Яким повинен бути ідеальний бранч?
Традиція пізнього вечері вперше з’явилася в колах англійської аристократичної молоді, яка і придумала термін «бранч» (brunch), що утворився від двох слів «breakfast» і «lunch». Давайте дізнаємося, що ж це.
Аристократична традиція
З Англії традиція тривалого застілля у вихідний день після раннього сніданку перекочувала в США, де місцева еліта вмить підхопила цю чудову ідею. Дозволяючи собі нічні веселощів, вона отримала чудову нагоду подарувати організму приємне і неспішне пробудження, насолоджуючись смачними стравами не поспішаючи. До того ж, бранч передбачав запрошення гостей, які в даному випадку були недавніми колегами по нічних пригод.
Через деякий час з елітних кіл, де бранч вважався скоріше приводом для повторних зустрічей і обговорення попередніх вечірок, він перетворився в сімейну традицію. Влаштовувати такі застілля стало прийнято з 11.00 до 16.00, і головними їх рисами стали світський характер, неспішність і ситність поданих страв.
З чого повинен складатися?
- Яйця. Це обов’язковий компонент. Зазвичай з них готують яєчню, але в пошані також омлет, яйця пашот, і італійська фріттата, всередину якої кладуть різноманітні начинки. В Англії на кожного гостя подають по три яйця.
- М’ясні продукти. Традиційно англійці їдять сильно засмажені сосиски. Але це може бути також бекон або шинка.
- Риба. Особливо часто список страв до пізнього сніданку доповнює нарізка з копченої червоної риби, до якої вам можуть запропонувати голландський соус з масла, жовтків, лимонного соку і спецій.
- Овочі. Щоб шлунок не був перевантажений продуктами з високим вмістом білків і жирів, потрібна рослинна клітковина. Особливо багато її в авокадо, брокколі, бобових і злакових. Улюбленим доповненням до сніданку в Англії є біла квасоля.
- Смузі та каші. Вони хоч і не є традиційними стравами для бранчу, але все ж відмінно до нього підходять. Це поживно і смачно, до того ж, такі продукти допоможуть поліпшити травлення.
- Випічка. Пізні сніданки часто закінчуються чашкою кави або чаю з ароматною випічкою. Адже коли побалувати себе таким ласощами, як не у вихідний. В Європі на бранч подають простий у приготуванні кіш лорен – відкритий пиріг з основою з пісочного тіста.
- Десерти. Тут політ фантазії необмежений – млинці з соусом з ягід, оладки, сирники, булочки або обожнювані в Америці і Європі бельгійські вафлі з джемом.
- Алкоголь. Це, до речі, ще одна особливість бранча. Адже меню сніданку складається виключно з безалкогольних напоїв. Зазвичай на столах можна побачити білі сухі вина або ігристе вино. Але якщо ви погодилися на класичний англійський сніданок, то до нього дозволено подавати темне пиво. З десертами чудово поєднуються різні лікери і настоянки.
Головне, що потрібно мати, організовуючи бранч – достатньо часу. Адже саме тривале застілля, в процесі якого можна поспілкуватися і смачно поїсти, нікуди не поспішаючи, і є істинним сенсом бранча. Приємного апетиту!
loading…
loading…