2191 Особливості хлібної дієти

Особливості хлібної дієти


Прийнято вважати, що хліб – зовсім не дієтичний продукт. Але виявляється, якщо вживати його правильно, можна привести в порядок тіло. Доказ – хлібна дієта. З’ясуйте її особливості і вирішите, чи підійде вона вам.

Звідки взялася дієта?

Особливості хлібної дієти

Хлібну дієту розробила висококваліфікований і досвідчений дієтолог з Ізраїлю Ольга Раз-Кестнер, яка проводила експерименти з метою виявлення продуктів, що сприяють синтезу серотоніну. Жінка встановила зв’язок між утворенням в організмі гормону радості і раціоном і зрозуміла, що організму необхідні вуглеводи. Також Ольга змогла довести, що якщо вони підбираються і вживаються правильно, то не провокують набір ваги, а, навпаки, допомагають його контролювати. Такими властивостями володіють «складні вуглеводи, які витрачаються повільно і на енергію, а не на жирові запаси.

Принципи і правила

Розглянемо особливості та важливі правила:

  1. Дотримуйтеся дробового харчування і їжте не рідше чотирьох-п’яти разів на день, бажано в один час. Інтервал між прийомами їжі не повинен перевищувати три години.
  2. Не пропускайте прийоми їжі і скорочуйте обсяги порцій.
  3. Обов’язково дотримуйтесь питний режим і в добу випивайте не менше п’яти-шести склянок води.
  4. Крім хліба обов’язково їжте і інші дозволені продукти, щоб організм отримував повний набір поживних речовин.
  5. Щодня випивайте по склянці йогурту без добавок, кефіру або іншого кисломолочного продукту.

Переваги і недоліки

Особливості хлібної дієти

Основні плюси хлібної дієти:

  • Ви не будете відчувати голод, так як хліб дарує ситість, а складні вуглеводи – енергію на кілька годин.
  • Травлення не постраждає, так як в хлібі є грубі харчові волокна, в овочах з фруктами – клітковина, а у кисломолочних продуктах – корисні живі бактерії.
  • Різноманітний раціон, що знизить ймовірність зривів і авітамінозів.
  • Так як в організм надходять вуглеводів, то не виникнуть такі симптоми, як втомлюваність, зниження працездатності і мозкової активності, втома, слабкість.
  • Правильне зниження ваги. За перший етап можна втратити до 4-7 кілограмів, а за другий – приблизно два або три.
  • Поліпшення здоров’я, очищення від шлаків і токсинів.
Читайте ще:  Методики контурной пластики

Мінуси:

  • Не всім подобається цільнозерновий хліб.
  • Є протипоказання, до яких відносяться захворювання шлунка та кишечника (коліт, гастрит, ентероколіт, виразки), а також періоди лактації та вагітності.
  • Якщо ви раніше не їли хліб, при збільшенні його обсягів можуть виникати дискомфорт у животі, здуття, запори.

Меню

Особливості хлібної дієти

Дієта ділиться на два етапи. Перший – це активне зниження ваги, тому передбачається дієтичне харчування. Тривалість етапу максимально становить два тижні, але можна скоротити її, якщо будуть досягнуті поставлені результати.

На 1-му етапі можна такі продукти:

  • Від восьми до дванадцяти шматочків хліба в день для жінок і 13-16 – для чоловіка. Слід є дієтичний хліб, приготовлений з цільних злаків і висівок. Два або три шматочки на день можна замінити звичайним темним житнім хлібом.
  • Некрохмалисті овочі, наприклад, кабачки, помідори, огірки, всі сорти капусти. Їх можна гасити, варити або є свіжими.
  • Не дуже солодкі фрукти і ягоди, такі як полуниця, яблука, сливи, кавуни, смородина, абрикоси, малина, груші.
  • Нежирні кисломолочні продукти: йогурти, ряжанка, сир, кефір, кисле молоко.
  • Можна з’їдати три яйця за сім днів.
  • На хліб можна один-два рази в день покласти тонкий шматочок шинки або скибочку риби, включаючи слабосолону, намазати паштет.
  • Тричі в тиждень можна і потрібно вживати нежирну рибу, м’ясо. Але в такі дні доведеться скоротити на третину обсяги хліба.
  • Для заправки салатів дозволяється використовувати трохи рослинного масла.
  • Пийте низькокалорійні соки, неміцний кава без додавання цукру, трав’яний або зелений чай.

Другий етап – фіксування результатів і плавний правильний вихід з дієти, тривалість може бути будь-якою. Хліб поступово замінюється іншими продуктами 1-ого етапу. Також раціон розширюється і може включати:

  • Крупи, такі як гречка, булгур, бурий рис, перловка, пшоно, геркулес. З них можна готувати каші на воді або молоці.
  • Макаронні вироби з твердих сортів пшениці.
  • Бобові продукти: сочевиця, квасоля, горошок.
  • Солодкі ягоди і фрукти, наприклад, виноград, банани.
  • Нежирні сири.
Читайте ще:  Как ссорятся и спорят знаки Зодиака

У список заборонених продуктів на обох етапах входять:

  • всі солодощі, включаючи кондитерські вироби, десерти;
  • хлібобулочні вироби, випічка, пшеничний білий хліб;
  • всі соуси, особливо жирні;
  • джеми, повидло, варення;
  • газовані солодкі напої;
  • спиртне;
  • смажене, копчене;
  • солене та мариноване;
  • жирне м’ясо, бекон, сало;
  • кисломолочні та молочні продукти високої жирності: масло, сметана, жирні сири.

Рекомендації

Для схуднення та досягнення найкращих результатів доповнюйте дієту фізичними навантаженнями, але не перенапружуйтеся. Хліб краще вживати не сьогоднішній і свіжий, а вчорашній і трохи підсушений: він не викликає здуття живота. Для попередження дефіциту поживних речовин можна під час дієти приймати полівітамінні комплекси.

Якщо вас зацікавила хлібна дієта, спробуйте дотримуватися її, щоб знизити вагу.

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top