотика на вашому столі

Тепер же пропонуємо долучитися до індійської культури, і спробувати приготувати що-небудь незвичайне і дуже смачне на своїй кухні.

Коржі

Особливості індійської кухні

Без них індійська кухня неможлива. Гостинні місцеві жителі дуже стараються догодити гостеві, і завжди подають хліб гарячим, тільки з печі. Хоча і самі теж їдять його тільки у такому вигляді. Після того як гість з’їв паляницю, йому несуть чергову, і знову з запалі з жару. Виделкою тут користуються рідко, страви набирають цими ж коржами, складаючи шматочок навпіл і захоплюючи пальцями їжу.

Один з найбільш відомих видів хліба – пурі, смажать у фритюрі. Для нього потрібні:

  • борошно грубого помелу — 250 г;
  • борошно дрібного помелу – 100 г;
  • вода – 150-170 мл;
  • вершкове масло – 1 ст. л.;
  • сіль.

Змішати борошно і міль, і перетерти з ними масло. Додаючи поступово воду, замісити тісто, щоб воно стало пружним. У сковороді нагріти масло, поділити тісто на невеликі кульки, які потрібно розкачати. Щоб скалка не прилипала, індійці присипають тісто рисової борошном. Інша не підходить по тій причині, що буде горіти на сковороді.

Коли масло розжаритися, у нього по одній опускають пурі. Смажать у фритюрі коржі по 1 хвилині з кожної сторони.

Малай кофта

Особливості індійської кухні

Велика кількість масла і спецій – візитна картка місцевої кухні. Тому пропонуємо вам нескладний рецепт кульок з сиру і картоплі. Будуть потрібні:

  • панір (спресований сир) – 250 г;
  • картопляне пюре – 100 г;
  • кукурудзяне і пшеничне борошно – 1 ст. л.;
  • гарам масала (комбінація спецій) – 1 ч. л.;
  • сіль.

Для соусу:

  • вершки – 200 мл;
  • вода ‒ 500 мл;
  • сіль;
  • перець чилі;
  • коріандр;
  • цукор – ½ ч. л.
Читайте ще:  Собака, очарованная котенком, неуклюже гладит его лапой

Сир потрібно змішати з пюре і борошном, добре вимісити і сформувати невеликі кульки. Кожен обваляти в рисовому борошні і смажити кілька хвилин в гарячому маслі.

Викласти на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.

На сковороду викласти масала, додати воду і дати трохи прокипіти. Додати інші інгредієнти для соусу і варити 10 хвилин. Викласти кульки в соус, вимкнути вогонь і дати страві настоятися.

Курка з каррі

Особливості індійської кухні

Корову в Індії шанують як божество, а тому ніхто не їсть її м’ясо. А ось курка – в пошані у гурманів. Для приготування знадобляться:

  • куряча грудки – 500 г;
  • помідори – 5 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • стручковий чилі – 2 шт.;
  • насіння гірчиці – 2 ч. л.;
  • сухий каррі – 2 ч. л.;
  • корінь імбиру – 10 г;
  • куркума – 1 ч. л.;
  • вода – 1 ст;
  • кокосове молоко – 1 ст.

М’ясо нарізати невеликими шматочками і обсмажити, залишити остигати. Обсмажити насіння гірчиці з каррі, покласти тертий імбир, дрібно порізану цибулю, протушкувати кілька хвилин. Додати подрібнений чилі, куркуму і томати. Ще трохи протушкувати і влити воду з кокосовим молоком. Після цього соус повинен готуватися 10 хвилин. Після закінчення часу викласти курячі грудки і готувати ще 20 хвилин.

Індійська кухня – особлива і неповторна. Спробувавши хоча б раз цей феєрверк смаків, і насолодившись розсипом ароматів, ви вже ніколи не забудете такі страви, і, можливо, захочете приготувати у себе на кухні.

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top