2343 Які страви можна приготувати з адигейський сиром?

Які страви можна приготувати з адигейський сиром?


Адигейський сир дуже смачний і корисний. І його можна не тільки є у первісному вигляді, але і використовувати для приготування численних цікавих страв.

Як використовувати адигейський сир в кулінарії?

Які страви можна приготувати з адигейський сиром?

Що можна приготувати з адигейський сиром? Масу різних страв, і найцікавіші варіанти розглянуті нижче.

Варіант №1

З адигейський сиром можна зробити апетитний теплий салат. Ось які продукти потрібні:

  • великий томат;
  • 150 г адигейського сиру;
  • пучок руколи або салатні листя;
  • огірок;
  • столова ложка борошна;
  • три ст. л. оливкової олії;
  • дві ст. л. кедрових горішків;
  • півголівки фіолетового або червоного цибулі;
  • часточка часнику;
  • морська сіль;
  • столова ложка бальзамічного оцту.

Приготування:

  1. Насамперед, займіться сиром. Його треба порізати скибочками, обваляти в борошні і обсмажити в прогрітій сковороді на олії, щоб з’явилася золотиста тонка скоринка. Також потрібно злегка підсмажити і кедрові горішки.
  2. Помідор нарізати часточками або кубиками середніх розмірів. Огірок можна нарізати кільцями. Цибулю після чищення поріжте тонкими півкільцями. Руколу або салат треба просто нарвати руками.
  3. Зробіть заливку, з’єднавши і змішавши залишився після смаження оливкове масло з сіллю, бальзамічним оцтом і попередньо очищеною і сильно подрібненим часником.
  4. Підготуйте салатницю і кладіть у неї спочатку салатну зелень, потім помідор з огірком, потім обсмажений і ще гарячий сир. Зверху посипте кедрові горішки і полийте салат заливкою.

Які страви можна приготувати з адигейський сиром?

Варіант №2

Чудовою закускою до святкового столу стане незвичайний смажений адигейський сир. Набір інгредієнтів буде таким:

  • 150 г адигейського сиру;
  • яйце;
  • дві ст. л. кунжутного насіння;
  • дві ст. л. панірувальних сухарів;
  • три ст. л. оливкової олії;
  • свіжий васильок для красивої подачі і аромату.
Читайте ще:  Збільшуємо врожайність огірків в кілька разів

Опис процесу:

  1. Сир потрібно порізати на шматочки невеликих розмірів товщиною близько 1 см або трохи тонше.
  2. Змішайте кунжут з панірувальними сухарями, насипте в широку миску.
  3. В окремій ємності збийте виделкою або вінчиком яйця.
  4. У сковорідці до появи дрібних бульбашок прогрійте оливкова олія.
  5. Беріть перший шматочок адигейського сиру, з двох сторін вмочайте його в яйце, а потім обвалюйте в суміші сухарів і кунжутного насіння. Відразу кладіть скибочку у сковорідку. Також вчините з іншими шматочками.
  6. Смажити сир потрібно буквально за кілька хвилин з двох сторін, щоб він став золотистим і покрився хрусткою тоненькою скоринкою. Подавати і їсти таку закуску потрібно гарячої відразу після приготування.

Які страви можна приготувати з адигейський сиром?

Варіант №3

У вас вийде смачний пиріг, якщо ви підготуєте наступний набір продуктів:

  • 400 г борошна;
  • склянку теплої води;
  • п’ять ст. л. оливкової олії;
  • половинка чайної ложки солі;
  • ст. л. цукру;
  • ч. л. швидких дріжджів;
  • жовток.

Для начинки:

  • 350 г адигейського сиру;
  • 70 г сиру;
  • яйце;
  • кріп або петрушка.

Інструкція:

  1. Займіться тестом, вірніше, підготовкою дріжджів. Їх залийте невеликою кількістю теплої води, додайте цукор. Залиште суміш на деякий час, щоб на її поверхні з’явилася піниться шапочка, яка буде сигналізувати про активізацію дріжджових грибків. Додайте в цю масу сіль, борошно (приблизно чотири або п’ять столових ложок залиште для останнього етапу замісу) і воду, що залишилася. Починайте місити тісто: спочатку ложкою або лопаткою, а потім руками. Воно почне липнути, і тому практично в самому кінці додати решту борошна. Надайте тесту кулясту форму і залиште на півгодини в теплі.
  2. Підготуйте начинку. Сир треба натерти на тертці, зелень – дрібно-дрібно порубати. Далі з’єднайте тертий сир із подрібненою зеленню, сиром і яйцем, все ретельно перемішайте практично до однорідності.
  3. З збільшився в обсягах тіста зробіть дві частини (одна повинна бути трохи більше іншої), велику розкачайте в пласт круглої форми товщиною близько 0,5 см. Дно форми змастіть маслом, покладіть на нього пласт тіста, сформувавши бортики.
  4. Викладайте начинку. З решти тіста зробіть також пласт, їм накрийте сирну начинку. Поверхня промажте збитим жовтком.
  5. Печіть пиріг при 190 градусах півгодини.
Читайте ще:  Ваша главная ошибка в отношениях, согласно знаку Зодиака

Варіант №4

Які страви можна приготувати з адигейський сиром?

Якщо ви любите корисні страви, то зробіть не зовсім звичайну запіканку. Потрібно ось що:

  • молодий кабачок середніх розмірів;
  • 200 г адигейського сиру;
  • яйце;
  • кілька стрілок зеленої цибулі;
  • зелень (наприклад, свіжий кріп);
  • сіль;
  • оливкову або соняшникову олію.

Опис приготування:

  1. Кабачок очистіть від шкірки і потерти на середній або великій тертці.
  2. Сир, якщо він свіжий і досить м’який, можна просто розім’яти виделкою. Інший варіант – потерти його на тертці.
  3. Зелений цибулю з зеленню потрібно дрібно порубати ножем.
  4. Тепер просто з’єднайте сир з кабачком, зеленню, сирим яйцем і цибулею, все ретельно перемішайте, не забувши посолити.
  5. Керамічну або скляну форму для випікання добре промажте рослинним маслом, після чого покладіть в неї кабачково-сирну масу, розрівнявши її.
  6. Надсилайте форму в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на сорок хвилин або трохи більше. Запіканка повинна злегка підрум’янитися зверху.

Варіант №5

Які страви можна приготувати з адигейський сиром?

З начинкою з адигейського сиру вареники придбають особливу вишуканість, тому цей рецепт порадує навіть гурманів. Знадобляться наступні продукти:

  • склянка борошна;
  • три яйця;
  • 2/3 склянки води;
  • трошки зелені петрушки;
  • 450 г адигейського сиру;
  • 30 г вершкового масла;
  • чорний мелений перець;
  • сіль.

Інструкція:

  1. Готувати тісто для вареників простіше простого, з ним впорається навіть починаюча господиня. Потрібно просто розбити в борошно два яйця, влити воду і покласти сіль. Замісіть тісто і залиште на півгодини в холодильнику, щоб воно стало більш податливим і еластичним.
  2. Поки тісто доходить до потрібної кондиції, зробіть не менше просту начинку. Сир або потріть на тертці, або просто порубаєте гострим ножем. Зелень дрібно рубається і разом з рештою одним яйцем і маслом вводиться в сирну масу. Посоліть її і поперчіть.
  3. Тісто ділиться на дві однакові частини, розкачується в тонкі пласти. Візьміть один, укладіть на нього рівними порціями начинку, залишаючи між ними проміжки.
  4. Накрийте перший пласт з начинкою другим пластом, притисніть тісто навколо порцій сиру.
  5. Нарізати вареники можна або достатній за розмірами ємністю круглої форми, або спеціальним ножем для піци.
  6. Можна відразу запускати вареники в киплячу воду і доводити до готовності. А можна запасти їх, розклавши на піднос, заморозивши, склавши в пакет або контейнер і прибрати в морозилку.
Читайте ще:  Список найбільш ефективних мазей від варикозу

Як ви вже встигли переконатися, з адигейського сиру можна готувати різноманітні апетитні страви!

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top