3905 Молитва до Пресвятої Богородиці царице моя преблагая

Молитва до Пресвятої Богородиці царице моя преблагая



Молитва до Пресвятої Богородиці царице моя преблагая

Молитви до Пресвятої Богородиці

Царице моя преблагая, надеждо моя Богородице, приятелище сірих і дивних предстательнице, скорботних радосте, обидимых покровительці! Зриши мою біду, зриши мою скорботу, помози ми яко немощну, окорми ма яко дивна. Образу мою весі, дозволь ту, яко волиши: бо не імам иныя допомоги хіба Тобі, ні иныя предстательницы, ні благия утішительки, тільки Тебе, о Богомати, яко да сохраниши ма і покрыеши на віки віків. Амінь.

Приятелище сірих – притулок для сиріт. Дивних предстательнице – заступниця мандрівних. Окорми ма яко дивна – направ на шлях мене, мандрівника. Весі – Ти знаєш. Дозволь ту – звільни від неї. Яко волиши – як Ти хочеш. Бо не імам иныя допомоги – тому що у мене немає (я не маю) іншої допомоги. Хіба Тобі – крім Тебе.

До кого возопию, Владичице? До кого вдамся в горі моєму, аще не до Тебе, Царице Небесна? Хто плач мій і воздыхание моє прийме, аще не Ти, Пренепорочная, надеждо християн і притулок нам грішним? Хто паче Тобі в напастех захистить? Вислухай убт благання моє, і нахили своє ухо до мене ъ, Владичице Мати Бога мого, і не презри мене, требующаго Твоєї допомоги, і не отрини мене грішного. Врозуми і навчи мене, Царице Небесна; не відступи від мене раба Твого, Владичице, за ремствування моє, але будь мені Мати і заступниця. Вручаю себе милостиву покрову Твоєму: дай мя грішного до тихої і безмятежней життя, так плачуся про моїх гріхах народила. До кого бо вдамся винний аз, аще не до Тебе, надії і притулку грішних, надією на милість Твою і щедроти Твоя окриляемь? Про Владичице Царице Небесна! Ти мені довіру і прихисток, покров і заступництво і допомогу. Царице моя преблагая і швидка Заступниці! Покрий Своїм клопотанням моя гріхи, захисти мене від ворог видимих і невидимих; умягчи сердца злих людей, возстающих на ма. О Мати Господа, мого Творця! Ти єси корінь дівоцтва і нев’янучий цвіт чистоти. Про Богородительнице! Ти подай мі допомогу немоществующему плотськими страстьми і болезнующему серцем, бо єдине Твоє і з Тобою Твого Сина і Бога нашого імам заступництво; і Твоїм причудным заступанням та избавлюся від всякия біди і напасті, про пренепорочная і преславна Божа Мати Маріє. Тому зі сподіванням глаголю і волаю: радуйся, Благодатна, радуйся, Обрадувана; радуйся, Преблагословенна, Господь з Тобою.

Аще – якщо. Паче – більше, краще. Убт – тут: ж. Імам – я маю. Тому – тому. Істинно кажу і волаю – кажу і вигукую.

Про Пресвята Діво, Мати Христа Бога нашого, Царице неба і землі! Вонми многоболезненному воздыханию душі нашея, зглянься з висоти святої Твоєї на нас, що з вірою і любов’ю покланяющихся пречистому образові Твоєму. Се бо грехми погружаеми і скорбми обуреваеми, дивлячись на Твій образ, яко мерщій Ти просто з нами, приносимо смиренныя моління наше. Не імами бо ні иныя допомоги, ні инаго предстательства, ні розради, токмо Тобі, о Мати всіх скорботних і обтяжених. Помози нам немічним, втамуй скорботу нашу, настави на шлях правий нас, заблуждающих, уврачуй і спаси безнадійних, даруй нам інше час живота нашого в мирі й тиші проводити, подай християнську кончину, і на Страшнем Суді Сина Твого явився нам милосердна Предстательница, та завжди співаємо, величаємо і славимо Тебе, яко благу Заступницю роду христианскаго, з усіма угодившими Бога, на віки віків. Амінь.

Читайте ще:  Она готова на все – женские знаки зодиака, которые легко соглашаются на близость уже после первого свидания.

Вонми – з увагою почуй. Яко Ти мерщій сущою з нами – як ніби Ти жива з нами. Не імами бо – бо немає у нас.

В чому допомагає молитва до Пресвятої Богородиці «Царице моя преблагая»

Зміст і значення молитви

Серед православних парафіян нерідко виникає оману щодо справжнього сенсу молитовного тексту. Деякі віруючі думають, що читати його потрібно щодня, проте це не так. До Богоматері слід звертатися тільки по крайній нужді, благаючи Її про допомогу і заступництво. Саме так трактуються слова «Зриши мою біду, зриши мою скорботу».

Молитва «Царице моя преблагая» використовується християнами для прохання допомоги у Богородиці

Богородицю не даремно називають «Цариця» і «Надія». Тлумачення цих титулів вказує на можливості Пресвятої Діви Марії втішати засмучених, захищати скривджених, допомагати убогим або мандрівникам. Присутні просять у Заступниці Небесної участі у вирішенні складних життєвих проблем, а закінчують своє звернення фразою «Хай буде так». Ці слова підтверджують впевненість у силах Богоматері.

Сила молитовного тексту

«Царице моя преблагая» – це не заклинання, здатне відразу вирішити всі проблеми. Не потрібно підбирати місце або час, щоб звернутися до Небесної Діви. Слова прохання можна навіть включити в повсякденне правило, якщо є така потреба. Коли на душі тяжко або в житті виникли труднощі, тільки щирі слова, що йдуть від серця, можуть бути почуті Богородицею. Вимовляючи молитовний текст, треба свято вірити, надіятися на Всевишнього, намагатися пізнати Його Волю. Тільки з таким настроєм ви відчуєте всю силу молитви.

Божа Матір здатна дати велику втіху скорботним, а коли людина вже практично втратив надію – творити неймовірні дива. Церква знає чимало свідчень порятунку від неминучої смерті після прочитання молитовного звернення до Заступниці Небесної. Часто Вона приходить до старців уві сні, вказуючи, що слід зробити, щоб уникнути трагедії.

До Богоматері часто звертаються хворі, ображені, подорожні і люди, які втратили рідних або близьких.

За своїм покликанням Діва Марія – Мати Божа, а тому всі віруючі християни є Її дітьми. Як справжня мати, Вона опікується своїх чад, захищає і оточує турботою. Перебуваючи в добрих стосунках зі своєю матір’ю, ви тим самим выказываете шанування Богородиці. Звертатися до Неї можна з різними проханнями:

  • позбавити від важкої хвороби;
  • зменшити скорботу;
  • дарувати втіху і радість;
  • зберегти мир в сім’ї;
  • уберегти від недоброзичливців, заздрості, конфліктів або непотрібних спорів;
  • захистити скривджених, убогих, подорожніх.

Відео «Читання молитви до Пресвятої Богородиці»

У цьому відеосюжеті представлена аудіозапис молитовного прохання.

Правила читання молитовного звернення

Підносити прохання до Пресвятої Діви Марії можна в будь-який час, але тільки по великій нужді. Щоб ваші слова подіяли силу, потрібно викорінити з серця невіра і всією душею покластися на Бога. Добре, якщо ви заздалегідь прочитаєте Біблію. Це допоможе дізнатися про життя Божої Матері, а також зрозуміти, як краще молитися. Якщо текст «Царице моя преблагая» вимовляється вперше, рекомендується ознайомитися з ним в молитвослове, де є версія російською мовою, з наголосами.

Читайте ще:  Как правильно выбрать робот-пылесос?

Під час молитви треба цілком зосередитися на вимовних словах, відкинути все мирське і відкрити своє серце. Звертатися до Богородиці потрібно шанобливо, з повагою, перебуваючи в спокійному стані. Не можна вимовляти молитовний текст, якщо думки зайняті люттю, гнівом або заздрістю. Цариця Небесна благоволить тим, у кого добрі стосунки з рідними та близькими, а особливо з матерями. Тому не слід підносити прохання, якщо напередодні у вас стався конфлікт. Навіть не будучи ініціатором, краще примиритися перед розмовою з Пресвятою.

Текст молитви «Царице моя преблагая» російською мовою

Вимовляти молитовні слова можна вдома, перед домашнім іконостасом, де обов’язково повинні перебувати образи Спасителя і Богородиці, шанованих святих і Ангела-хранителя. Попередньо добре окурити кімнату ладаном, запалити лампадку або свічечку. Якщо ви хочете помолитися в храмі, але там йде богослужіння, потрібно дочекатися його закінчення, а потім звернутися до Божої Матері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту й натисніть Ctrl+Enter.

Молитва Богородиці «Царице моя преблагая»

Серед незліченних молитовних звернень за допомогою до Небесним Силам найбільше молитов, напевно, підноситься саме до Пресвятої Богородиці. Недарма вона зветься нашою Небесною Заступницею. Пречиста Діва допомагає всім і кожному, хто щиро і з покаянним серцем приходить до неї за допомогою. Але як же правильно молитися, щоб Цариця Небесна почула і відгукнулася на благання?

Текст молитви

Звичайно ж, немає ніякого суворого обмеження про те, що звертатися можна лише текстом готової написаної молитви. Ми можемо молитися самі, від душі, своїми словами, саме так, як йде від серця. Але дуже часто ми не можемо зосередитися, сконцентруватися, правильно сформулювати своє звернення. І замість того, щоб молитися, ми відволікаємося на зовнішні подразники.

Тому дуже важливо поряд з особистою молитвою своїми словами використовувати молитовні правила і тексти, складені для нас святими отцями. Молитва «Царице моя преблагая» — це дуже відома православна молитва. Це прохання про дозвіл образ і утисків, про благополуччя і духовне заступництво. Її текст звучить наступним чином:

Царице моя преблагая, надеждо моя Богородице, приятелище сірих і дивних предстательнице, скорботних радосте, обидимых покровительці! Зриши мою біду, зриши мою скорботу, помози ми яко немощну, окормимя яко дивна. Образу мою весі, дозволь ту, яко волиши: бо не імам иныя допомоги хіба Тобі, ні иныя предстательницы, ні благия утішительки, тільки Тебе, о Богомати, яко да сохраниши ма і покрыеши навіки віків. Амінь.

Як бачимо, у тексті є прохання про допомогу в біді і скорботи, про зміцнення в немочі. Звичайно, кожен з нас в тій чи іншій мірі сумує і несе свої немочі, як наслідок своєї гріховності. І повністю позбудеться від цього людина не в змозі. Але ми повинні, як можемо, боротися зі своїми гріхами. І сприяння Богородиці на цьому шляху неоціненне.

Ще молитви до Богородиці:

В яких випадках допомагає молитва

Не потрібно ставитися до тексту молитви, як до якогось заклинання, вимовляти яке можна тільки в певний час і у певних обставинах. Оскільки молитва «Царице моя преблагая» є проханням про допомогу і заступництво Пресвятої Богородиці у важкі моменти життя, читати її потрібно тоді, коли на душі важко і в житті складно. Але якщо вам хочеться просто доповнити своє звичайне молитовне правило цим текстом — ніякої заборони на це немає.

Читайте ще:  Жадность предвещает предательство

Головне, що потрібно пам’ятати, стаючи на будь-яку молитву — її ефективність залежить не стільки від самих вимовних слів, скільки від віри молиться, його уповання на Господа, пошуку Його Святої Волі і Промислу. Саме такий настрій дозволяє молитися з найбільшим духовним відгуком, коли відчувається спокій, легкість і спокій.

Будь-які звернення до Пречистої Діви Марії особливо полюбилися народом саме з-за великої втіхи, які вони дарують. В самі важкі життєві моменти молитовне звернення до Пречистої Діви здатне творити справжні чудеса. Скільки є свідоцтв, коли навіть людські життя були врятовані від неминучої загибелі після щирого відозви Пресвятої Богородиці!

Як читати молитву

Читання тексту «Царице моя преблагая» не відрізняється формою від читання будь-яких інших звернень до Діви Марії. Зазвичай, якщо людина молиться вдома, він це робить у домашнього іконостасу. В іконостасі обов’язково повинні бути присутніми образу Ісуса Христа і Божої Матері, а вже слідом за ними полицю можна доповнювати іконами шанованих святих, Ангела Хоронителя.

Важливо! Не має принципового значення, перед якою саме іконою Богородичною буде читатися текст даного молитвослів’я.

Вставши перед іконостасом, добре запалити церковну свічку, лампаду. Можна трохи покадить ладаном і наповнити кімнату запашним ароматом. Всі ці процедури допомагають людині налаштуватися на молитовний лад, відкинути все зайве і суєтне. Молитва повинна проходити в тиші і спокої, на цей час необхідно відсторонитися і абстрагуватися від усіх сторонніх і життєвих справ, нехай навіть вони й дуже важливі.

Ще про православних молитвах:

Виділивши кілька хвилин для спілкування з Богом, ми не тільки не втратимо нічого в повсякденному або ділового життя, а навпаки — придбаємо для себе велике благо. Якщо ви хочете помолитися в храмі, то можна встати перед Царськими Вратами , поставити свічку на спеціальний свічник і прочитати текст. Також можна це зробити перед будь іконою Пресвятої Богородиці, яку ви знайдете в конкретному храмі.

Якщо ви прийшли в храм під час проведення богослужіння, не варто проштовхуватися вперед і читати свою молитву в той час, коли священик читає послідування Літургії. Краще помолитися разом з усіма, а коли загальна служба буде закінчена, можна обійти храм і окремо помолитися про своє особисте перед кількома іконами.

Дуже важливо, звертаючись до будь-яких Небесним Силам, постаратися максимально очистити свою душу від будь-якого негативу і зла. Дивно, коли людина приходить просити Богородицю про якісь блага для себе самого, але при цьому проклинає або кривдить ближнього. Якщо ми не робимо добре для тих, хто поруч з нами, то чому Господь повинен посилати благословення нам?

Молитва «Царице моя преблагая» може стати дієвою допомогою православному християнину, якщо він буде щиро намагатися вести християнське життя. Це непростий, але благий і рятівний шлях, до якого покликаний кожен із нас.

Джерела:

http://pravoslavnyi.ru/kanon_molebnyi_ko_presvyatoybogorodice-prichacshenie-19.htm
http://moimolitvy.ru/molitva/glavnaya/tsaritsa-moya-preblagaya-2999/
http://molitva-info.ru/molitvoslov/tsaritsa-moya-preblagaya.html

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top