Маршмеллоу — відмінна добавка до какао
Содержание
Маршмеллоу – приголомшливе повітряне ласощі, яке при бажанні і використанні правильного рецепту можна приготувати своїми руками. З’ясуйте, як це зробити!
Що таке зефір?
Маршмелоу – це ласощі, яке готується з сиропу, цукру і желатину. Всі компоненти з’єднуються і піддаються тривалому взбиванню, яке надає кондитерського виробу структуру пористої губки і легкість. До складу можуть входити або ароматичні смакові добавки, барвники.
Назва маршмеллоу дослівно перекладається як «мальва болотна», так і в Америці іменується рослина алтей лікарський. Ймовірно, це пов’язано з тим, що саме з його кореня отримували тягучу масу. Крім того, є думка, що спочатку маршмеллоу застосовувалися в якості лікарського засобу від ангіни і кашлю.
Основа ласощі – інвертний сироп
Практично всі рецепти маршмеллоу припускають використання в якості основи інвертного сиропу. Його можна придбати в готовому вигляді або ж приготувати самостійно, це не дуже складно, якщо дотримуватися технологію і пропорції компонентів.
Отже, для приготування інвертного сиропу знадобиться:
- 350 грамів цукрового піску;
- 150 або трохи більше мл води;
- половина чайної ложки лимонної кислоти;
- чверть чайної ложки харчової соди.
Процес приготування досить простий:
- В будь-якої ємності з товстим дном змішати воду з цукром, повністю розчинивши останній. Поставте суміш на вогонь і, коли вона закипить, введіть лимонну кислоту, все добре перемішавши.
- Далі зменшіть вогонь до мінімуму, ємність щільно закрийте кришкою і варіть сироп протягом сорока-сорока п’яти хвилин. У підсумку він повинен придбати красивий золотистий відтінок і загуснути, але залишитися рідким, тобто литися, а не тягнутися.
- Трохи остудіть ваш сироп і додайте в нього соду. У цей момент ви помітите утворення піни, і їй потрібно дати осісти. Для цього залиште складу на десять-п’ятнадцять хвилин.
- Інвертний сироп готовий, його можна використовувати для приготування апетитних маршмеллоу.
Як готувати?
Як зробити повітряне домашнє маршмеллоу? Пропонуємо два способи.
Класичний спосіб
Підготуйте:
- 170 мл інвертного сиропу;
- 400 г цукрового піску;
- неповний склянку води;
- п’ять ч. л. желатину;
- половина або третина чайної ложки солі;
- два пакетики ваніліну;
- цукрова пудра для обсипання.
Інструкція:
- Желатин слід залити третиною склянки кип’яченої холодної води.
- Далі приготуйте сироп на основі вже готового інвертного сиропу. Для цього останній змішайте з рештою водою, цукром, сіллю і ваніліном. Коли суміш закипить, зменшіть вогонь і варіть все, періодично помішуючи, близько шести-семи хвилин.
- Встиг набрякнути желатин потрібно прогріти на плиті до розчинення, але не кип’ятити.
- Далі готову желатинову рідина починайте активно збивати міксером приблизно три-чотири хвилини.
- Потім поступово тоненькою цівкою вливайте гарячий сироп. Процес збивання при цьому продовжується ще протягом десяти-тринадцяти хвилин. В результаті має утворитися густа, щільна і густа маса.
- Будь-яку ємність застелити харчовою плівкою або змащеній маслом пергаментним папером, на неї викладіть масу, скориставшись ложкою або кондитерським мішком.
- Залиште маску на ніч, а потім кожне маршмеллоу посипте пудрою, щоб ласощі не злипалися.
Шоколадне
Цей рецепт дозволить вам отримати чудові ніжні шоколадні маршмеллоу. Ось що знадобиться:
- стакан інвертного сиропу;
- стакан води;
- дві ст. л. желатину;
- півтора склянки цукрового піску;
- 80 г темного шоколаду;
- чверть ч. л. солі;
- столова ложка ванільного екстракту або два-три пакетика ваніліну;
- склянка цукрової пудри;
- дві ст. л. какао.
Інструкція:
- Желатин залийте половиною наявної у вас води, залиште, щоб він добре набух.
- Тим часом дрібно поломайте або потріть на тертці шоколад.
- У толстодонном сотейнику сироп з’єднайте з залишилася водою і цукровим піском, додати сіль. Прогрівайте суміш і активно перемішувати, щоб цукор повністю розчинився. Далі зменшіть вогонь до середнього і закип’ятіть сироп. А коли з’являться перші повноцінні бульбашки, сотейник можна знімати з плити.
- Замочений і вже набряклий желатин і прогрійте розчиніть, а потім починайте збивати міксером. Повільно додайте гарячий сироп і всі разом збивайте близько п’ятнадцяти хвилин, щоб досягти щільного і тягучою піни.
- Додайте ванілін з подрібненим шоколадом, збивайте склад ще приблизно хвилину, щоб він придбав легкий коричневий відтінок.
- Далі суміш перемістіть в прямокутну застелену фольгою або харчовою плівкою форму і залиште на кілька годин або на ніч для застигання.
- Застиглий складу можна нарізати.
- Для обсипання змішайте цукрову пудру з порошком какао, в цьому складі обвалюйте всі маршмеллоу.
Варіанти використання ласощі
Використовувати маршмеллоу можна по-різному. Перший і найочевидніший варіант – поїдання в первісному вигляді. Ласощі дуже смачне і нагадує пористий повітряний зефір. Другий варіант – додавання маршмеллоу в какао або кави: напій набуде вишуканість і перетвориться в самостійний десерт.
Серед американців поширений такий спосіб як обжарювання на багатті: поверхня карамелізується, а серединка розм’якшується і стає тягучою. Також ласощами можна декорувати торт або інше кондитерський виріб: така прикраса доповнить будь-яку солодкість, особливо якщо використовувати різні кольори і фігурне вирізання.
Нарешті, з маршмеллоу виходить чудова м’яка і еластична мастика, яку покривають торти, кекси або капкейки. Для її приготування потрібно 100 грамів готового повітряного ласощі, приблизно півтори склянки цукрової пудри (саме пудри, пісок не підійде), а також їдальня ложка вичавленого з свіжого соку лимона.
Технологія проста: маршмеллоу потрібно розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані, ввести в отриману піну лимонний сік, а потім поступово додавати цукрову пудру і розмішувати масу спочатку ложкою, а коли вона стане щільною – руками. Готово! Цієї мастикою легко покривати торти, також з неї ви зможете ліпити маленькі фігурки для декору кондитерських виробів.
В домашніх умовах можна робити різні повітряні маршмеллоу. А щоб отримати різнобарвне ласощі, пробуйте використовувати харчові барвники або ж натуральні фруктові соки, наприклад, полуничний, вишневий, малиновий. Такі добавки не тільки додадуть красивий відтінок, але і поліпшать смак.
loading…
loading…