Оригінальні страви з зморшків
1022 Оригінальні страви з зморшків

Оригінальні страви з зморшків


Зморшки – дуже цікаві гриби, але не найпопулярніші. Якщо ви любите оцінювати нові страви, то спробуйте приготувати щось цікаве і незвичайне з такого продукту.

Попередня обробка зморшків

Оригінальні страви з зморшків

Сморчки відносяться до категорії умовно їстівних грибів, тому вживати їх слід вкрай обережно.

По-перше, добре їх промийте: в отворах капелюшків можуть накопичуватися земля і бруд.

По-друге, пам’ятайте про те, що зморшки, як і інші виростають в дикій природі гриби, мають властивість вбирати із землі і накопичувати в собі різні речовини, в тому числі і токсичні. І щоб їх нейтралізувати, слід піддавати їх тривалої термічної обробки. А в ресторанах деякі кухарі такі гриби попередньо відварюють або обдають окропом або паром.

Варіанти страв

Як приготувати страви з зморшків? Пропонуємо кілька цікавих варіантів.

Варіант перший

Зморшки можна замаринувати. Для цього знадобляться такі продукти:

  • 900-1000 г свіжих зморшків;
  • їдальня ложка цукрового піску;
  • дві ст. л. солі;
  • три зубці часнику;
  • пучок кропу;
  • пара лаврових листочків;
  • чайна ложка концентрованої оцтової есенції (можна замінити чотирма великими ложками 9%-ного оцту);
  • 600-700 мл води;
  • десять горошин гвоздики;
  • п’ять горошин чорного перцю.

Приготування:

  1. Спочатку сморчки ретельно промийте. Найбільші потрібно розрізати на кілька частин. Тепер всі гриби покладіть в ємність достатніх розмірів і залийте водою.
  2. Поставте каструлю на вогонь, і коду вода почне кипіти, додайте оцет, зменште вогонь до середнього і варити все приблизно тридцять хвилин. Утворюється при варінні пінку регулярно знімайте.
  3. Через півгодини спробуйте маринад на смак і при потребі додайте ще трохи оцту для додання більш вираженою кислинки.
  4. Додайте до грибів сіль, цукор, перець з гвоздикою, а також лаврові листочки.
  5. Всі компоненти разом з оцтовим маринадом перемістіть в закриту скляну банку, залиште її остигати, а потім приберіть ємність в холодильник.
  6. Сморчки добре промаринуются вже до кінця наступного дня.
Читайте ще:  Вот почему Скорпиона невозможно забыть

Варіант другий

Оригінальні страви з зморшків

Смажені зморшки – це прекрасний ситний гарнір до різних страв.

  • кілограм зморшків;
  • головка цибулі;
  • кілька стрілок зеленої цибулі;
  • трохи солі;
  • три столових ложки рослинного або таку ж кількість вершкового масла.

Опис процесу:

  1. Спочатку сморчки потрібно ретельно промити і замочити на десять хвилин у гарячій воді. Далі гриби бажано відварити протягом ще десяти хвилин, щоб нейтралізувати всі наявні в них токсини.
  2. При необхідності поріжте зморшки, якщо вони великі. Цибулю треба почистити і або пошинкувати, або порізати тоненькими півкільцями. Зелена цибуля промийте і поріжте.
  3. У сковорідці прогрійте масло, викладайте в неї цибулю разом зі зморшками і смажте ці компоненти до м’якості і золотистого красивого відтінку.
  4. Додайте сіль і рубаний зелений лук, смажте всі ще близько п’яти хвилин, а потім вимикайте вогонь.

Варіант третій

Щоб не лише оцінити смак зморшків, але й вгамувати голод ситним блюдом, можна зробити котлети з таких грибів. Для цього потрібно:

  • 400-500 г зморшків;
  • велика голівка цибулі;
  • два яйця;
  • три шматка білого хліба;
  • три ст. л. сметани;
  • третину склянки молока;
  • для смаження вершкове масло;
  • сіль;
  • для обвалки панірувальні сухарі.

Опис процесу:

  1. Гриби потрібно дуже ретельно промити, при необхідності порізати (найбільші) і варити в підсоленій воді близько двадцяти хвилин після закипання.
  2. Цибулю потрібно дрібно-дрібно пошинкувати і злегка спасерувати в олії.
  3. Хліб замочіть молоком і розімніть, щоб він швидше розбухнув.
  4. Гриби відразу разом з хлібом пропустіть через м’ясорубку або подрібніть, використовуючи блендер.
  5. В грибну масу додайте смажену цибулю, яйця, сіль і сметану.
  6. З отриманої суміші формуйте котлетки середніх розмірів, кожну обвалюйте в панірувальних сухарях і до золотавості смажте з двох сторін.
Читайте ще:  Каким методом лучше сделать отопластику в Киеве?

Варіант четвертий

Оригінальні страви з зморшків

З зморшків можна просто і дуже швидко зробити поживний салат. Для його приготування знадобиться:

  • 700-900 г зморшків;
  • дві невеликих головки цибулі;
  • салат або інша подібна зелень;
  • сіль;
  • три ст. л. оливкової олії.

Інструкція:

  1. Гриби після ретельного миття на годину замочіть в солоній холодній воді, а потім варіть півгодини.
  2. Тепер зморшки можна обсмажити в сковорідці на добре прогрітому олії.
  3. Цибулю треба порізати півкільцями. Зелень просто порвіть руками.
  4. У салатниці змішати всі компоненти (гриби додаються разом з маслом, яке буде грати роль заправки) і посоліть їх.
  5. Простий, але ситний салатик готовий!

Варіант п’ятий

Смачне, ситне і досить просте блюдо – сморчки з картоплею. Вам потрібно:

  • кг зморшків;
  • 500-700 г картоплі;
  • велика цибулина;
  • півсклянки молока;
  • пара ст. л. сметани;
  • приблизно три ст. л. вершкового або рослинного масла;
  • зелень (наприклад, кропу);
  • сіль.

Інструкція:

  1. Сморчки добре промийте, залийте водою з додаванням солі і залиште на півтори години. Потім тричі прополощіть їх для видалення осаду. Потім гриби потрібно варити двадцять хвилин, два рази міняючи воду. При варінні не забудьте додати сіль.
  2. Картоплю очистіть і зваріть до повної готовності.
  3. Цибулю після чищення будь-яким способом поріжте і разом зі зморшками обсмажте до м’якості і рум’яності в сковороді з маслом.
  4. Тепер в жароміцну ємність укладіть зварену картоплю, смажені сморчки з цибулею, а також зелень. Все це за смаком посоліть і залийте сумішшю молока із сметаною.
  5. Ємність відправляйте в прогріту до 170 градусів духовку і випікайте блюдо буквально п’ятнадцять хвилин, щоб всі продукти встигли просочитися і віддати смак.

Варіант шостий

Оригінальні страви з зморшків

Цей рецепт відрізняється вишуканістю і подарує вам цікаве блюдо. Ось які продукти потрібні:

  • 600-700 г зморшків;
  • невелика головка цибулі;
  • 100 мл білого вина;
  • ст. л. або більше вершкового масла;
  • склянка сметани;
  • маленька ложка соку лимона;
  • мелений перець;
  • сіль.
Читайте ще:  Что ненавидят мужчины в женщинах «за сорок»?

Опис процесу:

  1. Спочатку займіться зморшками: їх після попереднього миття варіть двадцять п’ять чи тридцять хвилин в солоній воді, а потім поріжте, якщо вони великі.
  2. Цибулю очистіть, будь-яким способом поріжте, наприклад, тонкими кільцями або півкільцями.
  3. У сковороді розігрійте олію на ньому до м’якості і красивого кольору смажте цибулю зі зморшками.
  4. Додайте вино, сметану і лимонний сік.
  5. Тушкуйте під кришкою хвилин десять, а потім відкрийте сковорідку і протягом п’яти хвилин дайте випарується частини рідини. Додайте сіль з перцем.

Обов’язково спробуйте приготувати одне з цікавих страв з зморшків!

loading…

loading…

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Статті)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

3 × 4 =

Сейчас читают:
Top