Як вибрати хороший копчений сир?
Содержание
Якщо ви любите сири, напевно пробували копчений. І щоб такий продукт був якісним, корисним і смачним, потрібно навчитися правильно його вибирати.
Опис продукту
Копчений плавлений ковбасний сир – продукт, який був особливо популярним в СРСР, але і сьогодні він залишається затребуваним. Його відмітними особливостями є форма батона, нагадує ковбасу, щільна оболонка, консистенція, приємний смак і виражений аромат копчення.
Основним компонентом продукту є різні тверді і м’які сири, які мають які-небудь дефекти, наприклад, неправильну текстуру, зовнішні недоліки, відрізняється від зразкового склад і так далі. Також до складу входять сир, вершки або вершкове масло, сухе молоко, приправи. Обов’язковим компонентом є солі-плавители, які з’єднують всі складові і забезпечують однорідну консистенцію.
Виробництво включає кілька етапів: з’єднання і змішування всіх компонентів, дозрівання заготовочной маси (в цей період відбувається взаємне проникнення інгредієнтів), плавлення суміші при 70-90 градусах, розфасовка по батонам, охолодження і копчення димом протягом кількох годин.
Як зробити правильний вибір?
Як вибрати смачний і якісний копчений сир? При купівлі слід звертати увагу на декілька важливих моментів:
- Умови зберігання в магазині. Такий продукт повинен знаходитися тільки в холодильній установці при температурі не менше 7-8 градусів.
- Упаковка. Вона повинна мати форму батона і бути глянсовою. Її колір може варіюватися від світло-коричневого до темного. Віддайте перевагу парафінову оболонку, яка є гарантією якості, але скорочує строки зберігання до одного місяця. Штучна полімерна оболонка забезпечить збереження продукту протягом трьох місяців. По всій поверхні оболонка буде щільно прилягати до сирної маси, наявність пустот і бульбашок неприпустимо.
- Природне копчення. Виявити його можна за кількома ознаками. Перший – інформація на упаковці, але її надають далеко не всі виробники. Другий ознака – присутність приємного копченого запаху без будь-яких сторонніх домішок. І третя ознака – наявність під оболонкою тонкої темної кірочки, що утворилася в результаті обробки димом.
- Склад. У ньому має бути якомога менше штучних компонентів. Ідеальний варіант – наявність тільки натуральних інгредієнтів, таких як сири, сир, вершки або масло, а також солі-плавители. Допускається наявність приправ, але вони повинні бути натуральними. І неодмінно зверніть увагу на те, який жир використовувався при виробництві. Якщо він рослинний, то продукт не може називатися повноцінним копченим сиром.
- Якщо у вас є можливість оцінити зріз ковбасного сиру, зробіть це. Він повинен бути однорідним і гладким, у структурі не можуть бути присутні вкраплення, горбки, порожнечі і бульбашки. Крім того, по-справжньому якісний сир має щільну пружну консистенцію, а при нарізуванні не прилипає до леза ножа.
- Ціна не може бути підозріло низькою, тому не прагніть до тотальної економії.
Важлива інформація: зберігати продукт слід в холодильнику. Але поміщати його в морозильну камеру не рекомендується, інакше він змінить структуру і втратить властиві йому особливі якості.
Як можна використовувати?
Що приготувати з копченого ковбасного сиру? Пропонуємо вивчити цікаві рецепти.
Рецепт №1
З копченого сиру можна приготувати простий, але смачний салат. Для цього знадобляться:
- 200 г ковбасного копченого сиру;
- три зубці часнику;
- три яйця;
- зелень кропу;
- сіль;
- майонез.
Приготування гранично просте:
- Яйця зваріть круто, остудіть, далі очистіть. Натріть їх на крупній або середній тертці.
- Сир очистіть від оболонки і теж потріть.
- Зелень ретельно промийте, просушіть і порубаєте.
- Часник після очищення можна подрібнити будь-яким зручним способом, наприклад, натерти, пропустити через прес або просто дуже дрібно порубати ножем.
- Тепер з’єднайте всі компоненти, посоліть салат і заправити майонезом, все гарненько перемішавши.
Рецепт №2
Чудовою закускою до святкового столу може стати копчений сир з помідорами. Ось що потрібно для приготування:
- 900-1000 г свіжих помідорів (вони повинні бути досить щільними, так як ви будете фарширувати їх);
- 400-450 г копченого ковбасного сиру;
- чотири-п’ять ст. л. рослинної олії або вершкового масла;
- будь-яка зелень на ваш смак (наприклад, базилік, кріп);
- сіль.
Опис процесу:
- Помідори потрібно вимити, а потім розрізати хрест-навхрест. Краще зробити це з боку плодоніжки.
- Сир звільніть від оболонки і поріжте. Скибочки повинні мати розміри приблизно 5х5 сантиметрів.
- В утворені розрізи потрібно покласти по одному не дуже товстого шматочку копченого сиру.
- Тепер всі помідори треба змастити олією і укласти на деко (його дно також змащується маслом щоб уникнути пригорання).
- Надішліть помідори з сиром запікатися в духовці при 170 градусах близько п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Сир має розплавитися, а томати – придбати легку золотисту скориночку.
Рецепт №3
З сиру і картоплі можна приготувати апетитні кульки, які сподобаються і дорослим гурманам, і юним. Список необхідних продуктів буде таким:
- два склянки борошна;
- ¾ Склянки сметани;
- ¾ Склянки води;
- три картоплини середніх розмірів;
- 300 г копченого сиру;
- будь-яка зелень;
- 130-150 г вершкового масла;
- сіль.
Опис приготування:
- Спочатку треба замісити тісто, змішавши попередньо просіяне борошно з сіллю і водою. Воно вийде дуже щільним і не прилипающим до ваших рук. Залиште тісто приблизно на півгодини.
- Займіться начинкою. Сир потрібно натерти на тертці. Картопля, очистивши, зваріть до готовності, пюрируйте. Зелень вимийте і дрібно порубаєте. Тепер треба змішати пюре з картоплі з натертим сиром, зеленню і сметаною. Повинна вийти однорідна і щільна маса.
- Тісто розділіть на рівні невеликі кульки. Кожен розкачати, в центр покладіть начинку. Краї тіста скріпіть, а з коржі сформуйте кульку, скатав його руками.
- У сковорідці прогрійте масло, щоб воно забулькало.
- Смажте ваші кульки на середньому вогні, щоб вони добре зарум’янилися з усіх боків. А якщо ви любите страви, приготовані у фритюрі, тоді використовуйте більше масла, щоб під час смаження кульки повністю в нього занурилися і кипіли.
Тепер ви точно зможете придбати якісний копчений сир і приготувати з нього кілька цікавих страв.
loading…
loading…